Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pigeon mam taki sam uklad kuchni :o u mnie bedzie tez wyspa przystawiona do ściany ale na 160 cm. po lewej 3 60 tki pod sam sufit. z lodówka , piekarnikiem, cargo... no i rząd szafek bez wiszacych. Masz pod oknem kaloryfer?Jakie są wymiary Twojej kuchni?

wlasnie w tym sek ze nie mam zadnego kalafiora (podlogowka) - moge zrobic co chce :)

a kuchnia 4,86x3,36 - wiec jest sie gdzie rozpedzic

Gołąbku zostaw sobie wolne jak ma Nefer.Ja mam kornera i to jest dla mnie ostateczność.Co do wyspy to mam 120x250.Skąd ten koszt za wyspę bez blatu?Przeciez to zwykłe 5 sześdziesiątek jest. Nie korci Cie zeby od strony salonu nie wlepiać w wyspę szafek, a zostawić miejsce dla ludków siedzących przy wyspie wpatrzonych w płytę jak sobotnia jajecznica się smaży?

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, blatu roboczego jest ok. 7m, bardzo się z tego cieszę; w bloku miałam 2m i 40cm :evil: Teraz wreszcie mam pole do popisu i uwielbiam przyjmować gości :D

zazdroszczę Ci, ja nadal będe miała malo blatu, trochę więcej niz w bloku.

ale za to dodatkowo kredens secesyjny !

i to mnie cieszy

poza tym meble drewniane a nie takie "udawane"

sorki za słaby refleks, wczoraj nie miałam aparatu :oops:

Klejony blat laminowany (ikeowy):

http://www.empikfoto.pl/albumy37/15755/816614/thumbs/31747848_img_3784.jpg

A kto ten blat tak elegancko połączył? Ikeowcy czy ktoś "obcy" :wink:

Chciałabym kupić blat w ikea, ale nie mam pomysłu jak go przyciąć do pożądanej długości - dysponuję piłą do płyt meblowych, ale blatu o grubości 3,8 cm nie da rady :( :(

A wiec może i ja pochwalę mojego stolarza. dla niego nie ma rzeczy niemożliwych. kuchnia którą pokazuje rodziła się w bólach - nie byliśmy właściwie pewni co chcemy i kasy było za mało a firmy chciały z nas zedrzeć skórę. Zawiasy standardowe, szuflady na zwykłych prowadnicach zwykła płyta i za każdy wymiar"niestandardowy" kupa dopłaty. a więc do naszego Stolarza i mamy kuchenkę fronty z dębiny, wszystko na blumach, jedynie na zdjęciach nie ma jeszcze uchwytów do otwierania szafek (ale teraz już je mamy zamontowane tylko trzeba zrobić zdjęcia) i jeszcze wyszło w cenie duuużo taniej - oceńcie sami. Robi też suuperowe drzwi (u mnie wszystko z dębiny. http://img695.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=zdjcie037z.jpg

A to jest aktualny stan http://img18.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=20100113608v.jpg

Nawet gdyby nie spodobala mi sie Twoja kuchnia, nie zamierzam Cie zrownac z ziemia...

Akurat zwróciłam uwagę na kolor Twoich mebli - bardzo przyjemnie mdły :) U mnie będzie dąb bielony - równie cudownie nudny. Nie lubię kontrastów i dla mojej kuchni pozwolę się nawet zrównać z ziemią :wink:

Dzieki! Moje to tez dab bielony (fornir)

Pozdrawiam!

Chciałabym kupić blat w ikea, ale nie mam pomysłu jak go przyciąć do pożądanej długości - dysponuję piłą do płyt meblowych, ale blatu o grubości 3,8 cm nie da rady :( :(

Panowie z Ikea to łączą tylko na taką listewkę niestety. Zresztą u mnie to by nie przeszło bo mam jeszcze blat doklejony pod oknem za ceramicznym zlewozmywakiem - jako parapet. Ponieważ prowizorki bywają trwałe, 7 miesięcy szukałam niemrawo stolarza, któremu opłaciło się tym zająć. Tak na prawdę blat jest skręcony śrubami i klejony.

Nawet gdyby nie spodobala mi sie Twoja kuchnia, nie zamierzam Cie zrownac z ziemia...

Akurat zwróciłam uwagę na kolor Twoich mebli - bardzo przyjemnie mdły :) U mnie będzie dąb bielony - równie cudownie nudny. Nie lubię kontrastów i dla mojej kuchni pozwolę się nawet zrównać z ziemią :wink:

Co do designu popcarol - choć kuchnia i nie w moim stylu, to rzeczywiście nieskończona i trudno krytykować całość w trakcie... Myślę, że jakoś wszystko uda jej się zgrać.

A ws. mdłości - jestem fanką subtelnych, choć nowoczesnych połączeń. Mam bardzo jasne podłogi (dąb bielony), jasne ściany (jasny krem), jasną łazienkę (jasna wanilia, o zgrozo dla niektórych - rektyfikacja po sufit), jasną sypialnię (jasny róż+biel i dąb), korytarz, etc; tylko kuchnia ma akcent koloru (fronty bordo-połysk), który wymieniam na jasny beż lub popiel. I też uważam, że kontrasty to żaden mus (tym bardziej wenge+wanilia), żeby było nowocześnie, designersko i - o dziwo - można łączyć jasne pastele z nowoczesnym sznytem.;)

Żałuję, że wszystko u mnie w powijakach (nie lubię półśrodków i wolę poczekać), ale jak dokończę dzieło, to wkleję - także do konstruktywnej krytyki.;)

witam serdecznie,

chciałam się tylko podpytać, czy w tym temacie mogłabym wrzucić swój (dość amatorski na razie) projekt kuchni z prośbą o uwagi i komentarze, zanim zaniosę swoją wizję do specjalisty? a jesli nie tu, to moze nakierujecie mnie na odpowiedni temat?

z góry dziękuję bardzo : )

witam serdecznie,

chciałam się tylko podpytać, czy w tym temacie mogłabym wrzucić swój (dość amatorski na razie) projekt kuchni z prośbą o uwagi i komentarze, zanim zaniosę swoją wizję do specjalisty? a jesli nie tu, to moze nakierujecie mnie na odpowiedni temat?

z góry dziękuję bardzo : )

http://forum.muratordom.pl/projekt-kuchni-wizualizacje,t166747.htm

:) :wink:

Panowie z Ikea to łączą tylko na taką listewkę niestety. Zresztą u mnie to by nie przeszło bo mam jeszcze blat doklejony pod oknem za ceramicznym zlewozmywakiem - jako parapet. Ponieważ prowizorki bywają trwałe, 7 miesięcy szukałam niemrawo stolarza, któremu opłaciło się tym zająć. Tak na prawdę blat jest skręcony śrubami i klejony.

Łomatko, z nieba mi spadłaś, aż musiałam się zarejestrować żeby zapytać, skąd wzięłaś tego stolarza? Też mam blat z ikei do takiego złączenia i nie mogę znaleźć nikogo kto mi to zrobi, mogłabyś mi podać namiary i ceny na priv?