aneta-we 23.02.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 zauważyłam że wiele rzeczy które są inne od obecnie panujących trendów od razu uważane są za kiczowate i niemodne bo nie wpasowały się w trendy a obeny trend na kuchnie to: ściąga w powyższych fotek wklejonych przez aneta-we: kuchnia w odcieniach bieli i czerni albo czerwieni albo brązu...broń boże inny kolor bo przecież niemodnie inny kolor? Proszę bardzo: http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S20sYmm_2rI/AAAAAAAACLI/tZ36E8m863k/P2060001.JPG tez sztampowo bo dosyc nowoczesnie i bez polotu Teraz okaże się, ze to co nowoczesne, proste jest beee... rodzynek kolorowy znalazłaś, przyznaj ile jest takich kuchni, zdecydowana mniejszość a bee jest wg Ciebie kolorowo skąd wiesz? sory ale nie wierzę że w codziennym użytkowaniu na blacie stoi u Was butelka wody, stalowy czajnik i sałata w zlewie no nie. Czarny czajnik, owoce w misce i ciasto na blacie. Jak na załączonym rysunku oki - nie twierdzę że kuchnia rose jest ósmym cudem świata, twierdzę że jest inna od ostatnio wklejanych ale rose ma wnętrza utrzymane konsekwentnie w jednym stylu i to jest na plus tym bardziej że ona dobrze się w nich czuje napisałam, że mi się nie podoba, jest oryginalna i najważniejsze jak się właściciel w swoim domu czuje Zacytowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.02.2010 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 od jakiegoś czasu mam grubą skórę i dość wysokie mniemanie o sobie ! więc nic nie boli, tylko podnosi emocje. lubie emocje i dyskusje lubię, zwłaszcza wtedy gdy mogę jako jedyna przeciwko całej grupie być w opozycji co to za przyjemność krzyczeć razem z grupą ??? - zero emocji gratuluję dobrego samopoczucia i jeśli dobrze Ci z tą wiarą i przekonaniem, że jesteś taka twarda i oryginalna to naprawdę świetnie... tylko jakaś taka strasznie kompulsywna ta potrzeba bycia oryginałem i przez to... żałosna to ja już wolę krzyczeć razem z grupą... emocji poszukam gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snupi 24.02.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 sory ale nie wierzę że w codziennym użytkowaniu na blacie stoi u Was butelka wody, stalowy czajnik i sałata w zlewie No właśnie. Czy to, że przy użytkowaniu kuchni używa się różnych sprzętów i zawartości lodówki jest konieczne, aby to uwieczniać na zdjęciu? Zauważyłam, że sporo fajnych przestrzeni prezentowanych na forum jest zwyczajnie zbeszczeszczona przez wystawki np. łazienki upstrokacone są pastami do zębów, szczoteczkami kubkami, szamponami, kuchnie tandetnymi czajnikami, butelkami z wodą i całą zawartością lodówki. O gustach się niby nie dyskutuje, ale uważam, że smak i styl trzeba zachować jeśli się chce by pomieszczenie robiło wrażenie i oddawało swoje piękno. Po właścicielu kuchni Rose można rzec, że ma w nosie wszystkie zasady projektowania wnętrz. Zestaw kolorów totalnie nie pasuje do siebie a mnogość detali w postaci kwiatków, świeczek itp powoduje totalny natłok i bałagan. Same meble dają do myślenia, że ktoś chciał coś nowoczesnego wstawić, ale jego natura zatrzymała się w latach PRL-u. Ni z gruszki ni z pietruszki. Styl tego wnętrza zapewne wyróżnia się. Daleko mu jednak do estetycznego pomieszczenia z charakterem. Nie ma sensu pisać co by się zmieniło, by nadać tej kuchni blask. Można to zrobić na wiele sposobów, według uznania każdego z nas. A tymczasem właścicielka czuje się w tej kuchni idealnie. Nawet ze strokiem na stole, który pobił wszystko w tej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 24.02.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 aż tak zabolało??? od jakiegoś czasu mam grubą skórę i dość wysokie mniemanie o sobie ! więc nic nie boli, tylko podnosi emocje. lubie emocje i dyskusje lubię, zwłaszcza wtedy gdy mogę jako jedyna przeciwko całej grupie być w opozycji co to za przyjemność krzyczeć razem z grupą ??? - zero emocjimnie to sie wydaje,ze nie jestes w zadnej opozycji i guzik Cie obchodzi co sie mowi o kuchni rose,tylko bronisz teraz swojego poczucia estetyki,bo jako jedyna wyrazilas sie,ze ta kuchnia jest"piekna i elegancka"... a wiesz co to jest elegancja?elegancja to jest prostota,umiar i doskonale proporcje...nie stworzysz sama jedna nowej definicji tego slowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 24.02.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 1. tylko jakaś taka strasznie kompulsywna ta potrzeba bycia oryginałem i przez to... żałosna 2. to ja już wolę krzyczeć razem z grupą... emocji poszukam gdzie indziej no widzisz, w sytuacji kiedy na forum pojawia sie ktoś, kto ma nietuzinkowe pomysły, jest oryginalny i jeszcze chętnie je prezentuje forumowiczom (oczywiście mówię o rosie) a na dodatek został zauważony przez naczelnych redaktorów tak znanych czasopism jak "Ładny Dom" czy "Budujemy Dom Jednorodzinny" gdzie zdjęcia jego domu i otoczenia były prezentowane, a tu nagle forumowa gawiedź (przepraszam za dosadne wyrażenie) o przeciętnych gustach rzuca się z krytyką i usiłuje udowodnić mu że : Przypomina mi trochę taką wiejską kuchnię sołtysa, który chce pokazać na co to go nie stać. a potem leci do kiosku i kupuje "Ładny Dom" żeby coś ciekawego zobaczyć ... to emocje mi się podniosły i może dlatego taka a nie inna potrzeba bycia bardziej oryginalnym niż przeciętnym a żałosne to są wypowiedzi osób tutaj na forum przyczepiających sie do kawałka serwetki polożonej na stole .... i tyle. więc krzycz sobie w grupie a ja będę z osobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.02.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 1. tylko jakaś taka strasznie kompulsywna ta potrzeba bycia oryginałem i przez to... żałosna 2. to ja już wolę krzyczeć razem z grupą... emocji poszukam gdzie indziej no widzisz, w sytuacji kiedy na forum pojawia sie ktoś, kto ma nietuzinkowe pomysły, jest oryginalny i jeszcze chętnie je prezentuje forumowiczom (oczywiście mówię o rosie) a na dodatek został zauważony przez naczelnych redaktorów tak znanych czasopism jak "Ładny Dom" czy "Budujemy Dom Jednorodzinny" gdzie zdjęcia jego domu i otoczenia były prezentowane, a tu nagle forumowa gawiedź (przepraszam za dosadne wyrażenie) o przeciętnych gustach rzuca się z krytyką i usiłuje udowodnić mu że : Przypomina mi trochę taką wiejską kuchnię sołtysa, który chce pokazać na co to go nie stać. a potem leci do kiosku i kupuje "Ładny Dom" żeby coś ciekawego zobaczyć ... to emocje mi się podniosły i może dlatego taka a nie inna potrzeba bycia bardziej oryginalnym niż przeciętnym a żałosne to są wypowiedzi osób tutaj na forum przyczepiających sie do kawałka serwetki polożonej na stole .... i tyle. więc krzycz sobie w grupie a ja będę z osobna Wiesz co, Renia? Tobie wcale nie chodzi o kuchnię Rosy, tylko o "wypromowanie" własnej "nietuzinkowości". Miałaś swoje 5 minut i wystarczy, to nie jest wątek o Tobie, tylko o kuchniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.02.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 kiedy na forum pojawia sie ktoś, kto ma nietuzinkowe pomysły, jest oryginalny i jeszcze chętnie je prezentuje forumowiczom (oczywiście mówię o rosie) a na dodatek został zauważony przez naczelnych redaktorów tak znanych czasopism jak "Ładny Dom" czy "Budujemy Dom Jednorodzinny" gdzie zdjęcia jego domu i otoczenia były prezentowane Nie czytam tych czasopism, dawaj link do wnętrz Rosy. "Ładny Dom" to pismo Agory, a oni mają swoje forum wnętrzarskie A tam Rosy brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snupi 24.02.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 no widzisz, w sytuacji kiedy na forum pojawia sie ktoś, kto ma nietuzinkowe pomysły, jest oryginalny i jeszcze chętnie je prezentuje forumowiczom (oczywiście mówię o rosie) a na dodatek został zauważony przez naczelnych redaktorów tak znanych czasopism jak "Ładny Dom" czy "Budujemy Dom Jednorodzinny" gdzie zdjęcia jego domu i otoczenia były prezentowane, a tu nagle forumowa gawiedź (przepraszam za dosadne wyrażenie) o przeciętnych gustach rzuca się z krytyką i usiłuje udowodnić mu że : Przypomina mi trochę taką wiejską kuchnię sołtysa, który chce pokazać na co to go nie stać. a potem leci do kiosku i kupuje "Ładny Dom" żeby coś ciekawego zobaczyć ... to emocje mi się podniosły i może dlatego taka a nie inna potrzeba bycia bardziej oryginalnym niż przeciętnym a żałosne to są wypowiedzi osób tutaj na forum przyczepiających sie do kawałka serwetki polożonej na stole .... Często się zdarza, że projekty tych niby fachowców - naczelnych redaktorów z wielkich magazynów są po prostu do bani. I nie rzucaj epitetami "żałosny", bo jest on niepotrzebny. Stroik jest na pierwszym planie, trudno go nie zauważyć. Zanadto emocjonalnie do tego pochodzisz. Ty uważasz, że ta kuchnia jest rewelacyjna, inni uważają, że jest fatalna. Nie ma co się o to puszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 24.02.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Po właścicielu kuchni Rose można rzec, że ma w nosie wszystkie zasady projektowania wnętrz. Zestaw kolorów totalnie nie pasuje do siebie a mnogość detali w postaci kwiatków, świeczek itp powoduje totalny natłok i bałagan. Same meble dają do myślenia, że ktoś chciał coś nowoczesnego wstawić, ale jego natura zatrzymała się w latach PRL-u. Ni z gruszki ni z pietruszki. Styl tego wnętrza zapewne wyróżnia się. Daleko mu jednak do estetycznego pomieszczenia z charakterem. Nie ma sensu pisać co by się zmieniło, by nadać tej kuchni blask. Można to zrobić na wiele sposobów, według uznania każdego z nas. A tymczasem właścicielka czuje się w tej kuchni idealnie. Nawet ze strokiem na stole, który pobił wszystko w tej kuchni a skad wiesz, że Rosa przy projektowaniu tej kuchni nie skorzystał z podpowiedzi najbardziej rozchwytywanego architekta/projektanta wnętrz ???? nie widze tam żadnego natłoku ani bałaganu nie wiedziałam, żę jest jakis pisany/niepisany nakaz projektowania kuchni tylko współczesnych ??? ludzie, którzy krytykują stroik na stole są żałośni ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 24.02.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 no widzisz, w sytuacji kiedy na forum pojawia sie ktoś, kto ma nietuzinkowe pomysły, jest oryginalny i jeszcze chętnie je prezentuje forumowiczom (oczywiście mówię o rosie) a na dodatek został zauważony przez naczelnych redaktorów tak znanych czasopism jak "Ładny Dom" czy "Budujemy Dom Jednorodzinny" gdzie zdjęcia jego domu i otoczenia były prezentowane, a tu nagle forumowa gawiedź (przepraszam za dosadne wyrażenie) o przeciętnych gustach rzuca się z krytyką i usiłuje udowodnić mu że : Przypomina mi trochę taką wiejską kuchnię sołtysa, który chce pokazać na co to go nie stać. a potem leci do kiosku i kupuje "Ładny Dom" żeby coś ciekawego zobaczyć ... to emocje mi się podniosły Reniu, więc jesli wnetrza lub otoczenia były w gazecie to musza mi się podobac? I nie mogę wyrazić swojego zdania bo podniosę Ci ciśnienie Trochę to smieszne a moze smutne I skąd wiesz jakie gazety kupuję? Jasnowidz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.02.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 zauważyłam że wiele rzeczy które są inne od obecnie panujących trendów od razu uważane są za kiczowate i niemodne bo nie wpasowały się w trendy a obeny trend na kuchnie to: ściąga w powyższych fotek wklejonych przez aneta-we: kuchnia w odcieniach bieli i czerni albo czerwieni albo brązu...broń boże inny kolor bo przecież niemodnie inny kolor? Proszę bardzo: http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S20sYmm_2rI/AAAAAAAACLI/tZ36E8m863k/P2060001.JPG tez sztampowo bo dosyc nowoczesnie i bez polotu Teraz okaże się, ze to co nowoczesne, proste jest beee... rodzynek kolorowy znalazłaś, przyznaj ile jest takich kuchni, zdecydowana mniejszość a bee jest wg Ciebie kolorowo skąd wiesz? widziałam fotki ktore wkleiłaś, tylko jeden trend był kolorowy, oczywiście czerwień proponuję zakończyć dyskusję bo spadła poniżej pewnego poziomu dobrze, że nie wszystkie domy są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.02.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 a żałosne to są wypowiedzi osób tutaj na forum przyczepiających sie do kawałka serwetki polożonej na stole ....i tyle. ludzie, którzy krytykują stroik na stole są żałośni ..... Tak samo jak żałosne jest krytykowanie współczesnego wystroju wnętrz tylko po to by wyjść przed szereg. Rzućcie ludzie jakąś NUDNą współczesną kuchnię, co by uciąć tą mało retoryczną dyskusję. Bo jeszcze chwila i wątek będzie trzeba cenzurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 24.02.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 matko jedyna....Renia...jakie znowu nietuzinkowe pomysly,jaka orginalnosc kilka razy juz bylo pisane,ze takich kuchni jest na kopy nawet bym sie pokusila o stwierdzenie,ze duzo wiecej niz tych bardzo nowoczesnych,bo to wzornictwo jest na rynku juz od x lat mozna powiedziec-podoba mi sie ta kuchnia,ale po co ja caly czas oblepiac przymiotnikami,ktore nie sa prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 24.02.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 a skad wiesz, że Rosa przy projektowaniu tej kuchni nie skorzystał z podpowiedzi najbardziej rozchwytywanego architekta/projektanta wnętrz ???? i to oznacza, ze kuchnia ma mi sie podobac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 24.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dziewczyny a nie możecie umówić się na dobrą kawkę z lampką świetnego wina i zaprzestać tych dyskusji na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 24.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 zauważyłam że wiele rzeczy które są inne od obecnie panujących trendów od razu uważane są za kiczowate i niemodne bo nie wpasowały się w trendy a obeny trend na kuchnie to: ściąga w powyższych fotek wklejonych przez aneta-we: kuchnia w odcieniach bieli i czerni albo czerwieni albo brązu...broń boże inny kolor bo przecież niemodnie inny kolor? Proszę bardzo: http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S20sYmm_2rI/AAAAAAAACLI/tZ36E8m863k/P2060001.JPG tez sztampowo bo dosyc nowoczesnie i bez polotu Teraz okaże się, ze to co nowoczesne, proste jest beee... rodzynek kolorowy znalazłaś, przyznaj ile jest takich kuchni, zdecydowana mniejszość a bee jest wg Ciebie kolorowo skąd wiesz? widziałam fotki ktore wkleiłaś, tylko jeden trend był kolorowy, oczywiście czerwień proponuję zakończyć dyskusję bo spadła poniżej pewnego poziomu dobrze, że nie wszystkie domy są takie same i po tym poznałaś, ze nie lubię koloru? Sama napisałaś, że zielona kuchnia to "rodzynek kolorowy". Trzeba czytac ze zrozumieniem. To moja kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.02.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Rzućcie ludzie jakąś NUDNą współczesną kuchnię, co by uciąć tą mało retoryczną dyskusję. Bo jeszcze chwila i wątek będzie trzeba cenzurować. http://c.meble.pl/gfx/uzytkownicy/11553/wizytowki/7407/produkty/1_8534_Mieszkanie_Stawki_s_006.jpg taką nudę chcę wprowadzić u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 24.02.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dziewczyny a nie możecie umówić się na dobrą kawkę z lampką świetnego wina i zaprzestać tych dyskusji na forum... to to forum nie jest dyskusyjne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 aneta-we gratuluję bardzo ładna , oby więcej takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 24.02.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 aneta-we gratuluję bardzo ładna , oby więcej takich dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts