Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iwa_P jakiej szerokości masz szuladę pod zlewem? Bardzo podoba mi się to rozwiązanie z częścią ruchomą (kosze) i stałą (półki).

Czy ten system jakoś się nazywa? Gdzie można dostać takie potrójne kosze do segregacji śmieci?

Jeśli mogę się wtrącić do dyskusji :wink: podpowiem, że fajne systemy 'podzlewozmywakowe' ma Franke - wysuwana półeczka np. na tabletko do zmywarki, gąbki i szczotki; kosz do segregacji śmieci + z boku przegródki na chemię (możesz zobaczyć u mnie: http://www.magnolia0joaska.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&miesiac=12&rok=2009&page=4)

Byłam przeciwna temu rozwiązaniu (z trójdzielnym koszem), ale teraz jestem zachwycona! Polecam!

Obejżałam sobie całą Twoją kuchnię i bardzo mi się podoba :) A z narożnych szuflad jesteś zadowolona?

Iwa_P jakiej szerokości masz szuladę pod zlewem? Bardzo podoba mi się to rozwiązanie z częścią ruchomą (kosze) i stałą (półki).

Czy ten system jakoś się nazywa? Gdzie można dostać takie potrójne kosze do segregacji śmieci?

Jeśli mogę się wtrącić do dyskusji :wink: podpowiem, że fajne systemy 'podzlewozmywakowe' ma Franke - wysuwana półeczka np. na tabletko do zmywarki, gąbki i szczotki; kosz do segregacji śmieci + z boku przegródki na chemię (możesz zobaczyć u mnie: http://www.magnolia0joaska.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&miesiac=12&rok=2009&page=4)

Byłam przeciwna temu rozwiązaniu (z trójdzielnym koszem), ale teraz jestem zachwycona! Polecam!

Obejżałam sobie całą Twoją kuchnię i bardzo mi się podoba :) A z narożnych szuflad jesteś zadowolona?

Dziękuję! :) Narożne szuflady świetnie się sprawdzają - znakomite zagospodarowanie przestrzeni w rogu. Są pojemne i ustawne :)

Witajcie. Zbliżam się do urządzania kuchni, no i oczywiście mam mętlik w głowie które meble mi się podobają.....wklejcie swoje cudeńka, a co tam będę miała jeszcze większy problem na które się zdecydować :wink:

Witam.

Przypadkowo trafiłam na ten temat :). W doborze mebli nie pomogę ale...

Zerknij sobie na blog: http://www.decory.blog.onet.pl

Zrobiłam sobie w zeszłym roku ręcznie malowane dekory do kuchni (kuchnia Tereski to moja :)). Ostatnio dostałam informację, że moja znajoma robi sobie dekor z lawendą do kuchni prowansalskiej.

Anulkaa przepiękna kuchnia, mimo ,że nie mój styl ale i tak jest cudna, pięknie wszystko się łączy-kolory- tylko 3 w kuchni i jadalni rolety super.Super konsekwencja kolorów Proszę zdradź skąd krzesła do jadalni i podaj wielkość półwyspu i blatu granitowego.

:) Dodam,że płytki podłogowe - czarne Imoli ja mam na ścianie w kuchni :)

Anulkaa przepiękna kuchnia, mimo ,że nie mój styl ale i tak jest cudna, pięknie wszystko się łączy-kolory- tylko 3 w kuchni i jadalni rolety super.Super konsekwencja kolorów Proszę zdradź skąd krzesła do jadalni i podaj wielkość półwyspu i blatu granitowego.

:) Dodam,że płytki podłogowe - czarne Imoli ja mam na ścianie w kuchni :)

Dziekuję za miłe słowa.

Wielkość półwyspu to około 180 cm na 90 cm. W płytkach imoli zakochałam się dawno i kupiłam je kiedy nie było jeszcze fundamentów domu :roll: .

Jesli chodzi o krzesła to wysyłam wiadomośc na priva

Maro74, bardzo podoba mi się Twoja kuchnia;) nie moge znależć czy pisałeś może z czego masz fronty?, na jednym zdjeciu wydaje sie dosyc ciemny kolor a na innym dużo jasniejszy;) blat tez ładnie dopasowany, zastanawiam sie wlasnie czy zamawiac kuchnie w brw?

Kolor frontu jest ciewmniejszy niz na zdjęciu z piekarnikiem, rozjaśniła to lampa błyskowa. Fronty są serii Modern Line kolor Hedar Wenge, z takimi malutkimi rowkami w poprzek frontów. Jak narazie jestem zadowolony z BRW. Myślę, że biorąc pod uwage stosunek ceny do jakości jest to dobry wybór. Ja za same meble jak na fotkach zapłaciłem jeszcze w 2008 r w grudniu ok 7.800 zł , i w tej cenie był blat za 250 zł/mb. co dość podrożyło ogólny koszt.

Anulkaa, masz przepiękną kuchnię. Jedną z najpiękniejszych na forum Podoba mi się wszystko - białe meble, ciemne blaty, kolory tkanin i farb, uwspółcześnione ludwiki, oświetlenie. Jest fantastycznie! :)

P.S. Anulkaa, jeśli nie masz czasu na pisanie dziennika, to może chociaż załóż galerię zdjęć? Fajnie byłoby zobaczyć wszystkie Twoje wnętrza w jednym wątku.

Darcy bardzo Ci dziekuję :oops: :oops: :oops:

Nie mam gotowych jeszcze wszystkich pomieszczeń, żeby tworzyć galerię :roll: nie są gotowe dwa pokoije na piętrze - tzn, oprócz oświetlenia nie ma tam mebli. Salon też nie dokńczony :oops: - od biedy gotowe są łazienki (oczywiscie nie ma takich drobiazgów jak haczyki, uchwyty itp) i gotowy jest hol.

Pozdrawiam

A.

Ona_lewkonia - bardzo podobne krzesła barowe, również białe, ma w swojej ofercie Ikea. Są bardzo wygodne, niedrogie i trwałe (ma je mój szwagier). POZDRAWIAM

Czy chodzi o te krzesełka? http://www.ikea.com/PIAimages/74014_PE190755_S3.jpg

Ostatecznie też mogłyby być :wink:

No właśnie, jak z ich solidnością, kto wie?