Elfir 02.09.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Starczy naklejka na białą szafkę i już kuchnia jest inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 02.09.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) a co Wy na to by na pionie wentylacyjnym powiesić zdjęcia w ramkach? albo tylko coś takiego: http://i294.photobucket.com/albums/mm94/gotowanie/paulinastepka.jpg ewentualnie w towarzystwie innych zdjęć Edytowane 2 Września 2010 przez Nina81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.09.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Nie, chyba, że jakiś fotograficzny akcent planowany jest za szybą "fartucha" między szafkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 02.09.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 jeszcze nie wiem, na razie [mam nadzieję] skończyłam etap chodzenia po Castoramach, co do detali i urządzania wnętrz - to muszę to jeszcze przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 02.09.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 no tak, a za wszelką cenę chcę tez uniknąć efektu zagracenia mieszkania i przytłoczenia przedmiotami, ściana zostanie pusta, poza tym mogłoby mi coś spaść przy kursowaniu między lodówką a piekarnikiem... dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.09.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Nina a ja bym ja zostawiła taka jak jest. Ja uwielbiam sterylne kuchnie i biel generalnie;). Według mnie biel to najbezpieczniejszy kolor, w sensie że jesli jakikolwiek miałby mi się znudzić to biały będzie na końcu tej listy. u mnie bedzie mnóstwo białego i szarego i istny miszmasz nowoczesności i kilku minionych epok;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 02.09.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) no właśnie zostawię tak, jak jest. Nawet miejsce na krajalnicę znalazłam w szafce, nic nie może zakłócać harmonii i sterylności, żadnych ścierek, gąbek, mikrofalówek na wierzchu; ewentualnie świeże zioła - bo te uwielbiam i namiętnie stosuję w kuchni jeszcze może kiedyś uda mi się wymienić czajnik na model bardziej pasujący do całości Edytowane 2 Września 2010 przez Nina81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 03.09.2010 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 a co Wy na to by na pionie wentylacyjnym powiesić zdjęcia w ramkach? albo tylko coś takiego: http://i294.photobucket.com/albums/mm94/gotowanie/paulinastepka.jpg ewentualnie w towarzystwie innych zdjęć Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.09.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Nina co Ty chcesz od tego czajnika? Wygląda na zamierzony zabieg Super białobiel Ci wyszła. Ja bym zostawiła ten komin w spokoju. To kuchnia jest tym elementem który ma przyciągać uwagę a nie komin. Po co go podkreślać? Poza tym tak jak piszesz tylko zmniejszałoby ci to komfort komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen girl 03.09.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Nina, kuchnia mi sie bardzo podoba. Uwielbiam biale, jasne pomieszczenia, a szczegolnie kuchnia, w ktorej przygotowuje sie jedzenie powinna tym bardziej sprawiac wrazenie sterylnosci. Oczywiscie to moja prywatna opinia. Podobaja mi sie na zdjeciach kuchnie prowansalskie, podlogi z nierownych kamiennych plyt, ale ja mialabym wrazenie, ze pajaki i robactwo gdzies czyha w zakamarkach. A w takiej bialutkiej kuchni dla mnie jest bezpiecznie. Przychylam sie do opinii efilo - nie dodawalabym juz nic do kuchni, jest juz slicznie. Acha, czajnik super, rzucil mi sie w oczy i bylam przekonana, ze specjalnie jest taki.U mnie wlasnie dzisiaj konczy sie instalowanie kuchni i, poza podloga, jest... kompletnie biala:-) , choc nie tak ladna jak Twoja. My wynajmujemy dom, wiec poki co nie przeinwestowujemy w wyposazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 03.09.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Nina - czajnik jest super - nie zmieniaj go W ogóle kuchnia dla mnie genialna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 03.09.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Kuchnia fajna tylko skąd Ty weźmiesz słoneczniki przez cały rok? Bo graja tam genialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.09.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Nina - bardzo mi się podoba! Kuchnia jest trochę inna - nowoczesna,ale też trochę klasyczna. Też nie lubię wykładania wszystkiego na wierzch - takiego "ocieplania" dodatkami. U Ciebie tę rolę spełnią książki na półkach - fajny pomysł - to chyba te półki sprawiają, że kuchnia odchodzi trochę od minimalistycznych klimatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 03.09.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 reflektorki halogenowe z zabezpieczeniem przeciwko efektowi olśnienia Efilo, wytłumacz prosze jak głupiemu czym są te zabezpieczenia? I gdzie to nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 to sa te blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.09.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (edytowane) Efilo, wytłumacz prosze jak głupiemu czym są te zabezpieczenia? I gdzie to nabyć? na wyposażeniu żarówki którą wkleiłam. wystarczy że masz oprawy na żarówki r111. to ta ceramiczna kopułka która zasłania sztyft halogenowy jak już OT to jeszcze wrzucę odpowiedź z jedna dioda hmmm... nie widzialam takich jeszcze ja mam takie to coś w ten deseń (ja mam akurat na 230V) http://www.platt.com/images/ProductCategories/Philips%20LED.bmp Edytowane 3 Września 2010 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 03.09.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (edytowane) mazo - no tak, książki wprowadzą trochę "bałaganu" do pomieszczenia. Jak już się ogarnę ze wszystkimi kartonami, to wrzucę zdjęcie całości, bo to też ma znaczenie. W mieszkaniu jeszcze drzwi wewnętrzne ocieplają, a z "salonu" jest odejście do dwóch pokoi prawdziwy.anikapytanie o żółknięcie zadawałam zarówno tu na forum oraz pytałam się o to stolarzy. Dobry lakier do płyty nie ma prawa zżółknąć, Taki zrobiłam wywiad. Mój stolarz [30 lat doświadczenia] mówi, że korzysta z usług jednej firmy lakierującej wiele lat i nie ma żadnych zastrzeżeń - a ja lubię takie długoletnie współprace, bo to mówi o jakości. Fronty do takich kuchni się zamawia w specjalistycznych firmach, bo stolarz nie jest w stanie zrobić takich nacięć - tam gdzie są "bezuchwyty", A tak naprawdę czy zżółknie, będę w stanie odpowiedzieć za 10-15 lat, gdy pewnie zmieni się moda i trzeba będzie fronty wymienić e-mól - założę hodowlę na balkonie może inne kwiaty też się nadadzą, będę musiała w tym celu ciągle zapraszać gości, albo mieć urodziny alladyn - cieszę się, że się podoba, zrobione przez Paulinę Stępkę, początkującą fotografkę i malarkę, o tu o niej efilo - bo ten czajnik jest retro, ale skoro mówicie, że się nie gryzie, to może zostanie, jeszcze myślałam o tym, by kiedyś kupić sobie czajnik zwykły - żeliwny lub emaliowany, na przykład niebieski - byłby jedynym akcentem kolorystycznym kuchni, albo czerwony anulek, citizengirl - nie, nie specjalnie kiedyś go kupiłam, to Delonghi i odradzam innym ten model, jest tak głośny jak czołg! w życiu nie kupiłabym go ponownie Edytowane 3 Września 2010 przez Nina81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 03.09.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 bo ten czajnik jest retro, ale skoro mówicie, że się nie gryzie, to może zostanie, jeszcze myślałam o tym, by kiedyś kupić sobie czajnik zwykły - żeliwny lub emaliowany, na przykład niebieski - byłby jedynym akcentem kolorystycznym kuchni, albo czerwony Daruj sobie, jak się ten kiedyś kiedyś zepsuje to niebieski też będzie super, ten pasuje jak najbardziej jako akcent nie kolorystyczny lecz stylowy właśnie, czyli wchodziś takim zabiegiem na wyższy poziom designu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 03.09.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 w dodatku bezwydatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 03.09.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 jeszcze wkleję coś na pocieszenie - tym, co mają stare mieszkania, albo są na etapie budowy... moja kuchnia dzisiaj wygląda jak wyżej, ale kilka miesięcy temu wyglądała tak: http://i294.photobucket.com/albums/mm94/gotowanie/zdjcie0030.jpg tam gdzie wystają kable, była ściana [ i dziękuję architektowi, że mnie namówił na jej wyburzenie], musiałam zabudować rurę od ogrzewania i wodną [ale była niedawno wymieniana, więc nie powinno się nic stać...] oraz przerobić instalację gazową - zupełnie bez sensu rury szły przez całą kuchnię dało się i dziś cieszę się z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts