aneta-we 23.02.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nie ma co ukrywac kuchnia jest baaardzo oryginalna i jaką dyskusję wywołała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tak naprawdę coś tam zmieniając możnaby uzyskać w miarę normalną kuchnię. Zaczęłabym od stołu absolutnie wszystko wyrzucając, no może oprócz kwiatka. Stół szklany na ciemnych nogach. Dalej przemalowałabym ściany koniecznie, za dużo tego koloru, pasowałyby pewnie jakieś białe, delikatnie szare. Usuwamy oczywiście też zasłonki i firanki na rzecz rolet lub żaluzji. Zegar na ścianie zmieniamy na bardziej oryginalny, w innym kolorze. Kupujemy stalowy czajnik. Usunęłabym też te małe szufladki pod okapem, bo i tak nic się w nich nie zmieści, a poza tym będą i tak ciągl ebrudne i tłuste. Zostawiamy fajną lampę nad stołem i ciekawy okap oraz oczywiście meblę i marmurową ścianę. Według mnie kuchnię da się poprawić ale trzeba tego chcieć Jak komuś sę tak podoba to na nic mu się zdadzą nasze wypociny http://lh4.ggpht.com/_xgyvulq9vuI/S4PIlTV7nhI/AAAAAAAAFDA/5O9CWj0jNlk/s800/nowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.02.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 23.02.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 to pewnie tylko mi sie nie podoba nie tylko Tobie ale z krytykowaniem to tak jest,ze wiekszosc osob woli tylko chwalic(miedzy innymi ja),a zamiast krytyki milczec,bo wiadomo,ze gust to jest kwestia indywidualna,a o gustach sie nie dyskutuje,no i nie to ladne co ladne tylko co sie komu podoba i tak dalej Na potwierdzenie faktu, ze jestem wredna, napiszę, że mnie się w tej niebieskiej czy turkusowej kuchni NIC nie podoba. Oooo, widze lawinę krytyki Widać, więcej z nas ma tchórzliwa naturę I mnie też NIC. Oooops, chyba dołaczylam do odwaznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 23.02.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tak wygląda nasza kuchnia. W tych kolorach żona najlepiej się czuje. http://lh4.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S4Aizux5COI/AAAAAAAAAr4/Fc_p4dXO-qw/s576/DSC02620.JPG Kuchnia na pewno wyróżnia się spośród innych kolorystyką. Osobiście nie lubię takich kolorów, a zestawienie ich ze sobą tym bardziej. Każdy ma swój gust i najważniejsze, że właścicielom się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 to pewnie tylko mi sie nie podoba nie tylko Tobie ale z krytykowaniem to tak jest,ze wiekszosc osob woli tylko chwalic(miedzy innymi ja),a zamiast krytyki milczec,bo wiadomo,ze gust to jest kwestia indywidualna,a o gustach sie nie dyskutuje,no i nie to ladne co ladne tylko co sie komu podoba i tak dalej Na potwierdzenie faktu, ze jestem wredna, napiszę, że mnie się w tej niebieskiej czy turkusowej kuchni NIC nie podoba. Oooo, widze lawinę krytyki Widać, więcej z nas ma tchórzliwa naturę no bo Wam się podobają sztampowe meble, takie jakie się widzi w KAŻDYM katalogu, KAŻDYM sklepie, KAŻDYM domu/mieszkaniu .... beżo-brązy, wenge a ostatnio szarości modne się zrobiły i wszyscy jak te owce jedna za drugą .... wszystko na jedno kopyto ..... broń Boże sie wyłamać ! Co by ludzie powiedzieli ???? no co ? kiczem by nazwali ! rzygać mi się chce jak widzę 89-tą kuchnię w takim samym kolorze i z takiego samego materiału, z takimi samymi lampami te same odstępy między szafkami, te same gabaryty, wszystko w kółko to samo .......... weźcie se popatrzcie kobiety na otoczenie domu właściciela tej kuchni .... wtedy może zrozumiecie co to jest odraza do sztampy .... no, trzeba mieć odwagę żeby se zrobić taką kuchnie ! popieram oryginalność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Renia za to taką kuchnię widziało się przez ładnych parę lat PRL-u Co do odwagi zgadzam się, trzeba mieć owagę, by sobie taką zrobić Meble jak meble ale sory niebieskiego obrusu z serwetką i świeczek kolędowych nie mogę znieść, tak samo jak morelowych zasłonek. Mi się to nie podoba, komuś innego może. Poprostu mamy inny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.02.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tak wygląda nasza kuchnia. W tych kolorach żona najlepiej się czuje. http://lh4.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S4Aizux5COI/AAAAAAAAAr4/Fc_p4dXO-qw/s576/DSC02620.JPG Kuchnia na pewno wyróżnia się spośród innych kolorystyką. Osobiście nie lubię takich kolorów, a zestawienie ich ze sobą tym bardziej. Każdy ma swój gust i najważniejsze, że właścicielom się podoba. Właśnie to samo miałam napisać Niebieskiego nie lubię i to bardzo, ściany wolę białe za to blacik fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 23.02.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Elfir faktycznie może wygląda to dziwnie, początkowo nie mogłam się przyzwyczaić... Nie, nie chodziło mi o wytykanie błędów - sama się zastanawiam nad zbliżeniem zlewu i płyty u siebie. Chciałam się dowiedzieć, jak się z tym funkcjonuje. Czy nie brakuje blatu pośredniego? ja w tej chwili mam jedno tuż obok drugiego i prawdę powiedziawszy nie wyobrażam sobie inaczej, u rodziców i teściów też są obok siebie , tak sobie teraz skojarzyłam, moim zdaniem jest bardzo wygodnie, zwłaszcza jak przyjdzie coś odcedzać czy dolać wody do garnka, wszędzie piszą że pomiędzy powinien być spory blat, a ja nie wyobrażam sobie lecieć z kapiącymi warzywami daleko i zalewać cały ten blat, jeśli już to malutka szafka 45-60cm, albo zlew z ociekaczem od strony kuchenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.02.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ta niebieska kuchnia to swieza/nowa jest, czy byla robiona tak z 10 lat temu? Moze sie czepiam, ale chyba wtedy takie modne byly Hmm podoba mi sie... blat - ale juz nie jego obciecie na okraglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Renia za to taką kuchnię widziało się przez ładnych parę lat PRL-u Meble jak meble ale sory niebieskiego obrusu z serwetką i świeczek kolędowych nie mogę znieść, tak samo jak morelowych zasłonek. Mi się to nie podoba, komuś innego może. Poprostu mamy inny gust 1 ha, teraz wraca moda na PRL-owskie wnętrza, ale takie jak gdyby "uwspółcześnione" .... moim zdaniem to ciekawsze niż te kopiowane w nieskończoność kuchnie z katalogów i projekty architektów/dekoratorów wnetrz, w których tylko gabaryty sie zmienia dla kolejnego klienta a reszta jest taka sama 2 właścicielom kuchni pewnie przejadło sie wszystko inne i dlatego na przekór wybrali taką własnie oryginalnośc w kolorach, zestawieniach, nie mówię, że każdy detal w tej kuchni jest dobrze dobrany, pewnie nie jest, natomiast na pewno całość jest oryginalna czepianie sie świeczek czy innych pierdół jest w ogóle śmieszne każdy ma inne pierdoły u siebie nie pasujące do reszty i tego nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.02.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 no bo Wam się podobają sztampowe meble, takie jakie się widzi w KAŻDYM katalogu, KAŻDYM sklepie, KAŻDYM domu/mieszkaniu .... beżo-brązy, wenge a ostatnio szarości modne się zrobiły i wszyscy jak te owce jedna za drugą .... wszystko na jedno kopyto ..... broń Boże sie wyłamać ! Co by ludzie powiedzieli ???? no co ? kiczem by nazwali ! rzygać mi się chce jak widzę 89-tą kuchnię w takim samym kolorze i z takiego samego materiału, z takimi samymi lampami te same odstępy między szafkami, te same gabaryty, wszystko w kółko to samo .......... weźcie se popatrzcie kobiety na otoczenie domu właściciela tej kuchni .... wtedy może zrozumiecie co to jest odraza do sztampy .... no, trzeba mieć odwagę żeby se zrobić taką kuchnie ! popieram oryginalność ! _________________ Renia Ja potrafię docenić urodę kuchni, które znacznie odbiegają od preferowanego przeze mnie stylu. W tej jednak nic mi się nie podoba. A oryginalność to dla mnie za mało. Choć i z tą oryginalnością możnaby tu dyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 23.02.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Renia, zgadzam sie z Toba w 100%. Niedawno mielismy okazje byc w kilku nowych domach (budowy zakonczone w 2009 roku).Po wizycie w pierwszym domu, bylismy naprawde pod wrazeniem. Widac, ze ludzie wlozyli duzo kasy i naprawde byl tego efekt. Po wizycie w drugim domu, mowie do zony: Sluchaj czy my tu juz nie bylismy ? A zona na to: Nie, oni dopiero sie wprowadzili. Dlaczego pytasz ?Ja: Bo wydawalo mi sie, ze niedawno u kogos widzielismy takie same kolory scian, posadzek, mebli ... Po wizycie w trzecim domu ... No coz, tylko sie usmiechnelismy do siebie. To tyle w kwestii niezaleznych i indywidualnych wyborow przy wykanczaniu i urzadzaniu wnetrz. rosa, gratuluje odpowiadajacej Waszym potrzebom kuchni. Domyslam sie, ze podczas jej urzadzania nie kierowaliscie sie najnowszymi trendami, potrzeba zaimponowania komus, czy zrobienia czegos na pokaz. Zakladam, ze jest to krolestwo Twojej zony, dlatego bardzo dobrze sie stalo, ze kuchnie urzadziliscie w jej ulubionych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.02.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 kuchnia rosy dostarczyla takich emocji,ze zasluguje chyba na osobny watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.02.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 wystarczyło by przemalować tą kuchnię na biało i pochować rzeczy z blatu...ale...no właśnie ale - byłąby znów katalogowa a nie prawdziwa zamieszkana, kuchnia nie jest MODNA ale na pewno jest oryginalna bo inna niż te które preferuje(cie ) się obecnie, kto wie może tak bedziemy wykańczać za 3-4 lata no dobra może za 5-10 lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.02.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czyli jak te domy wyglądały? Jaki teraz standard obowiązuje? Renia, zgadzam sie z Toba w 100%. Niedawno mielismy okazje byc w kilku nowych domach (budowy zakonczone w 2009 roku). Po wizycie w pierwszym domu, bylismy naprawde pod wrazeniem. Widac, ze ludzie wlozyli duzo kasy i naprawde byl tego efekt. Po wizycie w drugim domu, mowie do zony: Sluchaj czy my tu juz nie bylismy ? A zona na to: Nie, oni dopiero sie wprowadzili. Dlaczego pytasz ? Ja: Bo wydawalo mi sie, ze niedawno u kogos widzielismy takie same kolory scian, posadzek, mebli ... Po wizycie w trzecim domu ... No coz, tylko sie usmiechnelismy do siebie. To tyle w kwestii niezaleznych i indywidualnych wyborow przy wykanczaniu i urzadzaniu wnetrz. rosa, gratuluje odpowiadajacej Waszym potrzebom kuchni. Domyslam sie, ze podczas jej urzadzania nie kierowaliscie sie najnowszymi trendami, potrzeba zaimponowania komus, czy zrobienia czegos na pokaz. Zakladam, ze jest to krolestwo Twojej zony, dlatego bardzo dobrze sie stalo, ze kuchnie urzadziliscie w jej ulubionych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 kuchnia nie jest MODNA ale na pewno jest oryginalna bo inna niż te które preferuje(cie ) się obecnie, kto wie może tak bedziemy wykańczać za 3-4 lata no dobra może za 5-10 lat ... nic nie kumam, co to znaczy modna ??? to znaczy taka sama jak inne ??? jak jest inna = niemodna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czyli jak te domy wyglądały? domyslam sie tylko, że tak samo .... te same kolory na ścianach, meble takie same, płytki takie same, lampy takie same można było odnieść wrażenie, że sie tu już było, widziało, pomimo, że sie nie było .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 coś zmienić mozna. Tak mnie ta kuchnia męczyła, ze wrzuciłam do painta: http://img192.imageshack.us/img192/9307/kuchnia1h.jpg Jak dla mnie ciut lepiej no, tak jakbyś zdjęła buty a została w balowej sukience troche wyblakłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A oryginalność to dla mnie za mało. Choć i z tą oryginalnością możnaby tu dyskutować. to w takim razie co uważasz za oryginalność ??? jak w dobie beżo-brązo-wengo-szarości w dwóch ciągach (dolnym i górnym) ktoś robi, powiedziałabym awangardową kuchnie (głównie kolorystycznie), to to nie jest oryginalność ? wklej jakąś oryginalność, to może zakumam co to jest .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts