kalpataru 02.12.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam!A ja mam pytanie z innej beczki:czy okap może stykać się troszkę z szafkami wiszącymi?? Mam akurat przerwę na 90 cm i się zastanawiam, czy okap właśnie o szerokości 90 by się nadawał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.12.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam! A ja mam pytanie z innej beczki:czy okap może stykać się troszkę z szafkami wiszącymi?? Mam akurat przerwę na 90 cm i się zastanawiam, czy okap właśnie o szerokości 90 by się nadawał.. Moze przylegac do bokow szafek wiszacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 02.12.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Pięknie dziękuję za szybką odpowiedź!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta.s 02.12.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam! A ja mam pytanie z innej beczki:czy okap może stykać się troszkę z szafkami wiszącymi?? Mam akurat przerwę na 90 cm i się zastanawiam, czy okap właśnie o szerokości 90 by się nadawał.. U mnie się styka http://farm3.static.flickr.com/2717/4095430381_776f5987ab.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.12.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Elegancka i harmonijna - bardzo mi sie podoba! Gratuluję! I bardzo ciekawy gres na podłodze, tylko na jednym zdjęciu jest beżowy, na innym wpada w grafit, jaki jest prawdziwy kolor? Renka, płytki są szare, nazywają sie Ferroker Aluminio, ale mają takie beżowe przetarcia, co mnie bardzo odpowiada, bo w salonie łaczą sie z płytkami drewnopodobnymi i bardzo mi to ze sobą współgra W ogóle to ubóstwiam te płytki, a zdjecia nie oddają ich urody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romilka 02.12.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Renka Grabowdziekuje bardzo~~~!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 02.12.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja mam wrażenie, sądząc po firaneczce, solniczkach, obrusiku w jadalni itp, że macie zapędy do tradycyjnych wnętrz, a ktoś "wcisnął" wam nowoczesną kuchnię, bo tak modnie teraz. Ale może się mylę ... Gratuluję Wam wszystkim drodzy forumowicze, którzy w drugim miesiącu po wprowadzeniu się do świeżo wybudowanego domu posiadacie idealnie pasujące nowe: solniczki, obrusy, firanki i takie tam inne bzdury, które zbiera się całe życie. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 02.12.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Waw czerwien ferrari no tak nawet nazwa jest wyjątkowa tak myślałam ze to nie jakas tam truskawka na pewno obejrze ten kolor w naturze ,tylko czy starczy mi odwagi zeby taki zrobic zobaczymy a moja kuchnie wstawie jak tylko bedzie gotowa bo narazie mam tylko szkielet bluma i nic wiecej a co do firanek stołów i innych dzbanuszków to wydaje mi sie ze za bardzo wymagacie dziewczyny całkowitej perfekcji jak ze studia kuchennego a to przecież nieporozumienie bo tam sa atrapy kuchni a u nas to żywe kuchnie każda z swoim klimatem i do tego kazda z nich jest świeżo po remoncie wiec często na dopracowanie szczegółów zabrakło jak nie pieniędzy to czasu czyli spoko, wszystko bedzie w swoim czasie i nie ma co z powodu jakis tymczasowych drobiazgów podsumowywać cała kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 02.12.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja mam wrażenie, sądząc po firaneczce, solniczkach, obrusiku w jadalni itp, że macie zapędy do tradycyjnych wnętrz, a ktoś "wcisnął" wam nowoczesną kuchnię, bo tak modnie teraz. Ale może się mylę ... Gratuluję Wam wszystkim drodzy forumowicze, którzy w drugim miesiącu po wprowadzeniu się do świeżo wybudowanego domu posiadacie idealnie pasujące nowe: solniczki, obrusy, firanki i takie tam inne bzdury, które zbiera się całe życie. Pozdrawiam Iza nie ma sie co obruszać, bo argumentacja jednak słaba - ten przykład może posłuyżyć jako przestroga - lepiej nie buduj domu z nową kuchnią - bo może Ci już nie starczyć na nową solniczkę A może lepiej zmienić nastawienie - bo chyba takich pierdół (firanek, podkładek, solniczek, słoiczków) NIE zbiera sie całe życie (kupuje sie nawet tanie ale takie by były spójne z wnętrzem zresztą: jak mi cos KOMPLETNIE NIE pasuje do nowego domu (zgrzyta az zęby bolą) to tego NIE wyciągam na wierzch (tylko jak potrzebuję) , a tym bardziej NIE robie temu zdjęc i NIE pokazuję tego na publicznym forum jako coś wartego pokazania innym (czytaj: godnego do naśladowania, zasługującgoe na uwagę)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.12.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 a co do firanek stołów i innych dzbanuszków to wydaje mi sie ze za bardzo wymagacie dziewczyny całkowitej perfekcji jak ze studia kuchennego a to przecież nieporozumienie bo tam sa atrapy kuchni a u nas to żywe kuchnie każda z swoim klimatem nie zgodzę się z tym. Ja lubię nowoczesne wnętrza, ale podziwiam szczerze rownież innaczej urządzone wnętrza, pod warunkiem, że są spójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 02.12.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja mam wrażenie, sądząc po firaneczce, solniczkach, obrusiku w jadalni itp, że macie zapędy do tradycyjnych wnętrz, a ktoś "wcisnął" wam nowoczesną kuchnię, bo tak modnie teraz. Ale może się mylę ... Gratuluję Wam wszystkim drodzy forumowicze, którzy w drugim miesiącu po wprowadzeniu się do świeżo wybudowanego domu posiadacie idealnie pasujące nowe: solniczki, obrusy, firanki i takie tam inne bzdury, które zbiera się całe życie. Pozdrawiam Iza widziałam wiele nowych w domów gdzie wizyta w studio kuchennym czy nawet spotkania z projektantem były porażką dla właścicieli..............kuchnia nowoczesna a do tego jadalnia rustykalna, obrusiki we wzorki, firanki żakardowe i paprotki na górnych szafkach...........zawijasy z karton gipsu na suficie i dywany typu "arras turecki" i ekoskóry w kolorze przecierany brąz............wygląda to koszmarnie.........i jak ktoś tu napisał w jakimkolwiek stylu musi być spójność i o tym piszemy..........a nie szalona wizja projektanta a inwestor i tak swoje...........nie ma wtedy czego podziwiać........ i jeszcze jedna rzecz miliony razy pisana na tym forum.............skoro ktoś wkleja swoje zdjęcia w dziele "chwalę się" to musi liczyć sie z "ochami, achami" jak i z krytyką......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 02.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 a ja się zastanawiam, dlaczego tak naskoczyliście na Izę. Jeśli ktoś wkleja kuchnię np. bez blatów, nie piszecie, ze przesadził, zaszalał i nie stać go na blaty. To nie pierwsza kuchnia, gdzie stół, krzesła, czy inne pierdółki właśnie są zabrane ze starego domu i muszą wystarczyć na czas jakiś. Nie czytacie wątku, czego nie było po wprowadzeniu się? Akurat stół i krzesła to nie jest dupersztyk, który można sobie kupić "na chwilę". Żenada Pewnie gdyby napisała, że meble tymczasowe, nie byłoby tej pisaniny, ale to chyba nie jest trudne do przewidzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 02.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Wyczekana... Brakuje jeszcze kilka drobiazgów tzw."dopieszczenia" np. rolet rzymskich. Ale jest...http://img51.imageshack.us/img51/2480/pict9595.jpg' alt='pict9595.jpg'> http://img51.imageshack.us/img51/pict9595.jpg/1/w0.png[/img][/img]http://img51.imageshack.us/img51/2480/pict9595.jpg' alt='pict9595.jpg'> http://img51.imageshack.us/img51/pict9595.jpg/1/w0.png[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.12.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja mam wrażenie, sądząc po firaneczce, solniczkach, obrusiku w jadalni itp, że macie zapędy do tradycyjnych wnętrz, a ktoś "wcisnął" wam nowoczesną kuchnię, bo tak modnie teraz. Ale może się mylę ... Gratuluję Wam wszystkim drodzy forumowicze, którzy w drugim miesiącu po wprowadzeniu się do świeżo wybudowanego domu posiadacie idealnie pasujące nowe: solniczki, obrusy, firanki i takie tam inne bzdury, które zbiera się całe życie. Pozdrawiam Iza widziałam wiele nowych w domów gdzie wizyta w studio kuchennym czy nawet spotkania z projektantem były porażką dla właścicieli..............kuchnia nowoczesna a do tego jadalnia rustykalna, obrusiki we wzorki, firanki żakardowe i paprotki na górnych szafkach...........zawijasy z karton gipsu na suficie i dywany typu "arras turecki" i ekoskóry w kolorze przecierany brąz............wygląda to koszmarnie.........i jak ktoś tu napisał w jakimkolwiek stylu musi być spójność i o tym piszemy..........a nie szalona wizja projektanta a inwestor i tak swoje...........nie ma wtedy czego podziwiać........ i jeszcze jedna rzecz miliony razy pisana na tym forum.............skoro ktoś wkleja swoje zdjęcia w dziele "chwalę się" to musi liczyć sie z "ochami, achami" jak i z krytyką......... poczucie piękna jest subiektywne - bezpieczneij byloby pisać, że cos się komuś "podoba", badź "nie podoba"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.12.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja nie naskoczyłam na nikogo, wyraziłam tylko swoją opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 02.12.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 poczucie piękna jest subiektywne - bezpieczneij byloby pisać, że cos się komuś "podoba", badź "nie podoba"... Kazda ocena jest subiektywna i o to wlasnie chodzi, nie ma jednej prawdy i wlasciwego wzoru. Powiedzenie ze sie "podoba" badz "nie podoba" jest puste i nie precyzujac swojej oceny nic sie nie wprowadza. Zgadza sie z tym, ze jak ktos zamieszcza tu zdjecia powiniene sie liczyc z kazda krytyka w granicach ogolno przyjetej kultury. A jak cos jest "tymczasowe" a zostanie skrytykowane to nie ma sie czym przejmowac. W ogole to czy ktos sie zgadza z krytyka czy nie i co z tym zrobi to sprawa wlasciciela wnetrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 02.12.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 a ja się zastanawiam, dlaczego tak naskoczyliście na Izę. Jeśli ktoś wkleja kuchnię np. bez blatów, nie piszecie, ze przesadził, zaszalał i nie stać go na blaty. To nie pierwsza kuchnia, gdzie stół, krzesła, czy inne pierdółki właśnie są zabrane ze starego domu i muszą wystarczyć na czas jakiś. Nie czytacie wątku, czego nie było po wprowadzeniu się? Akurat stół i krzesła to nie jest dupersztyk, który można sobie kupić "na chwilę". Żenada Pewnie gdyby napisała, że meble tymczasowe, nie byłoby tej pisaniny, ale to chyba nie jest trudne do przewidzenia mebli chyba jednak nikt sie nie czepiał... w tym cały szkopuł nowoczesnośc bazuje na umiarze... z tego powodu lepiej jak czegoś brakuje niz jest bylejakie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 02.12.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Renka Grabow dziekuje bardzo~~~!! a mi nie podziekowałas, phi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 02.12.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Bardzo żarliwa dyskusja trwa na forum - i to wszystko przez moją skromną kuchnię . Powiem tak . Moja kuchnia jest piękna . Całe wnętrze domu zmierza w kierunku prostych form i nowoczesności. Firanka gryzie się z wnętrzem - każdy to wie, ale zakrywa oczy gapiów. I niech sobie wisi aż się doczeka zmiany. Meble w jadalni są piękne , ale zakupione 10 lat temu do innej kuchni. Porządny drewniany stół i takie same krzesła za spore pieniądze. Nazbieram kiedyś kilka tysięcy to kupię sobie nowe . Mój faworyt to piękny biały prostokątny prosty stół na wysoki połysk. Lampa wisząca też z innej bajki ... A do czego pasuje czerwone szkło? Lampa jest w identycznym kolorze jak szyba między meblami. Fajna , prosta , z czerwonego szkła. A czerwone szkło pasuje tym , którzy lubią czerwone szkło . I nie boję się krytyki Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.12.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 poczucie piękna jest subiektywne - bezpieczneij byloby pisać, że cos się komuś "podoba", badź "nie podoba"... Kazda ocena jest subiektywna i o to wlasnie chodzi, nie ma jednej prawdy i wlasciwego wzoru. Powiedzenie ze sie "podoba" badz "nie podoba" jest puste i nie precyzujac swojej oceny nic sie nie wprowadza. Alez mozna sobie sprecyzować, co się podoba, a co nie. Unikałabym tylko stwierdzeń, że cos jest ładne, czy nieładne, jeśli rozumiesz, na czym polega róznica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts