Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

IWA,

dziękuję za info, bądź jeszcze tak miła, jak do tej pory, i odpowiedz proszę na kolejne męczące pytanie:)

czy te najmniejsze odległości: 80 i 90 cm - są ok?

dobrze Ci się przechodzi, pracuje w kuchni, gotuje?

Czy jednak wolałabyś, by było więcej miejsca?

Ja z dwóch stron wyspy będą miała około 110 cm, więc idealnie, ale z dwóch właśnie około 85 cm.

Aniu, nawet gdybys musiala owierac drzw z tych krotszych bokow to 85cm wystarczy. Ja mam z jednej strony jadalnie bez drzwi, wiec teoretycznie i 40cm wystarczyloby ;) , a z drugiej mam parapet, pod ktorym nie ma grzejnika, bo przeciez wszedzie jest podlogowka. Jest mi jak najbardziej wygodnie. Z czystym sumieniem polecam. Z reszta postaw sobie przy szafce jakies krzeslo i sprawdz, jak Ci sie bedzie poruszalo:) Praktyczne sprawdzenie jest najbardziej obrazowe:) Mozesz tez przyjechac do mnie:)

IWA,

bardzo dziękuję za tak dokładną odpowiedź:)

No i za zaproszenie:)

Ja bym dała cytrynę limonkę, ale taką jaśniutką :)

http://deccoria.pl/files/13117/9925/5d5c3e3574c37c50a6a6411ad706f19c.jpg

ale na calosci ?

kolor fajniutki :)

Yyy, ja bym sie bala tak odwaznego koloru, chyba ze w dodatkach...

Maciejki u Ciebie widzialabym jesli nie bialy, to taki blady jasnoszary - raczej nie ciepla magnolie, bo juz tez orzech cieply jest!

A takie limonkowe to moze serwetki, czajnik, toster?

Zwlaszcza jesli widac z salonu...

Moim zdaniem, jasno szary spowoduje że kuchnia stanie się mdła i wręcz ponura. Pisałam o limonce, ale delikatnej, jaśniutkiej, nie tak mocnej jak na zdjęciu. Chodziło mi o odcień.

Może najpierw wypróbować ją na ścianie z drzwiami?

Niestety nie umiem robić wizualizacji, ale sama zobacz, jak cieplutko jest w tej kuchni Bogfran, z jasną zielenią i kremowymi dodatkami na ścianie:

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/kuchnia_bogfran.jpg

Kliknij w zdjęcie prawym przyciskiem w "pokaż obrazek", to zobaczysz cały :)

Ja mam prawie wszedzie szaro, ale na razie nic nie slysze bo nie mieszkamy i nikt nas nie odwiedza ;)

Ale mnie sie podoba, a slowo *mdlo* to miod na moje uszy :)

juz do Ciebie pedze :)

,,9

Zapraszam (ostrzegam - nie musi Ci sie podobac, jest hmm. specyficznie), ale u Ciebie widzialabym duzo bardziej jasny szary..