Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W takim razię napiszę tutaj o co chodzi. Rasia bardzo podoba mi się Twoja kuchnia. Proszę powiedz co to za fronty i jakie drewno. Chodzi o nazwy. Mam podobną podłogę do której nie pasuje wenge, dlatego też Twoja kuchnia zwróciła moją uwagę.

P.S I jeszcze jedno. Czy mógłbym prosić o kilka dodatkowych zdjęć w jaśniejszym świetle? Pozdrawiam

Hej! Fronty, to zwykła płyta półmat, a blaty to podbarwiony dąb.

Witam!

Jestem pierwszy raz na forum i chiałam Wam pokazam moją jeszcze nieskończoną kuchnię. Brakuje jej szkła na ścianie, szkła po wewnętrznych nogach wyspy i kilku dupereli. Kuchnia chyba trochę inna, asymetryczna z kontrowersyjną tapetą. Budzi skrajne uczucia. Dla osób lubiących wnętrza nowoczesne chyba ok, natomiast ci, którzy cenią sobie tradycję, szczerze jej nieznoszą. Jakie jest Wasze zdanie?

http://images50.fotosik.pl/286/8c40c8c0aba5e3fcmed.jpg

Witam!

Jestem pierwszy raz na forum i chiałam Wam pokazam moją jeszcze nieskończoną kuchnię. Brakuje jej szkła na ścianie, szkła po wewnętrznych nogach wyspy i kilku dupereli. Kuchnia chyba trochę inna, asymetryczna z kontrowersyjną tapetą. Budzi skrajne uczucia. Dla osób lubiących wnętrza nowoczesne chyba ok, natomiast ci, którzy cenią sobie tradycję, szczerze jej nieznoszą. Jakie jest Wasze zdanie?

http://images50.fotosik.pl/286/8c40c8c0aba5e3fcmed.jpg

Ja z tych pierwszych, więc baardzo mi się podoba... tak jak łazienki Twoje zresztą...;):) Jedyny minus optyczny jak dla mnie, to ta szafka górna włażąca z prawej zabudowy ...:confused: A tapeta świetnie przełamuje sterylną biel i graficzną formę szafek...:)

mnie się również bardzo podoba. Ostatnio właśnie moja druga połowa zaproponowała, aby wyspę ustawić prostopadle do reszty szafek i nigdzie nie mogłam znaleźć podobnych projektów. Tak jak przy Twoich łazienkach mam pytanie o podłogę, bo tu równieź wygląda na jednolitą. Z czego jest zrobiona? I jaka jest szerokość tej kuchni. Pytam, bo to co jest w projektach "powstawiane" nie zawsze pokrywa się z rzeczywistością. Trudno wyobrazić sobie konkretną szerokość. Dzięki z góry

Do dopioni

Ja z tych pierwszych, więc baardzo mi się podoba... tak jak łazienki Twoje zresztą...;):) Jedyny minus optyczny jak dla mnie, to ta szafka górna włażąca z prawej zabudowy ...:confused: A tapeta świetnie przełamuje sterylną biel i graficzną formę szafek...:)

Mnie też się Twoja kuchnia podoba, ale zgadzam się z rasią, że ta górna szafka optycznie źle wygląda. Uważam także, że zaburzona została w tej kuchni ergonomia. Gdyby płyta była z drugiej strony wyspy byłoby ok. Ale jeżeli tobie jest wygodnie to się nie czepiam;)

Dopioni mam prośbę.

Czy mogłabyś podać wymiary waszej wysokiej zabudowy z lewej strony. U mnie ma być podobnie tylko że z prawej strony kuchni. U was jest : lodówka piekarnik i...?

Jest 2,5. mamy lodówkę z zamrażarką, zmywarkę, piekarnik, mikrofalę i w szafce pod tą otwartą schowany jest niezabudowany ekspres do kawy (był jeszcze całkiem sprawny, jak dokona żywota zmieści się tam nowy do zabudowy:) )

Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie do

końca atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia

powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką

czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc... "ALE TO BYŁA JAZDA!"

Widze kolega też na WŻ się udziela :D btw sama się zastanawiałam, czy tego w podpisie nie umieścić ;)

Dopioni, mnie się Twoja kuchnia baaardzo podoba. Jedynie płytek na podłodze nie lubię ale to takie moje skrzywienie ;) Napisz proszę jak sprawuje się czarny blat, bo też taki planuję (granit nerro assoluto) ale trochę mam obawy czy na tym nie będzie widać każdej kropli i okruszka.

Na podłodze nie ma płytek, tylko biała matowa żywica (nie polecam, no chyba, ze położy ją super fachowiec, a mój taki nie był). Blat sprawuje się świetnie. Ma małe centki, więc nie widać za bardzo zabrudzeń.

To moja jeszcze zupelnie nieskonczona kuchnia, ale chcialam sie tez pochwalic:)

Plyta jest jeszcze niedokrecona pod okapem, dlatego odstaje. Szafka lezaca na podlodze bedzie po drugiej stronie. Z takimi wymiarami i ukladem nie dalo sie nic innego sensownego wymyslec.

Zrobili mi rowniez z tego samego ciemnego forniru stol do jadalni, stolik do salonu, stolik rtv i szafke pod akwarium.

Sprzet mam siemensa, okap ciarko i maly zlew 60cm czarny granitowy.

Aha, i nie dopisalam kuchnia jest jasno kremowa jasminowa, a ten ciemny fornir prawie czarny.

http://img407.imageshack.us/i/hpim4096.jpg/

http://img515.imageshack.us/i/hpim4097.jpg/

http://img262.imageshack.us/i/hpim4098.jpg/

http://img407.imageshack.us/i/hpim4110.jpg/

Co ja się naszukałam tego postu :) nie dość że linki to jeszcze bez awatarka. a człowiek to taki pobieżny wzrokowiec. Też nie zauważyłam że wkleiłaś swoją kuchnię. Zaraz sobie ją obejrzymy :).... albo i nie :( nie otwieraja mi sie zdjecia w poście. dopiero jak dam pokaż w innym oknie.

niemniej jednak kuchenke ogladalam. bardzo fajna kontrastowa. pamietam ją bo szafka (chyba leżąca na podłodze) mnie skonfundowała :D

Edytowane przez efilo

Ellaj,

kuchnia bardzo ładna.

Ja planuję białą w połysku z ciemnobrązowym blatem zebrano, takim samym cokołem i ramką wokół wysokiej zabudowy. Okap tez będzie ciarko, tylko prestige. Napisz proszę, jak sprawuje się czarny zlew (co to za model?) i sprzęt Simensa (chyba :)). ładnie się komponuje piekarnik z mikrofalą.

Na podłodze nie ma płytek, tylko biała matowa żywica (nie polecam, no chyba, ze położy ją super fachowiec, a mój taki nie był). Blat sprawuje się świetnie. Ma małe centki, więc nie widać za bardzo zabrudzeń.

uuu, a dlaczego nie polecasz? bo ja bym chciała w kuchni beton polerowany albo właśnie żywicę ale jasno szarą...

Olga, żywica epoksydowa się rysuje. :(Pisały o tym na forum dziewczyny, które taką podłogę mają. Polerowany beton jest chyba lepszy. Zresztą w sprawie betonu to wal do Małgoś;)

Tutaj masz wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?146936-Trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-posadzki-z-%C5%BCywicy-epoksydowej...&p=4056173