aneta-we 23.02.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 to pewnie tylko mi sie nie podoba nie tylko Tobie ale z krytykowaniem to tak jest,ze wiekszosc osob woli tylko chwalic(miedzy innymi ja),a zamiast krytyki milczec,bo wiadomo,ze gust to jest kwestia indywidualna,a o gustach sie nie dyskutuje,no i nie to ladne co ladne tylko co sie komu podoba i tak dalej Na potwierdzenie faktu, ze jestem wredna, napiszę, że mnie się w tej niebieskiej czy turkusowej kuchni NIC nie podoba. Oooo, widze lawinę krytyki Widać, więcej z nas ma tchórzliwa naturę no bo Wam się podobają sztampowe meble, takie jakie się widzi w KAŻDYM katalogu, KAŻDYM sklepie, KAŻDYM domu/mieszkaniu .... beżo-brązy, wenge a ostatnio szarości modne się zrobiły i wszyscy jak te owce jedna za drugą .... wszystko na jedno kopyto ..... broń Boże sie wyłamać ! Co by ludzie powiedzieli ???? no co ? kiczem by nazwali ! nieładnie tak generalizowac Za opinie na temat jednej fotki? "Wy", "wszystkie", "na jedno kopyto", "sztampowo." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 nieładnie tak generalizowac Za opinie na temat jednej fotki? "Wy", "wszystkie", "na jedno kopyto", "sztampowo." no to poprzeglądaj sobie wszystkie zaprezentowane na forum kuchnie, trochę tego jest, potem powiedz, która sie wyróżniła i zaciekawiła czymś niekonwencjonalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 nieładnie tak generalizowac Za opinie na temat jednej fotki? "Wy", "wszystkie", "na jedno kopyto", "sztampowo." no to poprzeglądaj sobie wszystkie zaprezentowane na forum kuchnie, trochę tego jest, potem powiedz, która sie wyróżniła i zaciekawiła czymś niekonwencjonalnym wiesz co Renia, ja się nie czuję właścicielką sztampowej, zrobionej na jedno kopyto w pogodni za modą kuchni. Ty napisałas : no bo Wam się podobają sztampowe meble, takie jakie się widzi w KAŻDYM katalogu, KAŻDYM sklepie, KAŻDYM domu/mieszkaniu .... Skąd możesz wiedziec co mi się podoba? Oprócz tego co mi się nie podoba i co napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.02.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 We wnętrzarstwie jak i w modzie, fryzurach, architekturze, muzyce są pewne trendy które przemijają później powracają.Gdybyś teraz zobaczyła dziewczynę w czapce baseballowej (przypominam że tak się nosiło kilkanaście lat temu) na ulicy to pomyślisz że nie ma gustu, a nie że jest oryginalna. Nie czesze się już w natapirowane boby , nie żeluje się grzywek, nie nosi ogrodniczek, nie robi się już też niebieskich kuchni ze stylonowymi obrusami na stołach i przykrytych jeszcze koronkami.Niektóre rzeczy na szczęście przeminęły, miejmy nadzieję że nie wrócą.Coście się tak uczepili tych współczesnych wystrojów wnętrz, mamy XXI wiek to i meble wyglądają trochę inaczej niż w XX. Dla mnie kuchnie prezentowane na forum różnią się od siebie.Fajnie jak ktos ma pomysł na wystrój, ale nie można go chełpić tylko za to, że zrobił coś inaczej od reszty, gdy jest to zwyczajnie paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dla mnie kuchnie prezentowane na forum różnią się od siebie. popieram i dołączę przykłady tylko z kilku ostatnich stron tego watku. Nie mówię, że każda mi się podoba. Ale każda ma w sobie coś fajnego. Czasem wyróznia, zaciekawia- to Twoje słowa Renia. Rozumiem, że żadna z nich nie wzbudza w Tobie emocji? (oprócz niebieskiej oczywiście? ) Wszystkie są "sztampowe (...), takie jakie się widzi w KAŻDYM katalogu, KAŻDYM sklepie, KAŻDYM domu/mieszkaniu .... " ??? http://images41.fotosik.pl/255/c8e2c5120a673c5amed.jpg http://lh4.ggpht.com/_VL4sv6CjXvQ/S2ANDxrMO4I/AAAAAAAAABw/aaLwWwdTMdw/DSCF6944.JPG http://images49.fotosik.pl/253/67e34bdca0c29347med.jpg http://images49.fotosik.pl/248/4e72dcb87d2880cdmed.jpg http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-01/b898ca90.jpg http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/51291/406787/00000006.JPG http://images50.fotosik.pl/248/891ca39f1e3678b3med.jpg Zdjęcia pochodzą z tego wątku. Mam nadzieję, ze nikt nie ma mi za złe "pozyczenia" fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 1. Dla mnie ta kuchnia jest jak z zeszłej epoki, jest kiczowata. 2.Nie mogłabym mieć takiej w domu, sory. Rozumiem, że Ci się podoba. Niestety według mnie masz kiepski gust. Według Ciebie ja mam kiepski więc jesteśmy kwita 3.nic nie przekona mnie do oryginalności tej kuchni i jej elegancji. Przypomina mi trochę taką wiejską kuchnię sołtysa, który chce pokazać na co to go nie stać. Źle dobrane jest tu wszystko od serwetki na stole po morelowe zasłonki. 4. Miało być ostro :D:D E, aż tak nie jest. 1. czyli wszystko z zeszłej epoki jest kiczowate ??? czy Ty w ogóle wiesz co to jest kicz ??? 2. ależ nikt Cie nie zmusza do posiadania takiej kuchni. Podoba mi sie koncepcja bez górnych szafek, zabudowa w kształcie litery U, nietuzinkowe, pozornie niepasujące do siebie zestawienie kolorów (zamiast grzecznie pasujących do siebie), piękny, wręcz boski blat, baaaaardzo elegancki reling pod szafkami, prostota szafek - dająca efekt elegancji w połączeniu z odważnym kolorem na dodatki nie zwracam uwagi, jutro pewnie bedą stać inne świeczki .... NIC nie możesz powiedzieć na temat mojego gustu dziewczyno, bo nic tutaj na forum nie prezentowałam do tej pory, żadnych zdjęć z moich wnętrz .... to tylko są Twoje pobożne życzenia żeby Twój gust był lepszy od mojego nie zamierzam Ci tutaj niczego udowadniać, bo po prostu mi zwisa i powiewa co o mnie myślisz nawet do pięt rosie nie dorastasz, jesli chodzi o gust, nie mówiąc już o innych przymiotach !!! prawdziwa wiejska kuchnia sołtysa w stosunku do kuchni rosy to kicz ferujesz opinie o doborze wszystkich dodatków tak jakbyś była wysokiej klasy ekspertem a jestes zwykłym zjadaczem chleba niczym nie wyróżniającym sie z tłumu i nie martw sie, nigdy sie z niego nie wyróżnisz, zawsze będziesz w szeregu z innymi .... chyba, że .... eeeee, raczej chyba jednak nie ...... 4. Miało być ostro :D:D E, aż tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Fajnie jak ktos ma pomysł na wystrój, ale nie można go chełpić tylko za to, że zrobił coś inaczej od reszty, gdy jest to zwyczajnie paskudne. dla czego nie można ??? ktos zakazuje ? paskudne wg Ciebie, wg mnie nie. I co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 NIC nie możesz powiedzieć na temat mojego gustu dziewczyno, bo nic tutaj na forum nie prezentowałam do tej pory, żadnych zdjęć z moich wnętrz .... to tylko są Twoje pobożne życzenia żeby Twój gust był lepszy od mojego nie zamierzam Ci tutaj niczego udowadniać, bo po prostu mi zwisa i powiewa co o mnie myślisz nawet do pięt rosie nie dorastasz, jesli chodzi o gust, nie mówiąc już o innych przymiotach !!! prawdziwa wiejska kuchnia sołtysa w stosunku do kuchni rosy to kicz ferujesz opinie o doborze wszystkich dodatków tak jakbyś była wysokiej klasy ekspertem a jestes zwykłym zjadaczem chleba niczym nie wyróżniającym sie z tłumu aż tak zabolało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Gdybyś teraz zobaczyła dziewczynę w czapce baseballowej (przypominam że tak się nosiło kilkanaście lat temu) na ulicy to pomyślisz że nie ma gustu, a nie że jest oryginalna. Nie czesze się już w natapirowane boby , nie żeluje się grzywek, nie nosi ogrodniczek, nie robi się już też niebieskich kuchni ze stylonowymi obrusami na stołach i przykrytych jeszcze koronkami. Niektóre rzeczy na szczęście przeminęły, miejmy nadzieję że nie wrócą. ale jak taką czapkę ubierze jedna z celebritis, to natychmiast stanie sie modna i wszyscy będa leciec do sklepu malo nóg nie pogubią żeby kupić! dlaczego na szczęście ??? i dlaczego miejmy nadzieję ??? nic nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.02.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ale jak taką czapkę ubierze jedna z celebritis, to natychmiast stanie sie modna i wszyscy będa leciec do sklepu malo nóg nie pogubią żeby kupić! Madonna w takich czapeczkach jogging uprawia, jakoś luźne odnóża ludzkie po ulicach przez to się nie walają, więc chyba niezupełnie dlaczego na szczęście ??? i dlaczego miejmy nadzieję ??? nic nie kumam Ty chyba sobie jaja z nas robisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czasem wyróznia, zaciekawia- to Twoje słowa Renia. Rozumiem, że żadna z nich nie wzbudza w Tobie emocji? (oprócz niebieskiej oczywiście? ) czasem cos zaciekawi, ale jest to tak rzadko, że zgodnie ze znanym powiedzeniem wyjątek tylko potwierdza regułę (o wszechobecną przeciętność mi chodzi), niewątpliwie emocje wzbudziła tylko niebieska kuchnia rosy wielkie ! ha, ha, ha nic jej tu długo nie dorówna ! dziesiątki kolejnych szaro-burych zdjęć sie pojawi, a jak czerwona to juz wg Ciebie cóś nietuzinkowego ? kurcze, co to za przyjemność oglądać przeciętność ??? a co by miało pobudzic we mnie takie emocje na prezentowanych zdjęciach ??? odrobinę inny kształt okapu, czy szafek, czy powiedzmy mniej oklepana tapeta (czy co to jest innego), można o niektórych kuchniach powiedzieć, że ładne, przyjemne. I tyle. Bez fajerwerków. brak emocji. amen. cierpliwie będę szukać takich emocji, bo one mnie inspirują, dodają mi odwagi, pobudzają moją wyobraźnię, czerpie z tego chęć do tworzenia rzeczy nietuzinkowych, do otaczania sie rzeczami niepowtarzalnymi, oryginalnymi, pojedynczymi, chcesz żebym sie zachwycała czyms z supermarketu wyprodukowanym w kilku tysiącach egzemplarzy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 aż tak zabolało??? od jakiegoś czasu mam grubą skórę i dość wysokie mniemanie o sobie ! więc nic nie boli, tylko podnosi emocje. lubie emocje i dyskusje lubię, zwłaszcza wtedy gdy mogę jako jedyna przeciwko całej grupie być w opozycji co to za przyjemność krzyczeć razem z grupą ??? - zero emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Można napisac: nie podoba mi się wyrażając swoją opinie. Można też unosic się, obrażac kogos, generalizowac. chcesz żebym sie zachwycała czyms z supermarketu wyprodukowanym w kilku tysiącach egzemplarzy ??? kiedy tak napisałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 aż tak zabolało??? od jakiegoś czasu mam grubą skórę i dość wysokie mniemanie o sobie ! więc nic nie boli, tylko podnosi emocje. lubie emocje i dyskusje lubię, zwłaszcza wtedy gdy mogę jako jedyna przeciwko całej grupie być w opozycji co to za przyjemność krzyczeć razem z grupą ??? - zero emocji jakbys nie zauważyła swoją negatywną opinie wyraziłam pierwsza. Małam zmienic front dla emocji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.02.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 kuchnia nie jest MODNA ale na pewno jest oryginalna bo inna niż te które preferuje(cie ) się obecnie, kto wie może tak bedziemy wykańczać za 3-4 lata no dobra może za 5-10 lat ... nic nie kumam, co to znaczy modna ??? to znaczy taka sama jak inne ??? jak jest inna = niemodna ? Reniu ale ja w tym miejscu chciałam zgodzic się z Tobą a nie być przeciw zauważyłam że wiele rzeczy które są inne od obecnie panujących trendów od razu uważane są za kiczowate i niemodne bo nie wpasowały się w trendy a obeny trend na kuchnie to: ściąga w powyższych fotek wklejonych przez aneta-we: kuchnia w odcieniach bieli i czerni albo czerwieni albo brązu...broń boże inny kolor bo przecież niemodnie, z wklejonych 7 fotek możne wydzielić właśnie 4 dominujące...czyli obowiązujące...trendy, modne, zwał jak zwał dla mnie robią się sztampowe, takie same, jeśli nie ożywi się ich dodatkami-przyznaję ze niektórym to się udało - to robi się nudno właścicielka turkusowej kuchni ma inny gust - widać to także w łazienkach, ale nie można powiedzieć ze jej wnętrza są nudne za to na pewno oryginalne bo o gustach podobno się nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 zauważyłam że wiele rzeczy które są inne od obecnie panujących trendów od razu uważane są za kiczowate i niemodne bo nie wpasowały się w trendy a obeny trend na kuchnie to: ściąga w powyższych fotek wklejonych przez aneta-we: kuchnia w odcieniach bieli i czerni albo czerwieni albo brązu...broń boże inny kolor bo przecież niemodnie inny kolor? Proszę bardzo: http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S20sYmm_2rI/AAAAAAAACLI/tZ36E8m863k/P2060001.JPG tez sztampowo bo dosyc nowoczesnie i bez polotu Teraz okaże się, ze to co nowoczesne, proste jest beee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Reniu ale ja w tym miejscu chciałam zgodzic się z Tobą a nie być przeciw zauważyłam że wiele rzeczy które sa inne od obecnie panujących trendów od razu uważane są za kiczowate i niemodne bo nie wpasowały się w trendy a obeny trend na kuchnie to: ściąga w powyższych fotek wklejonych przez aneta-we: właścicielka turkusowej kuchni ma inny gust - widać to także w łazienkach, ale nie można powiedzieć ze jej wnętrza są nudne za to na pewno oryginalne bo o gustach podobno się nie dyskutuje no widzisz, nie zrozumiałam w pierwszej chwili... tak, dokładnie i nie przekonasz większości osób, że to inne nie jest równoznaczne z kiczem oni mają bardzo oryginalne wnętrza, będę śledzic następne pomieszczenia, może cos podpatrzę ciekawego, można sie chyba spodziewać oryginalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.02.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 zauważyłam że wiele rzeczy które są inne od obecnie panujących trendów od razu uważane są za kiczowate i niemodne bo nie wpasowały się w trendy a obeny trend na kuchnie to: ściąga w powyższych fotek wklejonych przez aneta-we: kuchnia w odcieniach bieli i czerni albo czerwieni albo brązu...broń boże inny kolor bo przecież niemodnie inny kolor? Proszę bardzo: http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S20sYmm_2rI/AAAAAAAACLI/tZ36E8m863k/P2060001.JPG tez sztampowo bo dosyc nowoczesnie i bez polotu Teraz okaże się, ze to co nowoczesne, proste jest beee... rodzynek kolorowy znalazłaś, przyznaj ile jest takich kuchni, zdecydowana mniejszość a bee jest wg Ciebie kolorowo, okrągło i -ja to nazywam "domowo" - czyli normalnie na co dzień użytkowana kuchnia z lekkim bałaganem, sory ale nie wierzę że w codziennym użytkowaniu na blacie stoi u Was butelka wody, stalowy czajnik i sałata w zlewie oki - nie twierdzę że kuchnia rose jest ósmym cudem świata, twierdzę że jest inna od ostatnio wklejanych ale rose ma wnętrza utrzymane konsekwentnie w jednym stylu i to jest na plus tym bardziej że ona dobrze się w nich czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 23.02.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 chcesz żebym sie zachwycała czyms z supermarketu wyprodukowanym w kilku tysiącach egzemplarzy ?? kiedy tak napisałam? ależ to bylo w przenośni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts