papuch 24.05.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Szkrab- twoja kuchnia jest prawie taka jaką ja sobie zaplanowałam- kształt i rozstawienie szafek. Bardzo ładnie Napisz mi jak masz rozwiązany problem z szafkami w kątach? może uda ci się wkleić foty? Byłoby supppper. pozdrawiam pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 24.05.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 szkrabZerknęłam na projekt który masz w podpisie- chyba trochę pozmienialiście?Napisz jaki to okap? Amika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 24.05.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Maryś, już wiesz, ale tu też napiszę, że jestem w twojej kuchni zakochana u nas po rezygnacji ze spiżarki koło kuchni też uda się wstawić wyspę. Kolorystyka kuchni też będzie podobna, bo wysoka zabudowa będzie biała, a szafki dolne i wyspa z forniru drewnianego. Nad blatem się jeszcze zastanawiam, ale najchętniej widziałabym czarny marmur, ponieważ będzie pasował do czarnego lacobelu na suficie pod okapem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 24.05.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Szkrab- twoja kuchnia jest prawie taka jaką ja sobie zaplanowałam- kształt i rozstawienie szafek. Bardzo ładnie Napisz mi jak masz rozwiązany problem z szafkami w kątach? może uda ci się wkleić foty? Byłoby supppper. pozdrawiam pap Cieszę się, że spodobała Ci się nasza kuchnia. Użytkujemy ją od pół roku, układ szafek się sprawdził, jest funkcjonalny, zadowoleni też jesteśmy z dużej ilości szuflad. W narożnikach stoją szafki 100cm. Każda ma jeden front 50cm, reszta szafki wsunięta jest za bok sąsiedniej szafki. Będą w nich wkrótce zamontowane obrotowe kosze 1/2 koła. Na "magic-corner" nie będziemy się "szarpać". Są w końcu inne rzeczy do wykończenia w domu. Nasz projekt to C77b, który rzeczywiście dostosowaliśmy "pod siebie". O naszych zmianach możesz przeczytać w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?83430-C77-Zr%C4%99czny Pozdrawiam! Edytowane 24 Maja 2010 przez Szkrab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 24.05.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Maryś, już wiesz, ale tu też napiszę, że jestem w twojej kuchni zakochana u nas po rezygnacji ze spiżarki koło kuchni też uda się wstawić wyspę. Kolorystyka kuchni też będzie podobna, bo wysoka zabudowa będzie biała, a szafki dolne i wyspa z forniru drewnianego. Nad blatem się jeszcze zastanawiam, ale najchętniej widziałabym czarny marmur, ponieważ będzie pasował do czarnego lacobelu na suficie pod okapem Bardzo dziękuję Lidziu...! Ty też nieźle to sobie wymyśliłaś - nie mogę się doczekać realizacji..?! A zdecydowałaś już jaki fornir..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 24.05.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) mario31 kuchnia aż dech zapiera, swietna czy mogę prosic o zdięcie z otwartymi drzwiami do spiżarni bardzo podoba mi się to rozwiazanie, bo sama mam prawie identyczny rozkład (tylko odbicie lustrzane) z góry dzięki i jeszcze raz gratuluje pomysłu,pozdrawiam Witaj Barbarka82 i dziękuję! Nie wiem czy o to Ci chodziło, ale zrobiłam Ci takie fotki: http://lh4.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S_rmLaZAygI/AAAAAAAAaGo/C_pevYXTO5o/s512/Obraz%20001.jpg http://lh4.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S_77sfns_EI/AAAAAAAAaHk/Ox-t8wNq2kc/s512/Obraz%20001.jpg http://lh3.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S_rmU625IMI/AAAAAAAAaGs/ynGAOfFTjCk/s512/Obraz%20005.jpg http://lh6.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S_rmfFU_t-I/AAAAAAAAaGw/BR7enIHhRxw/s512/Obraz%20006.jpg Pozdrawiam, Ania Edytowane 27 Maja 2010 przez mario31 Zjadło mi jedno zdjęcie... -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 25.05.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 czy w związku z tą kratką wentylacyjną lodówka musi stac na jakimś podwyższeniu? bo przecież drzwiczki zamrażalki są do podłogi? W naszym kochanym-spprzedanym mieszkaniu mieliśmy zabudowę którą wykonał mój własny małż i lodówa wentylowała się przez drzwiczki szafki nad nią (musowo otwarte na pół gwizdka na noc ;-() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarka82 25.05.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Dziękuje Pani Aniu. Dokładnie o takie zdięcia mi chodziło.Super, z pewnościa zastosuje sobie takie rozwiązanie, gratuluje pomysłu!!!!!!!!!pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.05.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Bardzo dziękuję Lidziu...! Ty też nieźle to sobie wymyśliłaś - nie mogę się doczekać realizacji..?! A zdecydowałaś już jaki fornir..?! dzięki, ja się też nie mogę doczekać realizacji szkoda, że dopiero pod koniec roku jeszcze nie wiem jaki fornir dam, pewnie po wakacjach zacznę się rozglądać. Ogólnie rozrysowana jest, ale muszę ją jeszcze trochę dopracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 25.05.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 mario31 bardzo ładna kuchnia a możesz zdradzić jaką lodówkę masz do zabudowy, stoję właśnie przed zakupem i ciągle się zastawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 25.05.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Spoko, wszystko widac jak sie chce zobaczyc.Mi sie podoba, ja swoja sie jeszcze nie pochwale bo blatów i okapu brakuje.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 26.05.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Szkrabie Dzięki. Bardzo, bardzo macie sympatyczną i przytulną kuchnię , podobaja mi sie kolorki i w ogóle wszystko jest ładnie dograne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 26.05.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Szkrabie Dzięki. Bardzo, bardzo macie sympatyczną i przytulną kuchnię , podobaja mi sie kolorki i w ogóle wszystko jest ładnie dograne. Dziękuję za ciepłe słowa. To ogromna satysfakcja, gdy doceniana jest własna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 26.05.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Dziękuje Pani Aniu. Dokładnie o takie zdięcia mi chodziło. Super, z pewnościa zastosuje sobie takie rozwiązanie, gratuluje pomysłu!!!!!!!!! pozdrawiam Basia Cieszę się, że mogłam pomóc! Pozdrawiam i życzę powodzenia, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 26.05.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 mario31 bardzo ładna kuchnia a możesz zdradzić jaką lodówkę masz do zabudowy, stoję właśnie przed zakupem i ciągle się zastawiam. Bardzo dziękuję MadzialenkaT! Lodówkę mam z Liebherra model ICS 31130 Premium: http://www.gomal.pl/go/_info/?id=349&partner_id=59595959&code=b8fe21dc89887ca2cfeee1f5b320c4ab&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-05&utm_content=349 http://www.gomal.pl/photo/product_big/8/2/d/1_82d88e435e13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 26.05.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) @mario31 widzę, że nad zabudową lodówki masz kratkę wentylacyjną. mój stolarz uświadomił mi właśnie, że to koniecznośc, co mi bardzo nieodpowiada, no ale wiadomo - z fachowcem o takie rzeczy się nie walczy mogłabyś podpowiedzieć proszę coś w kwestii parametrów technicznych tego wyciągu? Duś kratka nad lodówką jest od komina wentylacyjnego w kuchni. Aczkolwiek z racji tego, że projektowałam kuchnię na etapie zabudowy g-k, to wyprowadzona jest tam dodatkowa rura, która ma wentylować szafki w wysokiej zabudowie. Natomiast wydaje mi się, że w zupełności wystarczy wentylacja pod lodówką - widać na zdjęciach, taką podłużną chromową kratkę. Pozdrawiam, Ania Edytowane 26 Maja 2010 przez mario31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 26.05.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 czy w związku z tą kratką wentylacyjną lodówka musi stac na jakimś podwyższeniu? bo przecież drzwiczki zamrażalki są do podłogi? W naszym kochanym-spprzedanym mieszkaniu mieliśmy zabudowę którą wykonał mój własny małż i lodówa wentylowała się przez drzwiczki szafki nad nią (musowo otwarte na pół gwizdka na noc ;-() Papuch moja lodówka, jak i pozostałe szafki stoją na nóżkach o wysokości ok. 10-12 cm. Dajesz na to cokół, w którym przy lodówce wstawia się właśnie kratkę do wentylacji. Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.05.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Baby (i panowie jeśli tacy jeszcze w tym wątku nie wymiękli), jakie macie ekspresy do kawy? Tzn w zabudowie czy wolnostojące? podobno za cenę średniej klasy ekspresu do zabudowy można kupić co najmniej o klasę lepszy wolnostojący. A macie wodę na stałe podłączoną do ekspresu, bo mnie najbardziej wkurza to uzupełnianie wody, ekspresy są złośliwe i jak się chce bardzo i szybko kawusię, to one wtedy: usuń fusy, uzupełnij wodę i co jeszcze ?! posmyraj mnie za uchem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 26.05.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 My mamy wolnostojący ekspres do kawy z firmy Krups. Kupił go małż specjalnie dla mnie i w poprzednim mieszkaniu zamówiliśmy dodatkową szafkę żeby było go gdzie postawić. A efekt jest taki, że teraz używa go głównie małż bo ja piję rozpuszczalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.05.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Ja mam wolnostojacy , jura, za cene o polowe mniejsza niz ekspres do zabudowy. Za to co zaoszczedzilam to wole nalac wode od czasu do czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts