Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobra...dobra już podaje info....

Terakota nazywa się L'ALCALATEN deska Iroko. Kupiłem ja w łomiankach pod Warszawą. Nazwa sklepu "Rexbud" (tel. kont. (22) 751 92 90) W innych sklepach jej nie widziałem (pewnie dlatego że nie szukałem. Urzekło mnie w niej to, że nie jest płaska, imitacja drewna jest wypukła.

A oto moja kuchnia, jeszcze nie skńczona, brakuje jednego uchwytu i zawiasów zwalniających.

http://foto3.m.onet.pl/_m/4d74c88126ae77922d17673f5f2d4cab,5,19,0.jpg

Dzięki Monia :)

Płyta to Ariston TD 740 TC ES CH

http://foto0.m.onet.pl/_m/a3ce9fa7f46a49baf65fbb6477408cfc,5,19,0.jpg

dziekuje za zdjecia plyty w kolorze innym niz czarny :)

wlasnie poszukuje takich zestawien, np w polaczeniu z granitowym blatem

jaki u Ciebie jest blat?

zastanawialam sie np nad plyta siemensa (gdzies w opisie znalazlam ze ona jest zlota :roll: )

http://siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/SmallImages/MCSA028722_EH787901_def.jpg

tylko czy sa one praktyczne?

Skoro tu szeroki topic o kuchniach to i ja wtrącę się. Ale nie z fotami, bo do tego etapu jeszcze trochę pracy trzeba wykonać.

Od kilku dni siedze i myśle nad moja kuchnią w nowym domu. W obecnym stanie, to jedno wielkie pomieszczenie połączone z salonem.

Jest duzo rzeczy, które trzeba rozplanowac, uwzględnić. Dlatego chce spytać Was - doświadczonych.

1) Czy projekt kuchni warto oddać w ręce fachowców, np. z firmy, która bedzie wykonywać meble?

2) Czy warto przestrzegac zasady "trójkąta roboczego"?

3) Ile trzeba mieć blatu roboczego, gdy korzysta się z kuchni często?

Może mi pomożecie? Jakieś sugetie, porady mile widziane. :)

Skoro tu szeroki topic o kuchniach to i ja wtrącę się. Ale nie z fotami, bo do tego etapu jeszcze trochę pracy trzeba wykonać.

Od kilku dni siedze i myśle nad moja kuchnią w nowym domu. W obecnym stanie, to jedno wielkie pomieszczenie połączone z salonem.

Jest duzo rzeczy, które trzeba rozplanowac, uwzględnić. Dlatego chce spytać Was - doświadczonych.

1) Czy projekt kuchni warto oddać w ręce fachowców, np. z firmy, która bedzie wykonywać meble?

2) Czy warto przestrzegac zasady "trójkąta roboczego"?

3) Ile trzeba mieć blatu roboczego, gdy korzysta się z kuchni często?

Może mi pomożecie? Jakieś sugetie, porady mile widziane. :)

Kuchnię zaplanowałam sama. Potem były wizyty w różnych studiach mebli i okazywało sie zawsze, że mój pomysł był niemal identyczny z sugestiami projektantów...

Warto wiedzieć, czego sie oczekuje, na jakich sprzętach nam zależy, co preferujemy np. piekarnik pod płytą czy na wys. wzroku itd.

Zawsze warto posłuchać rad osób na co dzień zajmujących sie projektowaniem, ale jednocześnie mieć własną wizję.

Jak najbardziej warto przestrzegać funkcjonalności w kuchni tzw. trójkąta roboczego...