Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:wink: ładna kuchnia -zmieniłbym relingi i widać ze górne 320 trzymają lico z HL dobrze ,lecz wymiar wysokości frontów HL- jest lecz zbyt duża różnica miedzy wysokością cokołów < widac że jest zachowana symetryczność i jeżeli tak robił fronty pasował do wysokości to powiniem łapać wymiar wysokości HLi go podzielić ----- ogólnie ładna kuchnia

Przepraszam, ale możesz mi podać taka wersję dla (bez obrazy) kucharek, bo nie łapię o co chodzi z tym HL i HLi.

Gość ANSEXXX
zebro,mam takie pytanie...

na scianie widze,ze jest ta sama plyta z ktorej sa meble (?)

czy ona jest na scianie w takiej samej grubosci?jak zostala zamontowana?

jeżeli pomogę w wyjaśnieniu tego zapytania _ to sie nazywa Ekran który może być takiej samej grubości jak Korpusy czy fronty może być dowolnej grubości -,mocowanie na klej montażowy plus kołki w miejscach za szafkami < na ekranie stosuje sie zawieszenie szafek górnych na listwie montażowej która była zastosowana w tym przypadku i dlatego powinno być zastosowanie kołkowania i przyklejenia ekranu

Anika , firma która robiła mi meble najpierw zawiesiła szafki a potem wstawiła elementy fornirowane w wolne miejsca i to jest materiał z którego są zrobione fronty i mają taką samą grubość . Jakby fornir był za szafkami niepotrzebnie bym zapłaciła za ten materiał . Poza tym były wieszane półki szklane z ledami i nie mogło to być inaczej zmontowane .. Za zlewem zamontowali mi szybę przezroczystą żeby zabezpieczyć go dodatkowo przed wodą .

A to moja kuchnia , połączyłam lakier z palisandrem ..www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2de32ec00e28bb3.html</div></blockquote> </p><p> </p><p> Wstawiaj wstawiam to zdjęcie bo kuchnia jest super. Poprobuj może sam, a na razie ci pomogę (później mogę usunąć) </p><p> </p><p> [img]http://images49.fotosik.pl/266/c2de32ec00e28bb3med.jpg

piękna:), robi wrażenie:)

A to moja kuchnia , połączyłam lakier z palisandrem ..www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2de32ec00e28bb3.html</div></blockquote> </p><p> </p><p> Wstawiaj wstawiam to zdjęcie bo kuchnia jest super. Poprobuj może sam, a na razie ci pomogę (później mogę usunąć) </p><p> </p><p> [img]http://images49.fotosik.pl/266/c2de32ec00e28bb3med.jpg

piękna:), robi wrażenie:)

Dziękuję , uczę się wstawiać fotki i jak mi się uda to jutro wstawię jeszcze kilka , bo słupki z lodówką , piekarnikiem i cargiem wstawiłam w ścianę a z drugiej strony wyspy są same szuflady ale lakierowane .. pozdrawiam

Gość ANSEXXX

Anika , firma która robiła mi meble najpierw zawiesiła szafki a potem wstawiła elementy fornirowane w wolne miejsca i to jest materiał z którego są zrobione fronty i mają taką samą grubość . Jakby fornir był za szafkami niepotrzebnie bym zapłaciła za ten materiał . Poza tym były wieszane półki szklane z ledami i nie mogło to być inaczej zmontowane .. Za zlewem zamontowali mi szybę przezroczystą żeby zabezpieczyć go dodatkowo przed wodą .

proszę abyś zrobiła fotkę z bliska wklejonego ekranu górą jaj i dołem mozesz przesłać na [email protected]

proszę abyś zrobiła fotkę z bliska wklejonego ekranu górą jaj i dołem mozesz przesłać na [email protected]

Te "ekrany" składają się z trzech części , tylko że są zrobione w ten sposób że przechodzą słoje .. sory ansedrew ale nie będę latała nad szafkami ..

W zimie nie otwieram :-) Ale fajnie sie tak gapic na zewnatrz nawet przez zamkniete przy kawie itd.

Pozniej odsune stol nieco (wymierzone - miesci sie).

Generalnie cala idea powstala, zeby w sloneczne dni szyblo otworzyc taras i nawet wysunac stolik nieco na zewnatrz.

Choc na razie ksiezycowy stan dzialki do tego nie zacheca.

Oczywiscie oprocz tego sa jeszcze inne okna tarasowe (salon)

Pozdrawiam

Moja kuchnia za ceglanymi ściankami :) Zamieszczam na prośbę forumowiczów z wątku "Cegła we wnętrzach".

Kuchnia nadal w trakcie urządzania - mieszkamy od niecałych dwóch tygodni, wciąż nie mam pomysłu na okno :( ale cała zabudowa sprawuje się wspaniale.

http://images44.fotosik.pl/266/91ebe43d12cd7192.jpg

http://images36.fotosik.pl/154/125f9b1c70ccc66fmed.jpg

http://images43.fotosik.pl/266/34de7689ce8bfd1bmed.jpg

http://images35.fotosik.pl/121/cb3d9e2b7fdc0e9e.jpg

@żebro

piękna kuchnia - podpowiesz gdzie ją robiłaś?

chciałabym coś w bardzo podobnym kolorze (choć nie wiem, czy palisander też ma usłojenie jak to, co mam w głowie - twój ma idealny odcień) tyle że z czarnym blatem i czarnym szkłem na ścianie

widziałam to dawno dawno temu i nie mogę odnaleźć, a w marcu będę zamawiać kuchnię. i du.a :(

@Duś trochę szukałam tego forniru bo byłam w wielu studiach i znalazłam tylko w jednym , w studiu nataly na ursynowie . Miałam to szczęście że właściciel zabrał mnie do importera i razem wybieraliśmy odcień ponieważ było ich sporo , na miejscu odłożyliśmy tyle forniru ile było potrzeba na całą kuchnię i jeszcze obudowę akwarium bo też u nich robiłam wszystkie zabudowy i łazienkę .

@żebro

piękna kuchnia - podpowiesz gdzie ją robiłaś?

chciałabym coś w bardzo podobnym kolorze (choć nie wiem, czy palisander też ma usłojenie jak to, co mam w głowie - twój ma idealny odcień) tyle że z czarnym blatem i czarnym szkłem na ścianie

widziałam to dawno dawno temu i nie mogę odnaleźć, a w marcu będę zamawiać kuchnię. i du.a :(

@Duś trochę szukałam tego forniru bo byłam w wielu studiach i znalazłam tylko w jednym , w studiu nataly na ursynowie . Miałam to szczęście że właściciel zabrał mnie do importera i razem wybieraliśmy odcień ponieważ było ich sporo , na miejscu odłożyliśmy tyle forniru ile było potrzeba na całą kuchnię i jeszcze obudowę akwarium bo też u nich robiłam wszystkie zabudowy i łazienkę .

możesz wejść sobie na ich stronę http://www.nataly.pl bo tam jest moja kuchnia i ostatnio widziałam następną w palisandrze ....

Moje pytanie czy powinnam nalegać na wymianę blatu bo się da, a oni jedynie wciskają mi bzdury czy to jednak oni mają rację

ręce opadają

no, ręce opadają aż do podłogi...

u mnie też były krzywe ściany jak jasna cholera, ale stolarze zrobili na miejscu dokładnie pomiary, w zakładzie docięli, na miejscu poprawili - w żadnym miejscu nic nie odstaje.

jak się sprawa zakończyła?

zauważyłam że wywołana została moja wypowiedź , korzystając z forum i kilku odpowiedzi jakich udzielili mi forumowicze, na drugi dzień pojechałam do zakładu i uparłam się na wyminę blatu, mimo ich ponownych tłumaczeń że niekonieczne to dobrze wyjdzie, powiedziałam im że wiedziałam jakie mam ściany i dlatego nie wzięłam kuchni z ikei(nie mam nic do ikei-uważam że akurat kuchnie to oni mają ładne, ale trzeba wpasować się w wymiary)a zamówiłam u stolarza żeby uniknąć niespodzianek z niedopasowaniem mebli/blatu do ścian, Panowie przyznali mi rację i właśnie w piątek przywieźli nowy blat i go prawidłowo docięli, kończąc stwierdzeniem że gdyby przymocowali od razu listwy na blacie to bym nawet nie zauważyła.

zebro kuchnia super :D :D :D :D

http://images49.fotosik.pl/266/c2de32ec00e28bb3med.jpg

ja też rozważam takie połączenie, to dla mnie jedyna alternatywa dla całej białej kuchni :roll:

Pasie dziękuję , ja chciałam ciepłe kolory , mąż ciemniejsze połączenie ale jakoś go przekonałam :D , nie mogę wstawić więcej zdjęć na forum bo mi nie wychodzi ale firma wstawiła ich kilka na swoją stronę http://www.nataly.pl w razie czego podam bo też mi się cały czas ona podoba moja kuchenka :wink: