Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

cos nie tak robię ,może spróbuje jak dzieci pójda spać bo skupic sie nie mozna :)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/gh/ab/1fsy/HVBLC1x5RydytAI5kB.jpg

było prawie dobrze :) musisz tylko wejść we właściwości zdjęcia, żeby skopiować jego adres z rozszerzeniem .jpg

Bardzo dziekuję za pomoc

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie tego się obawiam, że mogłoby wcale dobrze nie wspołgrać.... Dzięki magpie101.

Jeszcze jakieś podobne opinie??

Zrob caly szkielet mebli zebrano struktura w pionie, a fronty zebrano ale struktura w poziomie. Wszystkie uchwyty tez w poziomie na frontach, fajne wyjdzie zestawienie.

Wenge jesli jest gladki front to dla mnie wyglada mdlo. Ale juz wenge w np. delikatne paseczki poziome (wyciecia we frontach) fajnie wyglada. O takie

http://www.dre.pl/elementy/images/frezy/palermo_b.jpg

Pokazuje tutaj front, ktory ladnie wyglada w kolorze wenge ale struktura tez musi byc w poziomie koniecznie i uchwyty tez.

bede miała meble w podobnym kolorze

angela_ap

PIĘKNIE!

Napisz, co to za fronty. Świetne połączenie połysku ze strukturą drewna. Pokaż, jeśli możesz, górną szafkę obok lodówki. Czy to jakieś cargo?

Czy w cokole masz szuflady? Czy blat będzie sporo wystawał poza meble? (cokół nie jest cofnięty, stąd moje pytanie). Jeszcze raz gratuluję!

dziękuję :D

fronty są fornirowane, góra mdf z metalicznym lakierem na wysoki połysk

szafka obok lodówki to idąc od dołu: cargo 60-tka, szafka na piekarnik, a nad nią szafka na wolnostojącą mikrofalę

w cokole są szuflady z mechanizmem odpychowym

http://farm4.static.flickr.com/3529/3921830279_7e0c88c2d1.jpg

mówiąc szczerze nie wiem ile będzie wystawał blat, nie zastanawiałam się nad tym, mam nadzieję, że będzie zrobiony na równo z szafka obok lodówki :wink:

zastanawiałam sie tez nad szufladami w cokołach ale stolarz zaczął cos mówic ,że szafki beda stały na nóżkach i wtedy źle to wygląda,czy możesz zrobić zbliżenie na te cokoły i czy możesz je wyjąć całkiem? co z nóżkami wtecy? jak sa zrobione

ale ja nie mam zadnych nóżek, szafki stoją normalnie na korpusach, a szuflady zasłaniają całośc z przodu i nie widac na czym stoją szafki

zastanawiałam sie tez nad szufladami w cokołach ale stolarz zaczął cos mówic ,że szafki beda stały na nóżkach i wtedy źle to wygląda,czy możesz zrobić zbliżenie na te cokoły i czy możesz je wyjąć całkiem? co z nóżkami wtecy? jak sa zrobione

ale ja nie mam zadnych nóżek, szafki stoją normalnie na korpusach, a szuflady zasłaniają całośc z przodu i nie widac na czym stoją szafki

a rozumiem ,bo mój robi meble na regulowanych nózkach, a szuflady całkiem możesz wyjąć? czy cokoły maja uszczelki?

A ja tak trochę z innej beczki... co to za kafle masz na podłodze? Piękne. Właśnie takich do kuchni poszukuję. Jak z utrzymaniem na nich czystości?

jesli pytanie o płytki jest do mnie to odpowiadam ;) płytki to Paradyż seria Arkesia grys satyna, utrzymanie ich w czystosci bez problemu pod warunkiem, ze zostana zaimpregnowane (a raczej zastosuje się na nich środek chroniący przed plamami bo to gres nieszkliwiony)

a rozumiem ,bo mój robi meble na regulowanych nózkach, a szuflady całkiem możesz wyjąć? czy cokoły maja uszczelki?

szuflady wyjmuja sie calkowicie, wiec z czyszczeniem nie ma problemu, uszczelek brak

Moja kuchnia

Zdjęcie coprawda z jednej strony i nie widać wszystkiego.

http://beata.fotoamator.org/albums/album06/IMG_1759.sized.jpg

zastanawiam sie nad tym czy robic taka półke za zlewem

Taka polke robi sie po to zeby nie bylo widac za zlewem laczenia blatu jesli jest ciety z 60 cm zamiast 120 cm. Gdyby blat byl ze 120-tki laczenia by nie bylo i polki tez.

A swoja droga na zdjeciu ta polka jest bardzo nieproporcjinalna do reszty mebli (za duza).

a my mamy taki projekt kuchni :) z mężem upatrzyliśmy sobie kiedyś kuchnie ( meble były wbudowane w kole ) u nas nie możliwe do zrobienia ale nasza projektantka zaproponowala nam takie rozwiązanie :)

http://img35.imageshack.us/img35/9672/artviz20logo20kuchnia20.jpghttp://img4.imageshack.us/img4/9672/artviz20logo20kuchnia20.jpg

angela_ap dziękuje za info w sprawie kafli. Piękne

docent1977, jeśli chodzi o kolorystykę i połaczenie elementów drewna, to Wasza kuchnia ma tą samą koncepcję, co i moja. Baaardzo ciekawy projekt :D Jednak wstaw proszę jeszcze jakieś wizualki (najlepiej rzut z góry), bo nie bardzo widać, jak jest osadzona płyta grzewcza - jest w rogu mebli, czy wystaje jako pseudo wyspa?

chętnie wkleję więcej zdjęć ale za kilka dni jak odbiorę płytę z wizualizacjami od goscia który będzie robił nam wykończeniówkę :) na kompie mam tylko kilka ujęć sciągniętych ze stroy projektantki :) i projekt łazienkijeśli chodzi o płytę grzewczą to jest ona usytuowana na pseduo wyspie a szafki, które idą w kierunku stołu umiejscowione są w wykuszu i tworzą jakby półkole :)

[

bardzo fajnie drzwi zrobione

To są drzwi do spiżarki :)

wiem ,że do spizarki oglądałam całą kuchnię i bardzo mi się podoba,mimo to można takie drzwi zrobic nie koniecznie tylko do spiżarki,fajnie wyglądają i jezeli ktos nie ma możliwosci zrobić wewnątrz sciany wysuwanych a ma waskie futryny to taki pomysł mógłby wziążć pod uwage

Kuchnię pochwalę bo ładna, ale mnie zaciekawiły drzwi. Czy dobrze widzę, że są przesuwne i to na dwie stony? U siebie chcę zrobić takie drzwi w kilku miejscach, m.in. w kuchni. Przerabiam systemy przesuwne od jakiegoś czasu i jestem już zmęczona niemożnością zgrania koloru, wzoru skrzydła i systemu - 3 razy musiałam wycofać zamówienie bo albo drzwi nie można przystosować, albo firma nie ma systemu, itd.. Twoje są ciemne i z szybkami, coś jak w moich wyobrażeniach. Możesz coś wiecej o nich napisać?

Dziękuję za pochwałę :lol:

Drzwi to są Dre Idea.. w całym mieszkaniu mam takie drzwi (no poza łazienkami) i te same skrzydła wykorzystałam jako przesuwne :)

Cassidy, podpowiedz jeszcze; w jakiej odległości od ściany z drzwiami ustawiłaś mebelki i jaka szeroka jest maskownica od systemu przesuwnego? Próbuję rozplanować swoją kuchnię. Szafki Ikeowskie i do wysokości ok 2.40m. Zostaje mi 5cm po bokach i coś mi sie wydaje, że może być za mało, żeby drzwi się swobodnie przesuwały.