Piotr Myszk 30.07.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 To nasza kuchnia,jeszcze nie skonczona dopiero zamontowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia i Grzegorz 30.07.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Piotr kuchnia super. Mebelki bardzo mi się podobają. Właśnie coś w podobnym stylu i kolorze planuję zrobić w swojej kuchni. Napisz proszę skąd jesteś i co to za mebelki (jaka firma i na priv ile kosztowały, jeśli możesz oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPBARTEK 31.07.2010 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 witam wszystkich. czytajac forum doszedlem odnioslem wrazenie ze wszyscy sie przescigaja w cenach kuchni. im drozsza tym lepsza. a ja postawilem sobie pytanie czy kuchnia 'warta' np 80 tys rzeczywiscie oferuje tyle ile sobie za nia ktos zyczy? i czy zastosowane w niej technologia, material i praca sa tyle warte co o zastosowane np w sredniej klasy samochodzie. oto moje rozwiazanie, jak zrobic kuchnie z porzadnych materialow w ludzkich pieniadzach. moja bedzie robiona w poznaniu, jest juz jest po pomiarach(szerokosc sciany 4,5m, wyspa 1,6m): -wszedzie domykacze i hamulce blum, system wysuwania kubla, przy pomocy pedalu WESCO. - wszystkie fronty i boki plyta mdf lakierowane. - srodki szafek dolnych lakierowane dla zabezpieczenia przed wilgocia. - wykonczenie bokow blatami(nie widac tego na rysunku). - uchwyty beda aluminiowe wbudowane u dolu na calej szerokosci kazdego frontu. - blaty robocze: czarny granit naturalny 4cm gruby. -cokol 15cm aluminium - ekran przy zlewie oraz nad kuchnia: mleczne szklo w kolorze fioletu(przeniesienie koloru ze sciany 200pln/m2 ) -okap jak na zalaczonym obrazku. -od lewej: * kominek 60(cargo plus 6 wysuwanych koszy) * lodowka side by side z kostkarka 90 samsung, * zlew granitowy schock(90) w szafce 80ce, zachodzacy ociekaczem na zmywarke, po to by odsunac go od lodowki. a pod zlewem rozdrabniacz i system wasco. *dalej zmywarka 60 bosch'a, *60ka cargo, *kominki 30 na mopy itd.. zeby nie straszyly w lazience *ostatni kominek 60 z wbudowana pralka direct-drive LG - bo jest mega cicha. *piekarnik konwekcyjny samsunga zintegrowany z mikrofala przykrecony jednym bokiem do sciany(wiszacy) ...taki bajer zeby byl pod reka przy wyspie. * sama wyspa ma granitowy bar, plyte indukcyja samsunga na podwyzszeniu i od strony kuchni 6 szuflad. 3 pod plyta i 3 duze pod blatem roboczym, na wszelkie gary. na projekcie: obrazek widoczny na scianie fioletowej to wbudowane 32'' tv. a podloga to kombinacja parkietu z drewna wenge i czarnych plytek. ceny: -same meble bez agd i blatow 12tys:) z montazem -blaty granitowe z montazem 3,5 tys. (zamowione u pana od pomnikow -szklany ekran 200-300pln/m2 w zaleznosci od wzoru -agd (all in all) lodowka, zmywarka, pralka, okap piekarnik plyta, tv i rozdrabniacz ok 20-25tys juz nie liczylem dokladnie. bo kazdy kupi to co uwaza za najlepsze. w zabudowie wyciagu jest miejsce na rzutnika tv, ktory bedzie sluzyl jako glowne tv w salonie. POCHWALE SIE GDY KUCHNIA BEDZIE JUZ STALA.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 31.07.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Nie wiem czy "wszyscy" prześcigają się w cenach, bo sporo jest porad jak (np. samodzielnie) zrobić kuchnię taniej niż w salonie kuchennym. Poza tym gdybyś rzeczywiście dokładnie czytał forum, to wiedziałbyś, że projekty kuchni umieszczamy w innym wątku a o cenach jest jeszcze inny .... No ale rozumiem, że chciałeś nas pierwszym postem powalić na kolana... Projekt ciekawy - może być interesująca kuchnia, aczkolwiek dla mnie te plany na razie takie "zabałaganione" różnymi wystającymi elementami. Rozumiem, że to efekt zamierzony, ale do mnie nie przemawia. Życzę powodzenia w urządzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 projekt przekombinowany, jak dla mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 31.07.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 piekarnik w powietrzu ?? po pierwsze chyba będzie dość "ciepły" w trakcie pracy, po drugie stoi (wisi ) w przejściu więc na pewno bedziecie sie o niego "odzierać" a po trzecie - masz dzieci ? małe ? przemyśl to z tym piekarnikiem...jaka pow w m2 ma miec ta kuchnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Płyta dostępna z wielu stron też jest dosć neibezpieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pracownia 31.07.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 (edytowane) Jakieś 8500zł bez blatu, agd i zlewu http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0710/kueche392119.jpg Edytowane 31 Lipca 2010 przez pracownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 31.07.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 DPBARTEK, strasznie udziwniona ta Twoja kuchnia. Jakoś kosmicznie mi się kojarzy. A ten wiszący piekarnik to juz w ogole do mnie nie przemawia - ani estetycznie ani pod wzgledem bezpieczeństwa. Chyba za mocno pojechałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 01.08.2010 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 pracownia czy ja dobrze widzę czy na podłodze są dwa rozmiary kafli...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PszczołkaMaja 01.08.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Magdallena 99 Piękna ta Twoja kuchnia Mam pytanko o gres na podłodze jakiej firmy?rozmiar 60/60? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola_25 01.08.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 To nasza kuchnia,jeszcze nie skonczona dopiero zamontowana. podajcie proszę co to za fronty oraz odcień, podejrzewa że jest to calvados ale chcę się upewnić, planuję coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strelicja 02.08.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 po tylu pięknych kuchniach trochę strach cokolwiek przedstawiaćale co tam, to mój aneks kuchenny w mieszkaniu, brakuje jeszcze zabudowy rury gazowej ale kuchnia jest już użytkowana od kilku tygodni http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/kg/eh/pmxp/oW1lLjj3UFZ39SjSSX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.08.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 strelicja podoba mi się porządek w modułach - wprowadza odczucie spokoju. a co to za drobiażdżek w narożniku? nie było możliwości zamontowania tam wpuszczonego uchwytu? czym jest wykończony blat przy ścianie? tam jest jakas listwa? no i tak już zupełnie z ciekawości... jaki macie pomysł na rurke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Myszk 02.08.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Fronty sa z DRE http://www.dre.pl/pl/produkty-elementy-meblowe/category/60.html moze na tym zdjeciu bedzie cos lepiej widac. Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez Piotr Myszk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Myszk 02.08.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Kolor Calvados MWFronty-Portos 85 19 Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez Piotr Myszk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 02.08.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 po tylu pięknych kuchniach trochę strach cokolwiek przedstawiać ale co tam, to mój aneks kuchenny w mieszkaniu, brakuje jeszcze zabudowy rury gazowej ale kuchnia jest już użytkowana od kilku tygodni http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/kg/eh/pmxp/oW1lLjj3UFZ39SjSSX.jpg Piękna kuchnia! Z czego są fronty szafek dolnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strelicja 02.08.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 strelicja podoba mi się porządek w modułach - wprowadza odczucie spokoju. a co to za drobiażdżek w narożniku? nie było możliwości zamontowania tam wpuszczonego uchwytu? czym jest wykończony blat przy ścianie? tam jest jakas listwa? no i tak już zupełnie z ciekawości... jaki macie pomysł na rurke? dziękuję choć mnie kilka rzeczy jeszcze razi min. rurka, plyta gazowa itd zastanawiam się czy nie przelamać szarości górnych szafek jakimś wzorem naklejki ściennej jednak jeszcze nie znalazłam nic co by mi się spodobalo i pasowało rurka będzie zabudowana szkłem- dwa prostokąty z możliwoscią otwarcia nie wiem o jaki drobiażdżek chodzi (hmmm) górne czy dolne szafki? pomiędzy blatem a szkłem jest taśma "piankowa" wklejana (giętka i pierwotnie zwinięta w rulon) nie wiem jak się fachowo nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strelicja 02.08.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Piękna kuchnia! Z czego są fronty szafek dolnych? fronty dolne są z plyty laminowanej- oliwka (dokladnej nazwy nie pamiętam) ale jeśli bardzo komuś na tym zależy to mogę się dowiedzieć (pierwotnie szafki dolne miały być z polygrossa ale cena mnie odstraszyła) Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez strelicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.08.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 A co to polyross? Bo nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts