georgina 04.09.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Pozbierałam koparę z podłogi i przyszło mi do głowy jedno pytanie: naprawdę ???? O ja cię ..... Pięęęęęękna ...... chociaż na razie taka sterylna dzięki bo my mamy takie minimalistyczne wnętrze całe mieszkanie). Nie lubię, żeby coś stało na blatach, jakos w kuchni lubie miec właśnie tak sterylnie Chociaz ja uwielbiam gotowac, więc tak czysto to będzie pewnie tylko rano i wieczorem po posprzataniu Piekna kuchnia. Też lubie tak sterylnie. Bede miala w podobnym stylu, ale reszta troche retro, "starodawnie". Chce pomieszac style. Zobacze jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 04.09.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 A to moja kuchnia:) http://images40.fotosik.pl/178/06bc60991016cf61.jpg chętnie obejrzałabym resztę mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgina 04.09.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 A to moja kuchnia:) http://images40.fotosik.pl/178/06bc60991016cf61.jpg chętnie obejrzałabym resztę mieszkania. Ja też Uwielbiam takie wnętrza. Listwy przy suficie, grube listwy przy podłodze. Mix stylów. Piekne wnętzre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 04.09.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Tez mialam okazje widziec kilka kuchni lakierowanych w nowoczesnym stylu po kilku msc od zamontowania - przez porozstawiane naczynia i sloiczki panowal w nich balagan. Kuchnie nowoczesne sa dla mnie kuchniami katalogowymi czyli sa ladne w dniu zamontowania wyszykowane do zrobienia zdjecia. Nie wyobrazam sobie takiej kuchni w domu gdzie jest 3 dzieci i gotuje sie codziennie, sa to meble dla osob, ktore w domu tylko nocuja, a stoluja sie na miescie, wtedy panuje w nich idealny porzadek. a ja nie widzę różnicy - trzeba sprzatac i w nowoczesnej i w tradycyjnej kuchni. Ja wolę widzieć, że cos jest brudne (wtedy do posprzatania/przetarcia/umycia), a nie bazowac na tym, ze jakiegoś tam brudu nie widac. Bo i tak wiadomo, ze on jest. Gotuję codziennie, w dotychczasowej kuchni mam idealny porzadek i nie widzę problemu z tym, ze w białej, lakierowanej kuchni nieporzadek widać bardziej. Po prostu trzeba sprzątac i tyle. Chyba, ze się woli artystyczny nieład, nie ma nic w tym złego - kazdy ma, co lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 04.09.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Pozbierałam koparę z podłogi i przyszło mi do głowy jedno pytanie: naprawdę ???? O ja cię ..... Pięęęęęękna ...... chociaż na razie taka sterylna dzięki bo my mamy takie minimalistyczne wnętrze całe mieszkanie). Nie lubię, żeby coś stało na blatach, jakos w kuchni lubie miec właśnie tak sterylnie Chociaz ja uwielbiam gotowac, więc tak czysto to będzie pewnie tylko rano i wieczorem po posprzataniu Piekna kuchnia. Też lubie tak sterylnie. Bede miala w podobnym stylu, ale reszta troche retro, "starodawnie". Chce pomieszac style. Zobacze jak to wyjdzie Mi się podoba łączenie różnych stylów - wprawdzie nasze mieszkanie jest całe w tym klimacie (jak kuchnia), ale wiem, ze połączenie różnych estetyk tez daje swietny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 04.09.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Tez mialam okazje widziec kilka kuchni lakierowanych w nowoczesnym stylu po kilku msc od zamontowania - przez porozstawiane naczynia i sloiczki panowal w nich balagan. Kuchnie nowoczesne sa dla mnie kuchniami katalogowymi czyli sa ladne w dniu zamontowania wyszykowane do zrobienia zdjecia. Nie wyobrazam sobie takiej kuchni w domu gdzie jest 3 dzieci i gotuje sie codziennie, sa to meble dla osob, ktore w domu tylko nocuja, a stoluja sie na miescie, wtedy panuje w nich idealny porzadek. a ja nie widzę różnicy - trzeba sprzatac i w nowoczesnej i w tradycyjnej kuchni. Ja wolę widzieć, że cos jest brudne (wtedy do posprzatania/przetarcia/umycia), a nie bazowac na tym, ze jakiegoś tam brudu nie widac. Bo i tak wiadomo, ze on jest. Gotuję codziennie, w dotychczasowej kuchni mam idealny porzadek i nie widzę problemu z tym, ze w białej, lakierowanej kuchni nieporzadek widać bardziej. Po prostu trzeba sprzątac i tyle. Chyba, ze się woli artystyczny nieład, nie ma nic w tym złego - kazdy ma, co lubi. Wydaje mi się, choć mogę się mylić , że raczej chodziło o wrażenie bałaganu niż brud. W tradycyjnej kuchni z natury wiele rzeczy jest na wierzchu, a takiej nowoczesnej raczej pochowane. Więc jak coś stoi na blacie, może burzyć to wrażenie sterylności, w tradycyjnej tak nie razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 04.09.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Tez mialam okazje widziec kilka kuchni lakierowanych w nowoczesnym stylu po kilku msc od zamontowania - przez porozstawiane naczynia i sloiczki panowal w nich balagan. Kuchnie nowoczesne sa dla mnie kuchniami katalogowymi czyli sa ladne w dniu zamontowania wyszykowane do zrobienia zdjecia. Nie wyobrazam sobie takiej kuchni w domu gdzie jest 3 dzieci i gotuje sie codziennie, sa to meble dla osob, ktore w domu tylko nocuja, a stoluja sie na miescie, wtedy panuje w nich idealny porzadek. a ja nie widzę różnicy - trzeba sprzatac i w nowoczesnej i w tradycyjnej kuchni. Ja wolę widzieć, że cos jest brudne (wtedy do posprzatania/przetarcia/umycia), a nie bazowac na tym, ze jakiegoś tam brudu nie widac. Bo i tak wiadomo, ze on jest. Gotuję codziennie, w dotychczasowej kuchni mam idealny porzadek i nie widzę problemu z tym, ze w białej, lakierowanej kuchni nieporzadek widać bardziej. Po prostu trzeba sprzątac i tyle. Chyba, ze się woli artystyczny nieład, nie ma nic w tym złego - kazdy ma, co lubi. Wydaje mi się, choć mogę się mylić , że raczej chodziło o wrażenie bałaganu niż brud. W tradycyjnej kuchni z natury wiele rzeczy jest na wierzchu, a takiej nowoczesnej raczej pochowane. Więc jak coś stoi na blacie, może burzyć to wrażenie sterylności, w tradycyjnej tak nie razi. z tym się zgadzam - trzeba pilnowac, aby nic nie stało. Mi to akurat pasuje, bo nie lubię. I pewnie będzie tak, że jak się coś na chwilę zostawi, to bedzie wrażenie bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.09.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 No właśnie... a ja zapytam o Wasze blaty... Czy warto wziąć blat z naturalnego drewna ??? Taki jak ma Kinia na przykład - naturalne drzewo dębowe. Jest piękny. Jak zaimpregnować taki blat ? I czy uchroni go to przed plamami i zarysowaniami mechanicznymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 04.09.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Moja znajoma miała blat drewniany, olejowany z IKEA. Po pół roku kazała męzowi go zeszlifować i polakierować, bo nie byla z pierwszej wersji zadowolona. Blat robił się matowy, brzydko ściemniał i ona miała wrażenie, że mimo ścierania nie jest czysty Teraz jest zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 04.09.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 my z naszym blatem postępujemy dość ostrożnie - w instrukcji jest napisane że olejuje się go co 3-4 dni przez ok 2 miesiące - więc w trakcie nie chcemy go zabrudzić, bo jak się brud zaolejuje to juz bedzie po sprawie.. dużo roboty ale - w salonie na podłodze mamy dechy olejowane i po końcowej obróbce można na nich robić wszystko - nie trzeba uważać na brudy bo wszystko ładnie schodzi - myje je letnią wodą.. drewno zaolejowane zachowuje się podobnie jak skóra w styczności z woda i innymi płynami. jest tłuste ale nie klejące. myślę że na koniec obróbki takiego blatu warto by było go zawoskować - tak jak to zrobili z naszą podłogą. wtedy naprawdę jest piękny efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.09.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 pytanie tylko czy są takie preparaty nadające się do styczności ze spożywką (mówię o woskach bo oleje to na bank) tak tylko uczulam. my też mamy mieć drewniany. z palisandru. ale cały czas się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.09.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 To jak w temacie blatów ... A jak jest z blatami fornirowanymi ... ? Są odporne ( wiadomo w jakimś zakresie ) ? Ma ktoś, używa ? Jakie wrażenie użytkowe ? Szczególnie mi chodzi o odporność na plamy ... dzięki z góry, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 05.09.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Witam w gronie Ikea-owców Jeszcze sporo nam do solidnego ukończenia pozostało,więc narazie wklejam fotki na stan dzisiejszy. http://img98.imageshack.us/img98/430/p9058048.jpg http://img215.imageshack.us/img215/6594/p9058049.jpg http://img136.imageshack.us/img136/4800/p9058051.jpg http://img98.imageshack.us/img98/1392/p9058055p.jpg http://img136.imageshack.us/img136/1330/p9058057j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 05.09.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 bukalka, piękna Twoja kuchnia. Czyżby to też Ikea? Nigdy nie brałam Ikei pod uwagę, bo kojarzyła mi się z niedokończonymi meblami drewnianymi. A tu druga kuchnia, która mnie zauroczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 05.09.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Bukalka WOW! Piękna kuchnia - odważna jesteś. Kuchnia powala, ale sprzątania to Ci współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 05.09.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Kuchnia fajna, ale odnoszę wrażenie, ze troche gryzie się z resztą domu, z tymi beżami i brązami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.09.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 To jak w temacie blatów ... A jak jest z blatami fornirowanymi ... ? Są odporne ( wiadomo w jakimś zakresie ) ? Ma ktoś, używa ? Jakie wrażenie użytkowe ? Szczególnie mi chodzi o odporność na plamy ... dzięki z góry, pozdrawiam, majki Słuchajcie, jak jest z blatami fornirowanymi ? Są ok, czy raczej brać coś innego ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 05.09.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 To jak w temacie blatów ... A jak jest z blatami fornirowanymi ... ? Są odporne ( wiadomo w jakimś zakresie ) ? Ma ktoś, używa ? Jakie wrażenie użytkowe ? Szczególnie mi chodzi o odporność na plamy ... dzięki z góry, pozdrawiam, majki Słuchajcie, jak jest z blatami fornirowanymi ? Są ok, czy raczej brać coś innego ? pozdrawiam, majki Majki, mam brata stolarza, a on blaty fornirowane serdecznie odradza. Fornirowane mogą być półki, na których stoją ramki na zdjęcia albo ozdobne bibeloty, ale nie blat roboczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 05.09.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Kuchnia fajna, ale odnoszę wrażenie, ze troche gryzie się z resztą domu, z tymi beżami i brązami W pierwszym momencie też odniosłam takie wrażenie...ale w sumie bardzo podoba mi się końcowy efekt:) Odważnie, to fakt. Nie widać dokładnie tego "beżowego" wnętrza, ale myślę, że wystarczy je uzupełnić kilkoma czerwonymi elementami, dodatkami, aby tworzyło z ognistą kuchnią ciekawą parę No i życzę znalezienia miłej Pomocy do utrzymania takiego połysku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 05.09.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Bukalka, kuchnia piękna. Na ścianie pod szafkami to czarne szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.