Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Doziolko, masz taki program Paint, który po otwarciu wygląda tak?

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/paint.jpg

Wcześniej wciskasz "print screen" na żądanym, widocznym na monitorze obrazku.

Potem otwierasz Painta i klikasz w "edycja" i potem "wklej". Pokaże Ci się zapamiętany obrazek.

Następnie "zapisz jako", zmieniając mapę bitową na jpg i już.

Wielki dzięki (problem dość banalny tkwił w tym że w laptopie przez shift nie zmieniał sie przycisk printsceen)

Tyle zamieszania jeszcze raz dzieki

Oto mój projekt:

http://images46.fotosik.pl/162/cca2452c9b22e19dmed.jpg

http://images47.fotosik.pl/162/c47a6c268688dcb4med.jpg

http://images46.fotosik.pl/162/21ec00dfdf7564d5med.jpg

W ramach wyjaśnień:

1.Oczywiście szafki nad lodówką, piekarnikiem zabudowane na maksa w jednym słupku.

2. Kolor frontów jakaś gładka szarość, blaty bukowe drewniane

3. Półwyspa: blat granitowy po całości od szafki do końca stołu, płyta indukcyjna wpuszczona tylko w blat bez szafek pod spodem a na to tylko jako stół blat drewniany. Mam nadzieje że jest to czytelne. Niestety w tym programie inaczej sie nie dało.

Może ktoś zaproponuje jakieś przeróbki, inny układ coś poradzi bo obawiam sie tego połączenia płyty ze stołem.

Pozdrawiam Dorota

Połączenie płyty ze stołem jest trudne ze względu na wysokości - jak dasz płytę na wysokości stołu to może być do niej trochę nisko, z drugiej strony jak dasz stół o wysokości szafek, to będzie on za wysoki.

Możesz ewentualnie zrobić półwysep z dwiema wysokościami (taki "łamany").

Ja natomiast zastanawiam się, czy przy Twoim układzie konieczna jest ta wyspa? Może daj płytę obok okna (na drugim ciągu blatu niż zlew) a na środku czy przy ścianie zostaw tylko stół. Ale to tylko luźna propozycja...

Moje odczucia co do tego projektu są podobne do poprzedniczek. W obecnej mojej kuchni nie mam wprawdzie wyspy, ale kuchenka stoi całkiem odzielnie od reszty zabudowy. Jest to dla mnie koszmar. Nie mam koło niej baltu, nie ma gdzie coś odstawić. To jest ciagłe latanie po kuchni. Nawet za głupia łyżeczką musze gonić na drugi koniec kuchni, (napewno zaczniesz używać tego stołu jako blatu). Na początku użytkowania takiej kuchni nie przeszkadzalo mi to , nie brałam pod uwage funkcjonalności, Teraz jednak nigdy nie zrobiłabym tego błędu. Jak dla mnie płyta tylko w ciagu kuchennym. W nowej mojej kuchni biorę pod uwagę funkcjonalność jest to naprawde ważne.

No właśnie ja też już sama nie moge się połapać z tą moją kuchnią.

Do Iness650 a więc kuchnia ma 2 okna i 3 drzwi niestety

Duże drzwi 180cm (na razie wnęka potem jakieś suwane) są na wprost zlewu tam też jest salon z jadalnią natomiast te drzwi przed półwyspą są od schodów typowe drzwi do kuchni a kolejne miedzy półwyspą a lodówką do spiżarni. :-?

Po częsci zgadzam się z przedmówcami że ta półwyspa to małe zamieszanie aleeeee gdybym nie wpadła kiedyś na to zdjęcie

http://images41.fotosik.pl/158/9653bc1a9e2fe4c1med.jpg

Stół miałby byćtroszkę wyżej nałożony na blat od płyty.

I jeszcze kolejna sprawa chyba wieksza juz troche namieszałam wcześniej z przekuwaniem ścianki, prądu itp. więc o zmiane bedzie ciężko u wiadomo KOGO

Pozdrawiam

Witam wszystkich i proszę o radę.

Na jakiej wysokości powinna być szafka pod oknem,jeżeli blat ma być rownież parapetem.

Jesteśmy na etapie zamawiania okien więc mogę jeszcze zrobić jakieś poprawki.

Mioim skromnym zdaniem powinnas wiedziec kuchnie bedziesz robic na zamwienie,czy brac cos z gotowcow. Wyskosc szafek jest chyba jakos znormalizowana chodzi bowiem o sprzet do zabudowy,ale robiac na zamowinie cos zawsze mozna naciagnac. Nalez wziasc jeszcze pod uwage jaki blat i podloga, chodzi oczywiscie o ich grubosc, czy wysokosc.

Jak juz to wszystko bedziesz miec wez troche matematyki i policz.

Witam wszystkich i proszę o radę.

Na jakiej wysokości powinna być szafka pod oknem,jeżeli blat ma być rownież parapetem.

Jesteśmy na etapie zamawiania okien więc mogę jeszcze zrobić jakieś poprawki.

Minimum 85 cm doly z blatem o grubosci 28 mm, jesli chcesz grubsze to min. 86 cm do 91 cm. Wez pod uwage wylewke, styropian i plytki. Wygodnie jest jak doly maja 90 cm wysokosci.