patusia 11.09.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 vezyrek bardzo ładna, jasna kuchnia. Napisz proszę jaki to kolor frontów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vezyrek 11.09.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dziekuje bardzo za przychylne opine, niestety kuchnia jest mala (ok 2.48x2.95) wiec nie mialem duzego pola manewru z umieszczeniem zlewu. Przy takim ukladzie wydaje mi sie to najbardziej optymalne. Po prawej stronie zlewu znajduje sie zmywarka 60cm, obok niej szafka 80cm z 2 szufladami i niezabudowana lodowka. Kilka informacji: Blat: PFLEIDERER orzech klepkaFrony: Lupus OPAL kolor 36 (słoje poprzeczne)Korpus: R4853 ORZECHUchwyty: Zn Fennel 65.0583, Rozstaw 320 mm, stal szlachetnaPłytki: Saloni African Beige 30x90cmWysokosc szafek gornych: 72cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 11.09.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 ale mam uwagi do zlewu- tj.jego umieszczenia,,,, wg. mnie bedzie niewygodnie- przynajmniej tak widac na zdjeciach, i jak dla mnie to miałąbym za mało blatu między zlewem a palnikami kuchenki- ale to juz osobiste preferencje ja tez do umieszczenia - utrudniony dostep do drugiej komory ... i wizualnie nieładnie tak z brzegu blatu... powinien byc pod oknem, na srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vezyrek 11.09.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 ale mam uwagi do zlewu- tj.jego umieszczenia,,,, wg. mnie bedzie niewygodnie- przynajmniej tak widac na zdjeciach, i jak dla mnie to miałąbym za mało blatu między zlewem a palnikami kuchenki- ale to juz osobiste preferencje ja tez do umieszczenia - utrudniony dostep do drugiej komory ... i wizualnie nieładnie tak z brzegu blatu... powinien byc pod oknem, na srodku Dostep do drugiej komory nie jest utrudniony, sprawdzilem Poza tym jest to tylko 0,5 komory, komora robocza jest przy oknie. Gdyby zlew zostal przesuniety na przeciw okna musialbym pozegnac sie ze zmywarka i duza czescia robocza blatu, a nic poza przesunieciem bym nie zyskal, czyli wiecej strat niz pozytku, poza walorem wizualnym, ale to juz kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggiess 11.09.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 vezyrek superkuchnia. Moja będzie miała bardzo podobny rozstaw sprzętów i nawet okno mam w tym samym miejscu Moja kuchnia będzie na początku października dopiero;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 12.09.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Jakiego programu używacie do projektowania kuchni? Proponuję Alno Kitchen Planner - darmowy, prosty i fajny. Pomóżcie bo jakaś tępa jestem Próbuje w tym alno zaprojektować kuchnię, i tak jak w programie ikei chce narysować w funkcji Planning wymiary kuchni i rysuję ten prostokącik o wymiarach odpowiednich i mi znika, nie zostaje na planie, o co chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 12.09.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 już się naumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 12.09.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 a czy ktos ma kuchnie :ciemny blat ,wrecz czarny + drewniane fronty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 13.09.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 I nadal nic na temat blatów Czy może być konglomerat????? Chodzi mi o to, że blaty w mojej kuchni będą na końcu miały kształt łuku, więc żadna okleina nie wchodzi w grę Pewny jest granit, ale raz że cena, a dwa nie przepadam za kamieniem Proszę, podzielcie się swoimi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.09.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Helios, co się tak wściekasz my mamy z konglomeratu, ale jeszcze nei użytkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.09.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Helios, jeśli chcesz konglomerat to kwarcowy, w żadnym razie nie na bazie marmuru. Dobrym rozwiązaniem są też blaty kompozytowe, zwłaszcza jak masz jakieś łuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 13.09.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Jaksi!!! Ja się nie wściekam Ja po prostu gonię resztkami sił, wykończyła mnie wykończeniówka, a raczej "wykończeniowcy" Muszę się zdecydować co do rodzaju blatu, a w głowie mam mętlik....., śnią mi się fugi, listwy, nie wykończone schody ..... no i majster, choć go tydzień temu wyrzuciłam ... Potrzebuję duchowego wsparcia!!! Elena76 - serdeczne dzięki, już zaczynam szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 13.09.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Jaksi!!! Ja się nie wściekam Ja po prostu gonię resztkami sił, wykończyła mnie wykończeniówka, a raczej "wykończeniowcy" Muszę się zdecydować co do rodzaju blatu, a w głowie mam mętlik....., śnią mi się fugi, listwy, nie wykończone schody ..... no i majster, choć go tydzień temu wyrzuciłam ... Potrzebuję duchowego wsparcia!!! Elena76 - serdeczne dzięki, już zaczynam szukać ojejku, skąd ja to znam........wykańczanie domu to bardziej wykańczanie siebie......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolciamalymis 13.09.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Helios, jeśli chcesz konglomerat to kwarcowy, w żadnym razie nie na bazie marmuru. Dobrym rozwiązaniem są też blaty kompozytowe, zwłaszcza jak masz jakieś łuki. Helios tu zgadzam się z "Elena76", jesli to konglomerat to tylko kwarcytowy. Fakt na razie nie użytkuje go w nowej kuchni,bo na nia czekam Jednak dostałam kawał tego blatu ( 40x40cm) do zobaczenia jak się sprawuje w codziennym użytkowaniu i od ponad miesiąca wyżywam sie na nim w kuchni Na ta chwile nic go nie rusza, ani wino, soki z cytryny,a nawet krojenie. Ba nawet ,aby dobrać gres do blatu chciałam sobie go odrabac,aby nie nosic bądź co bądź wielkiego i cięzkiego kamienia ze soba. Niestety tłuczkiem nie byłam w stanie go rozbic ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgina 13.09.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Helios, jeśli chcesz konglomerat to kwarcowy, w żadnym razie nie na bazie marmuru. Dobrym rozwiązaniem są też blaty kompozytowe, zwłaszcza jak masz jakieś łuki. A czym się różnia? Wlasnie planuje blat z konglomeratu i teraz dałas mi do myslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolciamalymis 13.09.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Helios, jeśli chcesz konglomerat to kwarcowy, w żadnym razie nie na bazie marmuru. Dobrym rozwiązaniem są też blaty kompozytowe, zwłaszcza jak masz jakieś łuki. A czym się różnia? Wlasnie planuje blat z konglomeratu i teraz dałas mi do myslenia "georgina" blatu kwarcytowego nie musisz impregonować i jest twardszy nawet niż granit. Marmur jest bardziej podatny na przebarwienia np: jesli chodzi o sok z cytryny, wino itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.09.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 "georgina" blatu kwarcytowego nie musisz impregonować i jest twardszy nawet niż granit. Marmur jest bardziej podatny na przebarwienia np: jesli chodzi o sok z cytryny, wino itp. dokładnie technistone w skali twardości osiąga nawet 7 na 10 punktów (10 ma diament) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 13.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Chodzi mi o to, że blaty w mojej kuchni będą na końcu miały kształt łuku, więc żadna okleina nie wchodzi w grę A dlaczego tak myślisz? Ja mam barek zakończony blatem z łuku, a blat jest z płyty i okleinowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.09.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 AGNIESZKA_GRZESIEK - fajna ta Wasza kuchnia, będę się nią w jakiś sposób inspirować, zwłaszcza ze względu na wyspę Fale nie są w moim typie, ale kuchnia jak najbardziej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 14.09.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 dziękuje wszystkim:) Edmar70 AGNIESZKA_GRZESIEK kuchnia bardzo przyciągająca i miła dla oka. Napisz proszę jaka jest odległość od wyspy do zabudowy, po obu stronach. Od wysypy do zlewu 110cm, do kuchenki ok 100,do zabudowy lodówki(szafa) 130cm Słoneczko fale na razie mi sie podobają oddzielają kuchnie od salonu:) aga1401 AGNIESZKA_GRZESIEK SUPER KUCHNIA. czy mozna gdzies zobaczyc inne zdjecia waszego domu? jeszcze nigdzie nie wklejałam może niedługo założę dziennik lub wrzucę na domy forumowiczów, sama też czerpałam stąd pomysły:) kurcze czekam z niecierpliwoscia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts