Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo ładna kuchnia.

Ja mam pytanie o mikrofalówkę, piszesz, że jest tam szafka na wolnostojącą mikrofale, czy to oznacza ze nie będzie miała takiej wbudowanej tylko poprostu "włożoną" do szafki?

Proszę napisz jak to będzie, bo sama zastanawiam się czy nie zrobić tak (bo te mikrofale do zabudowy są tak strasznie drogie a takie "zwykłe" o wiele tańsze.

I sama nie wiem jak to zrobić

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w szafce jest wycięta dziura na gniazdko i wypuszczony przewód, do tego dwie tuleje wentylacyjne i tyle, powinno byc widac na zdjęciu

z mikrofali nie korzystam zbyt czesto i nie mialam ochoty wydawac tyle kasy na mikro do zabudowy, skoro moge najzwyklejsza kupic za 200 i schowac w szafce

http://farm3.static.flickr.com/2493/3921846085_0d6cb2d568.jpg

na koncu zabudowy jest paskudna wnęka, mamy mozliwość przełożenia drzwiczek w lodówce, ale chyba nie zrobimy tego, ze względu na to, że otwierając je w druga stronę będą się drzwiczki obijały o scianę - zobacze jak to się bedzie sprawdzało, bo może w ten sposób jak jest teraz będzie tez wygodnie

w związku z ta wnęką na końcu zabudowy są szafki 15 cm - na górze zwykła otwierana, pośrodku otwory na butelki, a na dole małe cargo :)

na koncu zabudowy jest paskudna wnęka, mamy mozliwość przełożenia drzwiczek w lodówce, ale chyba nie zrobimy tego, ze względu na to, że otwierając je w druga stronę będą się drzwiczki obijały o scianę - zobacze jak to się bedzie sprawdzało, bo może w ten sposób jak jest teraz będzie tez wygodnie

w związku z ta wnęką na końcu zabudowy są szafki 15 cm - na górze zwykła otwierana, pośrodku otwory na butelki, a na dole małe cargo :)

miałam tak otwierane drzwi gdy nie było możliwości ich zmienic na druga stronę. Wg mnie było baaardzo niewygodnie :evil:

mnie się wydaje (z daleka, bo z bliska fot kuchni nie ma), że u Magdy to halogeny-kule z obudową z aluminium/stali - no chyba, że mi się tylko wydaje. a jak wiemy, najgorzej, jak się komuś coś wydaje ;)

Belugi piękne, szczególnie kolorowe (zielone cudne wręcz), ale trzeba za nie trochę zapłacić...

romilka : a ja jestem ciekawa jak otwierają się te szfki wiszące , kwadratowe obok okapu ...... do góry czy na bok?

może fotke strzel :wink:

właśnie w tym szkopuł, że podobają mi się kuchnie angielskie i nowoczesne (palisander) i nie mam pojęcia na o się zdecydować, dobrze,że mam jeszcze troszkę czasu.....

te calkiem na gorze otwieraja sie do gory a te nizej na boki

w wysokiej zabudowie to roznie sie otwieraja,postaram sie zrobic fotke ;)

romilka napisałaś:

nad okapem jest własnie takie wykonczenie jak nad wysoka zabudowa....

To wykończenie jest kupione jako gotowe takie szerokie czy zrobione z tych płyt (orzech amerykański? Jaką ma szerokośc?

Dużo masz szuflad?

A co to za bateria?

Sorry, że tak dopytuję ale niestety nie jestem z okolic Warszawy ale też mam miejscowego stolarza i muszę mu powiedziec co chcę jak i gdzie dlatego interesują mnie wszelkie szczegóły.

Zrób proszę jeszcze kilka zdjęc z otwartymi szafkami i wysuniętymi szufladami bo kuchnia jak dla mnie jest rewelacyjna.

obiecuje zrobic fotki ;)

wykonczenie zrobione jest przez stolarza z forniru czyli z orzecha,to ma około 7 cm

szuflad mam 6 duzych 90 cm i dwie mniejsze pod piekarnikiem

jesli beda jeszcze pytania to smialo zadawaj,na wszytskie postaram sie odpowiedziec ;)

pozdrawiam

romilka bardzo podoba mi sie twoja kuchnia

zauwazylam ze masz tylko szklo za kuchenka, a co z reszta scian miedzy szafkami? beda jakies plytki czy zostawiasz pusta sciane??

mnie wlasnie interesuje takie rozwiazanie (stal lub szklo za piecem) nie wiem tylko jak bedzie sie to sprawdzac w praktyce?

nad szafkimi mam dobra,zmywalna farbe i mam nadzieje ze wystarczy na razie,zawsze moge dokupic szybe i dokleic,ale na razie tylko szyba bdzie nad piekarnikiem ;)

pozdrawiam :)