Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy mógłbym prosić Was o zdjęcia, jak udalo Wam się urządzić długą i wąską kuchnię? Szukam jakichś inspiracji przed remontem:) Moja kuchnia ma ok. 4,3m długości, z czego ok. 0,5m zajmuje pion z rurami, pozostaje 3,8m długości na zabudowę. Na końcu tej "kiszki" mam okno na prawie całą szerokość ściany (węższa ściana ma 1,6m). Z góry wszystkim bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam

http://images39.fotosik.pl/184/9f5b3f315caed4ccmed.jpg

Ja niestety jestem posiadaczką kuchni w bloku i już niedługo będę ją urządzać. Mam pytanie do bardziej zaznajomionych w temacie - mamy okropną rurę od gazu na widoku, czy sądzicie, że można ja jakos ukryć, robiac np pasek pdwieszanego sufitu?

sssmakija, jeśli planujesz podwieszany sufit, to najłatwiej to zabudować w tym suficie. Ja nie planowałam takich sufitów, więc myśmy naszą rurę właśnie z powodów estetycznych wywalili i zdecydowali się na kuchenkę i piekarnik elektryczny. :)

(plus zapasowa butla z gazem na wypadek braku prądu). :)

W tym rogu z narożnym oknem będzie aneks...

http://images45.fotosik.pl/189/7a0f3b496055c46fmed.jpg

A przy okazji podzielę się moim projektem kuchni i proszę o uwagi. :)

Od lewej:

- SBS

- kargo ok 15-20 cm

- zmywarka 60 cm

- szafka "ślepa" ze zlewozmywakiem 110 cm

- 3 szuflady 60 cm

- 3 szuflady 80 cm z płytą na środku

- słupek 60 cm z piekarnikiem i szafką na mikrofalę

Tutaj projekt:

http://images49.fotosik.pl/188/ed6bafec11ac7ffdmed.jpg

A tutaj pusta kuchnia. :)

http://images38.fotosik.pl/184/c2dfd28294f888bfmed.jpg

Proszę o uwagi. :)

sssmakija, jeśli planujesz podwieszany sufit, to najłatwiej to zabudować w tym suficie. Ja nie planowałam takich sufitów, więc myśmy naszą rurę właśnie z powodów estetycznych wywalili i zdecydowali się na kuchenkę i piekarnik elektryczny. :)

Myślę wlaśnie nad podwieszanym sufitem,ale ktoś mi powiedział, że muszę mieć pozwolenie z gazowni na jej zabudowanie.

Gość justyna_m

Myślę wlaśnie nad podwieszanym sufitem,ale ktoś mi powiedział, że muszę mieć pozwolenie z gazowni na jej zabudowanie.

niestety rury gazowe nie mogą być zabudowane ... dowiedz się zanim cokolwiek zrobisz i zainwestujesz pieniądze.

Hmmmmmm....

chyba mogą być zabudowane, ale muszą mieć wentylację - czyli np. kilka kratek wentylacyjnych.

Tak mi kazali zrobić - w moim mieszkaniu.

I tak zrobiłam.

I teraz już sie nie czepiają - powiedzieli na następnej kontroli, że teraz jest ok.

Ale może w DOMACH są inne zasady ?

:-?

Pozbierałam koparę z podłogi i przyszło mi do głowy jedno pytanie: naprawdę ????

O ja cię .....

Pięęęęęękna ......

chociaż na razie taka sterylna :oops:

:D dzięki

bo my mamy takie minimalistyczne wnętrze całe mieszkanie). Nie lubię, żeby coś stało na blatach, jakos w kuchni lubie miec właśnie tak sterylnie :D

Chociaz ja uwielbiam gotowac, więc tak czysto to będzie pewnie tylko rano i wieczorem po posprzataniu :lol:

monisien

ja bym od słupka z zabudową odsunęła trochę płytę (teraz masz ją tak usytuowaną, że niewygodnie z niej korzystać, dodatkowo słupek będzie ciągle ochlapany)

może takie rozwiązenie:

słupek 60 + kargo 40+ płyta i szuflady 60 + kargo 40

albo

słupek 60 + kargo 30 + płyta i szuflady 80 + kargo 30

?

A zlewozmywak może narożny?

M@gda - kot jest odjazdowy! i kuchnia śliczna :)

Morfeusz1 - kuchnia śliczna! tylko ja bym się nie odważyła na taką, bo zaprzątałabym się na śmierć, jakbym chciałą utrzymać taki efekt :)