Nikola79 17.08.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 WAWRZYN ja tam kolorow sie nie boje ale wiem ze taka kuchnia jak twoja po pierwsze szybko sie znudzi a malo jest mozliwosci jej modyfikacji, ja w kuchni przez 2 lata mialam dodatki czerwone(swoja droga bardzo lubie ten kolor) i w salonie mam jedna nieduza sciane czerwonai ten kolor we wnetrzy zaczal wzbudzac we mnie taka agresje ze myslalam ze zwariuej , w kuchni zmienialm dodatki na fiolet i odrazu lepiej a scianka w salonie ceka na przemalowanie , mysle ze to nie chodzi o to ze ludzie boja sie kolorow tylko jakos neutralna kuchnie mozna fajnie zmieniac dodatkami i tym sposobem nam sie nie znudzi i przez dobrych kilka lat moze byc fajna ale szanuje gusta innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 17.08.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 dziękuję Kolor Faktycznie jest bardzo pyszny Kuchnię zaprojektowaliśmy na początku roku całkowicie sami i jesteśmy z tego faktu niezmiernie dumni Kuchnia pyszna faktycznie;) te śmietanki, czekolady i malinki tworzą smaczną całość Zastanawia mnie czy mikrofala nie za wysoko? Może być nie bezpiecznie przy wyciąganiu np. gorącej zupy. Poza tym kuchnia bardzo mi sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 17.08.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 A mnie sie podoba czerwona kuchnia!! Znajomi mieli podobna z 12 lat w starym domu i byla naprawde sliczna, szczegolnie wieczorem z podswietleniami!! Wazne, zeby sie w takiej dobrze czuli domownicy. Moj zachwyt wzbudza. Mamie zeszlego roku zrobilismy tez czerwona (ikea) i jest zachwycona. A co! Jednak ja planujac wlasnie swoj domek wybralam zupelnie inna "biala/czekolada z jagodami" bo w takiej kolorystyce czuje sie najlepiej. (miala byc czarna ale jak zobaczylam kuchnie Efilo to wymieklam Chce wracac do domu i odpoczywac po dniu pracy. Odetchnac. Kolory mnie atakuja wiec beda szarosci i niech kazdy ma jak lubi byle z glowa i przemyslanie. Watek sledze, zeby nie bylo wpadek typu tu szklo a tam plytki, zle oswietlenie itd. a wiec wszelkie komentarze sa analizowane. Co wyjdzie i co nie wkleje zima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelisina 17.08.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Kuchnia pyszna faktycznie;) te śmietanki, czekolady i malinki tworzą smaczną całość Zastanawia mnie czy mikrofala nie za wysoko? Może być nie bezpiecznie przy wyciąganiu np. gorącej zupy. Poza tym kuchnia bardzo mi sie podoba:) Ogólnie szafki wiszące są wyżej niż w standardzie Jesteśmy wysocy, więc dla nas jest OK. Przede wszystkim jednak chcieliśmy uzyskać efekt optycznego powiększenia przestrzeni i to nam się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelisina 17.08.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 @izabelisina ooooooo a tu znów czerwono, ale jednak inaczej - twoja kuchnia sprawia wrażenie, że jest w niej czysto. nie surowo czy sterylnie - ciepło, miło, apetycznie, ale jednocześnie schludnie, porządnie (tego brakowało mi u wawrzyna choć absolutnie nie chcę przez to powiedzieć, że jego dbałość o porządek pozostawia coś do życzenia). podoba mi się a zdradziłabyś co to za tapeta - podoba mi się bardzo ta czekolada i ta biała tapeta z połyskującym wzorem. świeże i delikatne zestawienie. Dziękuję bardzo duś'u Chcieliśmy mieć nowoczesną kuchnię w klasycznej zabudowie. Miała być świeża, lekka i ciepła. i chyba się udało Co do tapet: * ciemnoczekoladowa tapeta to P+S INTERNATION z kolekcji CAMEO * biała z połyskującym wzorem to AS CREATION z kolekcji FLOCK II Tapety kupiłam na Allegro (sprzedawca BUDEKS), praktycznie w ciemno (nie dotykając ich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkabajka07 17.08.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Moja szaro-biała kuchnia Dodatki będą w czerni (lampa itd) http://lh5.ggpht.com/_EToF8nEubwo/TGp0Eo1czEI/AAAAAAAAAZw/mKeps9IxyDY/s720/IMG_5019.JPG http://lh3.ggpht.com/_EToF8nEubwo/TGp0NCisnlI/AAAAAAAAAZ0/xNoRIGeKCPw/s720/IMG_5020.JPG http://lh5.ggpht.com/_EToF8nEubwo/TGp0TpPkRvI/AAAAAAAAAZ4/qahyiB7QteQ/s720/IMG_5021.JPG http://lh6.ggpht.com/_EToF8nEubwo/TGp0cgsNo6I/AAAAAAAAAZ8/LibXCU5W9x4/s720/IMG_5022.JPG http://lh5.ggpht.com/_EToF8nEubwo/TGp0jOFyCkI/AAAAAAAAAaA/XFVOSMbQ2BQ/s720/IMG_5023.JPG http://lh6.ggpht.com/_EToF8nEubwo/TGp0oh3J2VI/AAAAAAAAAaE/sfBm1zuaxJw/s720/IMG_5024.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.08.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) majka ja bym raczej poszła w jakieś energetyczne dodatki. z tą czernią to może wyjść szaroburoiponuro P.S. na jakiej wysokości macie sufit? Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.08.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Chcieliśmy mieć nowoczesną kuchnię w klasycznej zabudowie. Miała być świeża, lekka i ciepła. i chyba się udało Nie lubię czerwonych mebli ale wasza kuchnia Wam się udała. Pewnie dlatego że czerwone fronty stosowaliście z umiarem. Jedyne co mi nie leży to kolor rolety. Nie wiem jak na żywo ale na zdjęciu wymieniłabym ją na taką w kolorze tego flocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkabajka07 17.08.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 kuchnia jest otwarta na salon - który jest szary i bedzie miał fioletowo-bordowe akcenty dla mnie to wystarczy - bo ja lubie szaroburoiponuro i takie było założenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelisina 17.08.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Nie lubię czerwonych mebli ale wasza kuchnia Wam się udała. Pewnie dlatego że czerwone fronty stosowaliście z umiarem. Jedyne co mi nie leży to kolor rolety. Nie wiem jak na żywo ale na zdjęciu wymieniłabym ją na taką w kolorze tego flocka Dzięki efilo Roleta się szyje Mam ostatnio ciut za mało czasu, więc szyję ją zdecydowanie za długo, ale mam nadzieje, że całkiem niedługo się uporam. Docelowo roleta będzie biała - materiał to taki grubszy woal w delikatne nieregularne prążki. na pewno będzie wyglądać lepiej a póki co wisi sobie ta czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.08.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 kuchnia jest otwarta na salon - który jest szary i bedzie miał fioletowo-bordowe akcenty dla mnie to wystarczy - bo ja lubie szaroburoiponuro i takie było założenie a to nie Twój ideał kuchni na wizualce? http://lh6.ggpht.com/_EToF8nEubwo/Swb6I4tYI2I/AAAAAAAAANs/K9LAGPfnzOs/wizja%207.jpg miałam spytać skąd w takim razie pomysł na kolor okien ale już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.08.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Docelowo roleta będzie biała - materiał to taki grubszy woal w delikatne nieregularne prążki. na pewno będzie wyglądać lepiej a póki co wisi sobie ta czerwona Jupi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelisina 17.08.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Jupi! Jak ja w końcu uszyję to wstawię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 17.08.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Majkabajka07, miałam kiedyś kuchenkę ustawioną tak jak Ty i to była wielka porażka Uchwyt od patelni mi się nie mieścił w ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 17.08.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) http://i35.tinypic.com/15dpa47.jpg IzabelisinaDołączam do zachwytów, zwłaszcza nad hokerami (piękne...) - jaki to materiał (alcantara?), pamiętasz może symbol? Sprawdziłabym sobie na podanej stronce. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkabajka07 17.08.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 efilo No kurde w totka jednak nie wygrałam Wiesz czasem zdaża się tak, że ludziom koncepcja się zmienia (a może tylko mi sie zdaża?) Okna są takiego koloru bo to drewno i bardzo nam zalezało, zeby wizualnie pasowąły do dachu i drzwi - bo nie lubię zamieszania kolorów w stolarce!!! Poprzednia kuchnia po wycenie była prawie dwa razy drozsza od tej, ale nie tylko to zadecydowało - przez rok trochę poczytałam i trochę poogladałam i wyszłam z założenie, ze szaro jest bardziej uniwersalnie Zreszta nieważne - czuje się trochę jak bym się przed tobą tłumaczyła ;/ Za wszystkie miłe słowa dziękuje!!! Blat ma dwie wysokości, kolor ścin to tikurilla, ale nie pamietam jaki numer - jak co to sprawdzę nie ma problemu!!! W poprzednim domu tez miałm płyte przy scianie i przez 4 lata nie narzekałam - ale pozyjemy zobaczymy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 17.08.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 majkabajka07 co to za blat ja rowniez bede miala takioe kolory mebli ale nie moge sie zdecydowac na konkretny blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 17.08.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 W poprzednim domu tez miałm płyte przy scianie i przez 4 lata nie narzekałam - ale pozyjemy zobaczymy A to jak wiesz "czym to się je" to ok, mnie strasznie to przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkabajka07 17.08.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 co do blatu to dokładnie nie pamietam, znaczy mogę coś przekrecić,ale to jest hpl laminat z firmy polyrey czy jakoś tak a kolor to silver grey tyle pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 17.08.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 majkabajka07 : wydaje mi się, że masz za małą odległość zlewu od szafek wiszących i żle będzie Ci się korzystało ze zlewu , może to tylko takie wrażenie.Czy nie czepiali się , że płyta gazowa za blisko okna..? przepisowo powinna być w odległości 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts