Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobra...dobra już podaje info....

 

Terakota nazywa się L'ALCALATEN deska Iroko. Kupiłem ja w łomiankach pod Warszawą. Nazwa sklepu "Rexbud" (tel. kont. (22) 751 92 90) W innych sklepach jej nie widziałem (pewnie dlatego że nie szukałem. Urzekło mnie w niej to, że nie jest płaska, imitacja drewna jest wypukła.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A oto moja kuchnia, jeszcze nie skńczona, brakuje jednego uchwytu i zawiasów zwalniających.

http://foto3.m.onet.pl/_m/4d74c88126ae77922d17673f5f2d4cab,5,19,0.jpg

 

Dzięki Monia :)

Płyta to Ariston TD 740 TC ES CH

http://foto0.m.onet.pl/_m/a3ce9fa7f46a49baf65fbb6477408cfc,5,19,0.jpg

 

dziekuje za zdjecia plyty w kolorze innym niz czarny :)

 

wlasnie poszukuje takich zestawien, np w polaczeniu z granitowym blatem

jaki u Ciebie jest blat?

 

zastanawialam sie np nad plyta siemensa (gdzies w opisie znalazlam ze ona jest zlota :roll: )

 

http://siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/SmallImages/MCSA028722_EH787901_def.jpg

 

 

tylko czy sa one praktyczne?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skoro tu szeroki topic o kuchniach to i ja wtrącę się. Ale nie z fotami, bo do tego etapu jeszcze trochę pracy trzeba wykonać.

 

Od kilku dni siedze i myśle nad moja kuchnią w nowym domu. W obecnym stanie, to jedno wielkie pomieszczenie połączone z salonem.

Jest duzo rzeczy, które trzeba rozplanowac, uwzględnić. Dlatego chce spytać Was - doświadczonych.

1) Czy projekt kuchni warto oddać w ręce fachowców, np. z firmy, która bedzie wykonywać meble?

2) Czy warto przestrzegac zasady "trójkąta roboczego"?

3) Ile trzeba mieć blatu roboczego, gdy korzysta się z kuchni często?

 

Może mi pomożecie? Jakieś sugetie, porady mile widziane. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skoro tu szeroki topic o kuchniach to i ja wtrącę się. Ale nie z fotami, bo do tego etapu jeszcze trochę pracy trzeba wykonać.

 

Od kilku dni siedze i myśle nad moja kuchnią w nowym domu. W obecnym stanie, to jedno wielkie pomieszczenie połączone z salonem.

Jest duzo rzeczy, które trzeba rozplanowac, uwzględnić. Dlatego chce spytać Was - doświadczonych.

1) Czy projekt kuchni warto oddać w ręce fachowców, np. z firmy, która bedzie wykonywać meble?

2) Czy warto przestrzegac zasady "trójkąta roboczego"?

3) Ile trzeba mieć blatu roboczego, gdy korzysta się z kuchni często?

 

Może mi pomożecie? Jakieś sugetie, porady mile widziane. :)

 

Kuchnię zaplanowałam sama. Potem były wizyty w różnych studiach mebli i okazywało sie zawsze, że mój pomysł był niemal identyczny z sugestiami projektantów...

Warto wiedzieć, czego sie oczekuje, na jakich sprzętach nam zależy, co preferujemy np. piekarnik pod płytą czy na wys. wzroku itd.

Zawsze warto posłuchać rad osób na co dzień zajmujących sie projektowaniem, ale jednocześnie mieć własną wizję.

Jak najbardziej warto przestrzegać funkcjonalności w kuchni tzw. trójkąta roboczego...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...