Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Naprawdę ładna kuchnia. Kolory na topie. Wysika zabudowa i półwysep.

Będziemy mieli podobnie.

Mam pytanie. U nas na półwyspie ma być płyta gazowa. Czy musi być umiejscowiona nad konkretna szafką, czy dopuszcza się umieszczenie jej dowolnie na blacie-np miedzy szafkami? Czy to rozwiązanie nie wprowadzi "bałaganu" optycznego?. Płyta będzie dość szeroka-stąd problem.

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

już odpowiadam :

wszystkie fronty są błyszczące, uchwyty są bardzo wygodne w użytkowaniu, zdecydowanie wolę je od tych przy lodówce,

nie sądzę aby były bardziej niebezpieczne w użytkowaniu niż klasyczne np.

też mam w domu malucha i jeszcze się nie zdarzyło aby zrobił sobie o nie krzywdę

obiecałam pokazać jak będzie ukończona, do całkowitego ukończenia co prawda jeszcze troszkę brakuje ale to już właściwie ostatnie szlify...

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/gh/gi/pfcb/vVQ6sefynbN19DyDdB.jpg

Kurcze szukam właśnie takich uchwytów, są a jakby ich nie było, co to, możesz podać nazwę.

Naprawdę ładna kuchnia. Kolory na topie. Wysika zabudowa i półwysep.

Będziemy mieli podobnie.

Mam pytanie. U nas na półwyspie ma być płyta gazowa. Czy musi być umiejscowiona nad konkretna szafką, czy dopuszcza się umieszczenie jej dowolnie na blacie-np miedzy szafkami? Czy to rozwiązanie nie wprowadzi "bałaganu" optycznego?. Płyta będzie dość szeroka-stąd problem.

:) dzięki :wink:

Wg mnie płyta musi być wpuszczona w konkretną szafkę pod takową zabudowę, przynajmniej ja mam tak w projekcie. Zdecydowanie takie rozwiązanie jest bardziej estetyczne i praktyczne- nie stracisz części wnętrza w dwóch szafkach.

Mój pólwysep to cargo 30 cm od ściany i 100 cm to szafka z szufladami pod płytę ceramiczną.

Setka Ci nie wystarczy?

Pozdrawiam!

a ile miejsca 'zajmuje' płyta indukcyjna? czy pod nią może normalnie być szuflada?

Wysokość płyty to około 50mm. Wszystkie studia kuchenne, które dotychczas odwiedziłam twierdzą, że nie ma przeciwskazań dla szuflad bezpośrednio pod płytą. Spotkałam się jednak z opiniami, że już zawartość szuflady ma znaczenie :) Ale nie wiem, ile w tym prawdy.

Gość justyna_m
a ile miejsca 'zajmuje' płyta indukcyjna? czy pod nią może normalnie być szuflada?

płyta indukcyjna wbudowana jest do głębokości około 6cm. więc nie powinno być problemu z szufladą. nam zaproponowali szufladę pod płytą.

Witam wszystkich :D

W końcu i u mnie montuja kuchnię po wielu, wielu poszukiwaniach, m.in.tutaj na forum jakiegos pomysłu na kuchnię. A teraz mam jedno pytanko. Ile Waszym zdaniem powinno byc gniazdek przy blacie roboczym? Myslę, że 3 na pewno, 2 na stałe tj. ekspres do kawy i czajnik, trzeci taki zmienny np. na mikser, opiekacz, gofrownica... Czy 3 wystarczą czy lepiej zrobic jeszcze czwarte? I co myslicie o takich gniazdkach pod szafką górną? Jak to się sprawdza w praktyce? Wielkie dzięki za info :D

bioork wielkie dzięki za info :)

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie takiego małego stoliczka w kuchni. Oprócz niego będziemy mieli tez jadalnię ale oprócz tego dużego stołu chcę zrobić w kuchni taki mały stoliczek na szybkie śniadanie dla jednej, dwóch osób. I nie wiem jakie wymiary dać, chciałabym jak najmniejszy, zeby zabrał mało miejsca, ale też, zeby te dwie osoby spokojnie sobie siedziały, a nie trącały sie łokciami :wink: Jakie wymiary proponujecie dać? Jeden bok tego blatu będzie przylegał do ściany. Macie coś takiego? I jak sie Wam cos takiego sprawdza? Wielkie dzięki :)