Renia 23.02.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 kuchnia rosy dostarczyla takich emocji,ze zasluguje chyba na osobny watek dobra uwaga ! emocji dostarcza coś co jest interesujące, ciekawe, bulwersujące, nietuzinkowe, odmienne, odważne itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jaki teraz standard obowiązuje? nie wiesz ??? tak jak u sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 23.02.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 niebieska kuchnia jakoby dobrze na odchudzanie robi http://img692.imageshack.us/img692/593/icontwistedn.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jaki teraz standard obowiązuje? nie wiesz ??? tak jak u sąsiada Renia, a Ty co z rodziny czy jak :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.02.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ta kuchnia z białymi ścianami robi się zimna jak lód, natomiast zgadzam się z radą odnośnie zmiany umiejscowienia szufladek. Nie można ich przenieść gdzieś obok? Nawet wygodniej (i bezpieczniej) będzie do nich sięgać niż otwierać je na siebie, nad gorącymi garami, jak teraz Zaokrąglony blat jest preferowany przez Feng Shui, więc jest ok Zmieniłabym kolor zasłonek, bo teraz wg mnie gryzą się z bardzo ładnym kolorem ścian. Albo kremowe, albo bardzo ciemne, kontrastowe. Aha i zegar ma być dodatkiem do kuchni, nie postacią główną więc nie wyróżniałabym go aż tak tym szafirowym kolorem, bo nie jest dobrze, gdy tego samego koloru jest za dużo, zwłaszcza w szczegółach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.02.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jaki teraz standard obowiązuje? łatwo się dowiedzieć popatrz na kilka stron wstecz i pwiedz, czym, oprócz detali, róznią się prezentowane kuchnie? No, z wyjątkiem nielicznych np, jak Anulkaa. A poza tym...Jedna jest czerwona a inna brązowa, detale są inne (fototapeta czy marmur) ale i tak wszystkie sprawiają wrażenie takich samych. zapomina się od razu po obejrzeniu. Ja to rozumiem, takie są teraz w katalogach, takie proponują projektanci i wytwórcy, sama mam podobną, bo mi się nie chciało myśleć za bardzo. Ale tak naprawdę to sieczka. Tej niebieskiej, przynajmniej, się nie zapomina od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 23.02.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czyli jak te domy wyglądały? domyslam sie tylko, że tak samo .... te same kolory na ścianach, meble takie same, płytki takie same, lampy takie same można było odnieść wrażenie, że sie tu już było, widziało, pomimo, że sie nie było .... Może i powtórzę tu za kimś, ale pokrótce: kuchnia, jak zaprezentowana przez użytkownika rosa, to też żadna nowość, tudzież oryginalność. Bo takie realizacje odwiecznych marzeń, tęsknot itp. znajdziesz wszędzie - od wsi, poprzez różnej wielkości miejscowości, aż po wielkie aglomeracje. Po przewetowaniu netu, zaryzykuję stwierdzenie, że wnętrza w takich klimatach współistnieją - i to co najmniej na równi - z tymi nowoczesnymi, "sztampowymi", "z katalogu". I jeszcze jedno: o ile z kopiowalnością pojawiających się i przemijających trendów w modzie (jak osławione połączenie wenge z białym czy projekty neobarokowe itp.) można polemizować, o tyle z minimalizmem - nie. Minimalizm cechuje ponadczasowość. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.02.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 zgadzam sie Vanacus,ze minimalizm jest ponadczasowy,tez z tego powodu,ze bardzo latwo nim manipulowac,przesuwac,zmieniac etc... skomplikowane formy,kolory itd bardzo szybko sie nudza,jak juz sie opatrza,ciezko cokolwiek zmienic,trzeba robic "remont generalny" no i watek sie zbiesil,a nowych kuchni nikt nie dodaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jedna jest czerwona a inna brązowa, detale są inne (fototapeta czy marmur) ale i tak wszystkie sprawiają wrażenie takich samych. zapomina się od razu po obejrzeniu. tak naprawdę to sieczka. Tej niebieskiej, przynajmniej, się nie zapomina od razu właśnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 a nowych kuchni nikt nie dodaje... może sie boi krytyki zaraz będziecie mu zdejmować firanki, zakładać rolety rzymskie, malować na inny kolor ściany i mówic, że nic sie Wam nie podoba ... i że może za 5-10 lat tak będziemy meblować, ale teraz to zdecydowanie niemodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.02.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jedna kuchnia została skrytykowana i niektórym od razu świat się zawalił Nie dziwię się, że na innym forum wnętrzarskim osoby o słabych nerwach po pochwały i głaskanie są odsyłane tutaj ... Reniu, ładna - może być, bo "nie to ładne, co ładne, ale, co się komu podoba" odważna - zdecydowanie tak elegancka - nie! To kategoria najbardziej obiektywna i pokazana kuchnia się w niej nie mieści. To napisałam ja - właścicielka białej kuchni, ciemnych podłóg i turkusowej ściany, która nawet na mękach nie połączyłaby moreli z niebieskim, brr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 23.02.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Myślę, że morelowy kolor dodaje ciepła tej kuchni i został użyty z premedytacją. Renia, nie jesteś sama w bojach z fankami obowiązującej mody, ja tak samo myślę i rzygam już wenge. Pozdrawiamdorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A ja mam obecnie pomaranczową kuchnię, wcześniej jakąś tanią w okleinie drewnopodobnej. Teściowie mają zieloną, rodzice z rzeźbionymi ozdobnikami więc ja naprawdę chętnie zamontuję sobie zwykłą prostą kuchnię wenge. Też wenge mi zbrzydło ale z racji wyższych taki kolor będzie chyba najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 23.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nie dziwię się, że na innym forum wnętrzarskim osoby o słabych nerwach po pochwały i głaskanie są odsyłane tutaj ... A które to forum jest takie ostre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Renia, nie jesteś sama w bojach z fankami obowiązującej mody, ja tak samo myślę i rzygam już wenge. o jak to miło porzygać razem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.02.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Myślę, że morelowy kolor dodaje ciepła tej kuchni i został użyty z premedytacją. Renia, nie jesteś sama w bojach z fankami obowiązującej mody, ja tak samo myślę i rzygam już wenge. Pozdrawiam dorota A czy poza wenge, przepraszam "wenge", nie ma już innych pięnych odcieni drewna??? "Wenge" jest już out, więc jaka to obowiązująca moda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nie dziwię się, że na innym forum wnętrzarskim osoby o słabych nerwach po pochwały i głaskanie są odsyłane tutaj ... A które to forum jest takie ostre? Pewnie na gazecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 23.02.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nie dziwię się, że na innym forum wnętrzarskim osoby o słabych nerwach po pochwały i głaskanie są odsyłane tutaj ... A które to forum jest takie ostre? Pewnie na gazecie Nieźle, przyznam, że okazjonalnie inne fora przeglądam (czas...), więc aż taka oblatana, w kwestii opinii tam padających, nie jestem. Ale dzięki, dobrze wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jedna kuchnia została skrytykowana i niektórym od razu świat się zawalił Reniu, ładna - może być, bo "nie to ładne, co ładne, ale, co się komu podoba" odważna - zdecydowanie tak 2 .elegancka - nie! To kategoria najbardziej obiektywna i pokazana kuchnia się w niej nie mieści. To napisałam ja - właścicielka białej kuchni, ciemnych podłóg i turkusowej ściany, która nawet na mękach nie połączyłaby moreli z niebieskim, brr myslę, że sie nie zawalił, raczej sprowokował dyskusję, sprowokował właścicieli przeciętnych gustów, którym sie wydaje, że mają wysublimowany smak i powinni oświecać innych w kwestii aktualnej mody (którą to modę właściciel omawianej niebieściutkiej kuchni ma prawdopodobnie daleko w doopie) a ja se te wypowiedzi domniemujących, że mają gust, czytam i sie dziwuję serwują dyżurne kompleciki kolorów, na dzisiaj akceptowane przez 99 %, jutro już passe ....... a morela z niebieskim nigdy nie będzie passe zawsze będzie oryginalnym połączeniem a może kiedyś wejdzie w modę taki trend łączenia pozornie niepasujących do siebie kolorów i to będzie hit hitów ??????? no i co ? to co dzisiaj krytykujesz i zarzekasz się, za 10 lat zrobisz (bo będzie hitem) i powszechnie obowiązujaca sztampą (jak dzisiaj beżo-brąz) 2. może na dzisiaj nie, a jutro ??? dla wiekszości gawiedzi aktualnie modne=eleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Renia za 10 lat to ja już dawno obecnej kuchni nie będę miała więc co mi z tego przyjdzie, że ta kiczowata kuchnia będzie za 10 lat hitem!!! Piszesz, że jest ciekawa dlatego o niej tyle piszą, a ja ci powiem, że w wątku o kiczach też nie wieje nudą. Dla mnie ta kuchnia jest jak z zeszłej epoki, jest kiczowata. Nie mogłabym mieć takiej w domu, sory. Rozumiem, że Ci się podoba. Niestety według mnie masz kiepski gust. Według Ciebie ja mam kiepski więc jesteśmy kwita Wyrażać opinie Ty możesz i ja też o dziwo i nic nie przekona mnie do oryginalności tej kuchni i jej elegancji. Przypomina mi trochę taką wiejską kuchnię sołtysa, który chce pokazać na co to go nie stać. Źle dobrane jest tu wszystko od serwetki na stole po morelowe zasłonki. Miało być ostro :D:D E, aż tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts