Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A moze to nie Asken...

Ale bardzo podobne.

Może Askome? Z nazwą asken nie spotkałam się...

To nie Ikea ale miło, że podobają się Tobie. Kiedyś chciałam mieć meble z Ikea - jak widać "prawie" mi wyszło :wink:

no właśnie wiedziałam, że mi coś nie pasuje w tej nazwie

Grunt, że wiemy o co chodzi.

Naprawdę ładnie w tej Twojej kuchni :wink:

No to jeszcze raz wrzucam fotki już prawie skończonej kuchni (brakuje tylko fugi na ścianie).

Tym razem kolory ciut lepiej oddane ale to i tak nadal nie do końca obrazuje rzeczywistość (kompletnie nie mogę sobie poradzić z dobrym odwzorowaniem kolorów :-( ).

http://strony.aster.pl/rpp/kuchnia/CRW_7839.jpg

http://strony.aster.pl/rpp/kuchnia/CRW_7840.jpg

http://strony.aster.pl/rpp/kuchnia/CRW_7842.jpg

http://strony.aster.pl/rpp/kuchnia/CRW_7844.jpg

kala67 w ergonomicznej kuchni powinnaś mieć w ciągu lodówkę, blat, zlew, blat, płytę kuchenną, blat. Zmywarka jak najbliżej zlewu. Piekarnik niezbyt daleko od blatu roboczego , na którym będziesz przygotowywała potrawy do pieczenia, czy też odstawiała po pieczeniu.

RolandP fajna uporządkowana kuchnia.

kala67 nie zawsze wszystko musi być tak jak nam sugerują różni eksperci, a mimo wszystko może być całkiem wygodnie. Zlew w pobliżu lodówki przydaje się po to, by wyjete z lodówki produkty wygodnie umyć. Ja natomiast w obecnej kuchni, zlew mam na końcu ciągu roboczego i też nie narzekam, bo kuchnia jest w kształcie litery U, więc po prostu odwracam się od lodówki, robie 2 kroki i jestem przy zlewie. W mojej nowej kuchni nie będzie blatu zaraz za lodówka, ale myslę, że też to jakoś przeżyję :lol: .

No to pokaż ten swój projekt...

Wrzucam moją kuchnię raz jeszcze bo nie zostałam pochwalona a też chcę :oops: Wasze są takie ładne i nowoczesne.Nasza musiala być jakoś dopasowana do podłogi,którą kładli wcześniejsi własciciele domu.

piekny zlew, co to za cudo??

IKEA-dwukomorowy,ciężki jak ch...ra ale głęboki i bardzo wygodny-ceramiczny :) ok.470zł.

tak myslałam bo tez bede miec taki tylko jednokomorowy :)

kala67 w ergonomicznej kuchni powinnaś mieć w ciągu lodówkę, blat, zlew, blat, płytę kuchenną, blat. Zmywarka jak najbliżej zlewu. Piekarnik niezbyt daleko od blatu roboczego , na którym będziesz przygotowywała potrawy do pieczenia, czy też odstawiała po pieczeniu.

ja tylko zapytam z czystej ciekawości czemu zmywarka powinna być blisko zlewu?Chociaż tak mam ale nie bardzo rozumiem dlaczego no chyba że ktoś w zlewie ma młynek do odpadków to rozumiem.

ja tylko zapytam z czystej ciekawości czemu zmywarka powinna być blisko zlewu?

A dlatego, że czasem trzeba najpierw spłukać resztki do zlewu, a dopiero potem wkładać naczynia do zmywarki. Im bliżej, tym lepiej :)

tak jak już napisałam jeśli ktoś ma młynek w zlewie to rozumiem,jeśli ktoś nie posiada to kosz na śmieci blisko rozumiem ale zlew :o

A dlatego, że czasem trzeba najpierw spłukać resztki do zlewu, a dopiero potem wkładać naczynia do zmywarki. Im bliżej, tym lepiej :)

tak jak już napisałam jeśli ktoś ma młynek w zlewie to rozumiem,jeśli ktoś nie posiada to kosz na śmieci blisko rozumiem ale zlew :o

tak zlew też :wink: A z tej prostej przyczyny, że najłatwiej jest podłączyć zmywarkę do przyłączy wodnych od zlewu. Na przykład nie potrzeba ciągnąć osobnego odpływu, bo tą sprawę załatwia syfon zlewozmywakowy z podłączeniem węża od zmywarki 8)

Mar Maja, jak nazywają sie te płytki na podłodze?

nie pamiętam niestety co to jest ale kupiłam w Leroyu i były to chyba płytki ze stałego asortymentu.

Zeby splukac sos potrzebny jest zlew, resztki do kosza, ktory jest pod zlewem zazwyczaj, wiec teorie, ze zmywarka powinna byc obok zlewu ciezko jest obalic.