Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Annecy - bardzo ładna kuchnia :) Podobają mi się ciemne fronty, choć sama chyba bym się na takie nie zdecydowała... ogrom sprzątania mnie przeraża ;)

Morfeusz1 - pięknie, jestem pod wielkim wrażeniem! Nie mogłoby mi się zresztą nie podobać, bo jestem fanką białych kuchni - sama mam białą lakierowaną z ciemnym blatem ;)

swego czasu tez rozważaliśmy ciemny blat, ale zwyciężyła biel. Ale jestem pewna, że z czarnym białe fronty się super komponują :D

blat jest z drewna merbau, olejowany...

miał ożywić, ocieplić i złagodzić efekt lakierowanego na czarno mdf...

poza tym , dzięki za miłe słowa...

pozdr

Annecy Napisz proszę jak masz rozwiązany ten ścięty narożnik, czy jest tam jakis kosz itp., co trzymasz w tej szafce i czy jest w miarę wygodna i zagospodarowana, czy nie ma tam dużej straty miejsca. Jakie mają wymiary te drzwi w narożniku? Planuje w tym miejscu dać płytę. Dzięki za odpowiedź.

monisien

ja bym od słupka z zabudową odsunęła trochę płytę (teraz masz ją tak usytuowaną, że niewygodnie z niej korzystać, dodatkowo słupek będzie ciągle ochlapany)

może takie rozwiązenie:

słupek 60 + kargo 40+ płyta i szuflady 60 + kargo 40

albo

słupek 60 + kargo 30 + płyta i szuflady 80 + kargo 30

?

A zlewozmywak może narożny?

http://images49.fotosik.pl/188/ed6bafec11ac7ffdmed.jpg

Chyba się nie da. :(

Między słupkiem a szafką narożną jest tylko 140 cm.

Poza tym tu jest tak mało blatów... :roll:

Tylko 80 cm między lodówką a zlewem + 70 cm między zlewem a płytą. Jakbym dała narożny zlew to jeszcze mniej blatu będzie. :(

Jeśli zrobię płytę bardziej na środek, to mi się zrobi blatów 2 x po 40, a czego jedna 40tka będzie mało użytkowa koło słupka. :(

Annecy Napisz proszę jak masz rozwiązany ten ścięty narożnik, czy jest tam jakis kosz itp., co trzymasz w tej szafce i czy jest w miarę wygodna i zagospodarowana, czy nie ma tam dużej straty miejsca. Jakie mają wymiary te drzwi w narożniku? Planuje w tym miejscu dać płytę. Dzięki za odpowiedź.

to jest gotowa szafka rogowa, która jest w ofercie chyba wszystkich producentów mebli kuchennych - żaden wypas... :)

boki przy ścianach po 90 cm, przy blacie 60 cm a drzwi 45cm

aranżacja wnętrza jest dowolna... ja podzieliłem ją na 3 części -

w 1 stoi butla z gazem najbliżej kuchenki, 2 i 3 przeznaczona na rzeczy rzadziej używane w kuchni... wazy, makutry, dodatkowe zastawy, kieliszki, ręczniki papierowe , płyny, wodę butelkowaną , soki... i co tam jeszcze chcesz...

dostęp może nie jest najlepszy , szczególnie do tych dalej położonych rzeczy... ale jak się mam kuchnie 10 m2 a dom 150 to nie można wybrzydzać... :lol:

pozdr

Bardzo proszę powiedż co to za płytki na podłodze???I jaka ich cena

Ps. kuchnia piękna

płytki to gres polerowany chiński z leroy merlin 60x60 chyba?

...po 30 parę złotych za metr...

bez impregnacji , i nic się nie syfi , nic a nic... sam jestem w szoku... 8)

pozdr

annecy, śliczna ta kuchnia ale nie chcesz jej trochę ocieplić kolorem ścian?

Ja bym poszła w stronę nomen omen, słonecznego koloru do tego wenge. Co Ty na to?

kuchnia jest nieskończona... mieszkamy na budowie celem dozoru... hehe...

na ścianie , nad blatem będzie włoska mozaika settecento... tylko ... kasa... więc odkładamy.... w kolorze złotym , pomarańczowym i fioletowym... zatem pewnie kuchnia ożyje... :lol:

ale fakt faktem, że nie wiem jaki kolor zostawić na przeciwległej ścianie do kuchenki :-?

pożyjemy, poczekamy, pomyślimy....

macie jakieś pomysły, inspiracje?

pozdr

Tez mialam okazje widziec kilka kuchni lakierowanych w nowoczesnym stylu po kilku msc od zamontowania - przez porozstawiane naczynia i sloiczki panowal w nich balagan.

Kuchnie nowoczesne sa dla mnie kuchniami katalogowymi czyli sa ladne w dniu zamontowania wyszykowane do zrobienia zdjecia. Nie wyobrazam sobie takiej kuchni w domu gdzie jest 3 dzieci i gotuje sie codziennie, sa to meble dla osob, ktore w domu tylko nocuja, a stoluja sie na miescie, wtedy panuje w nich idealny porzadek.

Eeee tam, mnie się takie kuchnie podobają i chociaż nie stołuję się w restauracjach, uważam, że skoro mi się podoba to jest to kuchnia dla mnie. A bałagan zawsze wygląda nieładnie - w klasycznej kuchni również - przypomnijcie sobie kilka stron wcześniej jak parę osób napadło na właścicielkę kuchni za sfotografowanie kuchni z butelką po oleju itp.