Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

okap to faber mirror :-), sprawuje się ok, chociaz wypolerwanie go na błysk nie jest takie po prostu, ale wyciąga super, nie jest głośny (przynajmniej w porównaniu do tego co kiedyś miałam Amica jakis)

kolor frontów - biały, fotki robione wieczorem, przekłamane, a nei chciało mi sie edytowac ich :-? tzn nie jest to taka czysta biel moim zdaniem. ale mam bardzo "ciepłe" oświetlenie, moze dlatego tak inaczej wygląda

fototapete zamawiałm przez neta, wybrałam z ich strony kilka wzorów, któe mi sie podobały, podałam jaki rozmair potrebuje i dostałam na meila wykadrowane fotki. koszt fototapety ok 400 zł

http://fototapeta.net/ - bardzo miły kontakt, przysyłaja inst klejenia na meila

szyba kosztowała nas coś ok 600 zł. mocowania ok 500 zł za 8 szt (rotule)

moja kuchnia przy Waszych to 'pikuś" ale też chce otrzymać jakies podpowiedzi co mam zmeinic :lol:

http://images43.fotosik.pl/241/ef113ca378b76a55m.jpg

Eda79, jak użytkuje sie taki kwadratowy zlew w rogu, zastanawiałaś się nad zlewem okrągłym? U mnie będzie podobnie, choć będę starał się go wysunąć z tego rogu możliwie najbardziej.

wysuń,wysuń ile sie da bo troche zle sie z niego korzysta(na szczęście sporadyczni) :)

leli1

blat to venge a fronty dąb mleczny

p.s

przeprasza ,ze dopiero odpisuje :oops:

77iwona bardzo ładna kuchnia :) mam do Ciebie pytanko

1. Jak Ci się sprawuje okap zabudowany i jak to wygląda w szafce ( jeśli masz jakieś foto to chętnie zobaczę).

2. Zadowolona jesteś z szafek kuchennych do samego sufitu. Też myślę nad takim rozwiązaniem i zastanawia mnie czy to jest wygodne?

[/b]

Dziękuję wszystkim za miłe słowa uznania i jednocześnie, przepraszam za długie oczekiwanie na odpowiedź. Już spieszę z odpowiedziami.

Kuchnia jest w bloku i jej wymiary to 375X285 co daje 11 metrów. Stół ma wymiary 120x80 i nie jest rozkładany. Blat jest w tym samym kolorze co dolne szafki. Zakupiony razem z krzesłami na allegro. Co do ściany w dekso 25 pomiędzy szafkami to jest to tylko na okres około jednego roku do momentu aż nie zdecydujemy się czy będą to kafle czy szkło. Farba jest troszkę połyskliwa. A tam na jednym ze zdjęć coś się po prostu odbija. Chyba płata. Muszę powiedzieć, że kuchnia jest w użytkowaniu pół roku a ściana koło zlewu ma już delikatne odbarwienia, które nie schodzą myjąc je gąbeczką z płynem. Zdjęcia były robione takim małym aparatem i może ich jakość nie jest najlepsza. Jeśli będziecie chcieli to mogę zrobić parę fotek duuużo lepszym sprzętem. Co do lampy to nie ukrywam, że decydującą rolę odgrywała cena. W jednym z Waszych dzienników, ktoś prezentował bardzo ładną lampę z takim rozwiązaniem jak u mnie ale jej cena była grubo ponad tysiąc złotych. Napisy zakupiłam w sklepie internetowym, którego adres znalazłam na forum. Ich kolor to ciemna czekolada. Nakładanie napisów jest bardzo proste i wyglądają bardzo efektownie tak jak na zdjęciu. Jesteśmy zadowoleni. Każdy kto nas odwiedzi jak popatrzy pierwszy raz to myśli, że to było malowane od szablonu.

Starałam się odpowiedzieć na wszystkie pytania najdokładniej. Jeśli coś jeszcze chcecie wiedzieć to piszcie chętnie odpowiem.pozdrawiam

77iwona bardzo ładna kuchnia :) mam do Ciebie pytanko

1. Jak Ci się sprawuje okap zabudowany i jak to wygląda w szafce ( jeśli masz jakieś foto to chętnie zobaczę).

Do tej pory zawsze (w dwóch poprzednich mieszkaniach) miałam okap miedzy szafkami ale z powodu zbierającego się po jakimiś czasie lepkiego kurzu oraz braku ciągłości w zabudowie stanęło na okapie pod szafkowym. Foto cyknę później i pokażę jak ta szafka wygląda wewnątrz. Niestety nie ma w niej dużo miejsca. Różnica między okapami jest taka, że o ile w tym między szafkowym jak gotowałam tylko na jednym palniku to nie włączałam okapu. O tyle ten pod szafkowy musi chodzić cały czas bo inaczej na szafce osadza się para.

2. Zadowolona jesteś z szafek kuchennych do samego sufitu. Też myślę nad takim rozwiązaniem i zastanawia mnie czy to jest wygodne?

Tak jestem zadowolona. Mam dużo półek. Do tych najwyższych muszę używać krzesła. Trzymam tam rzeczy, które używam sporadycznie. W dwóch poprzednich mieszkaniach miałam niższe szafki, na których zbierał się kurz a powierzchnia była nie wykorzystana.

Także reasumując jest tak a nie inaczej bo kurz, chęć wykorzystania każdej wolnej przestrzeni oraz spróbowania czegoś innego niż dotychczas miałam w kuchni

[/b]

:wink: