aniahubi 22.10.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Chciałam żeby nić ciężkiego nie stało w przejściu. A inspiracją dla podpórki były piece, nowoczesne "kozy". Od razu tak mi się właśnie skojarzyło, moja koza ma podobną nogę (choć grubszą) Aricia, piękna kuchnia - podoba mi się taki dobór kolorów, a piekarnik na nodze - świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.10.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 (edytowane) duś,dokładnie:D dzięki, aniahubi tak szczerze, to moja też wg. mnie miała być grubsza:mad: prawdopodobnie coś popitoliło "się" przy zamówieniu. jak znajdę czas i chęci będę to prostować... zamawiana była w firmie, która robi.....schody! Edytowane 22 Października 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkmaggituz 22.10.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 hmmmm wedle mojej opini wykończenie jakie jest cokół dolny powinien licować z korpusem nie wspominając z licowaniem ściany i dodatkowo usadowienie lini frontów wedle opini powinno być dolne fronty wszystkie fornir Dąb ekran szkło w połączeniu z górnym frontem przemyślane też powinno być to ta WYPASIONA NOGA < kolorystyka > propozycja wykonanie zamiast tej nogi nawiązanie z fornirem wykonane z płyty fornirowanej słupek ALe i to jest błędem - sorki będą BOMBARDOWANIA polski język - trudna język! aricia, pomysł z nogą faktycznie kontrowersyjny, choć zamysł, aby przypominał kozę wiele tłumaczy; reszta kuchni jak dla mnie spójna i przemyślana, a że nie każdemu się podoba i nie wpada w zachywyt - cóż - życie i nie ma się czym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.10.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Aricia fantastyczna kuchnia!!!!!!!!!!!!!!!!! I przede wszystkim nietuzinkowa. Cudownie współgra kolorystycznie szarość z drewnem. Mam pytanie ....z czego wykonany jest blat? Od jakiegoś czasu szukam granitu w tym kolorze i nic..... PS. Bardzo podoba mi się podział górnych szafek.Od dawna obserwujemy mnożenie się linii poziomych i dłuuuuugich szafek górnych.U Ciebie jest inaczej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 22.10.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Aricia - ja rowniez jestem za - zwlaszcza pomysl z jasna plyta mi sie podoba - i stad od razu pytanie - jaki masz okap do tej plyty i jaka jest odleglosc miedzy szafkami? (i czy calosc sie sprawdza) co do "kontrowersyjnego" podiweszonego piecyka to ja jestem za bo jest niesztampowo - ale jak bedziesz zmieniac te noge to dalabym jasniejsza i wieksza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.10.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Agi75, blat to rausolid. Też myślałam o granicie, ale po różnych wywiadach zdecydowałam się na ten materiał. On nie jest taki jednolicie szary. Ma wtopione jakby szkiełka i zielonkawe plamki, które w rzeczywistości nie są aż tak widoczne, jak na fotce. Anika, dzięki. Gust- rzecz względna i ponoć nie jest w dobrym tonie o nim dyskutować. Fajnie słyszeć,że ktoś odbiera na podobnych falach. Ale przecież krytyka też nie jest zabroniona. Nasze fotki maja być przecież przykładami dla innych, co można powielić u siebie, a z czego lepiej zrezygnować. Wszyscy mają prawo wypowiedzieć swoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.10.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 duś,dokładnie:D dzięki, aniahubi tak szczerze, to moja też wg. mnie miała być grubsza:mad: prawdopodobnie coś popitoliło "się" przy zamówieniu. jak znajdę czas i chęci będę to prostować... zamawiana była w firmie, która robi.....schody! Rzeczywiście gdyby była grubsza, fajniej by to wyglądało, ale mnie i tak się podoba - jest inaczej, ciekawiej, z pomysłem, a nie tak poprawnie i zgodnie z obowiązującymi trendami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 22.10.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Aricia po pierwsze gratulujęod czasów kuchni Efilo, żadna kuchnia nie wzbudziła tyle emocji!mnie się podoba bardzo, pomysł z kozą..hm na pewno nowatorskitylko żeby pod ta nóżką nie było składowiska np. zgrzewek z piciem, siatek itp pokaz fotkę jak to wygląda z korytarza i oczywiscie chętnie zobaczę resztę domu napisz proszę jaki masz okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.10.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 muszelek, odległość 56cm, przy wysokości dolnej zabudowy 88cm. ( nie należę do najwyższych). okap to teka http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000189&categoria=CA-0000004&idioma=pl&backto=Okapy%20kuchenne&nameProd=CNL1%202002&nameCat=Okapy%20kuchenne.Nawet jeżeli uda mi się wymienić na grubszą, kolor pozostanie bez zmian. Dodatki w kuchni- aneksie są w tym kolorze. W salonie kanapa i krzesła też są czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 22.10.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 A mnie się wydaje, że zrozumiałam ANSE i wiem o co mu chodzi ( ale zastrzegam, jedzie tak bardzo sarkazmem i niedomówieniami, że mogę się mylić). Ta kuchnia wizualnie może się podobać ( tu rzecz gustu również gustu kształtowanego m.in przez to forum), ale ergonomicznie i technicznie ona jest mocno niedopracowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.10.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 A co sądzicie o kuchni bez okapu? Zaczęłam się zastanawiać, czy jest mi w ogóle potrzebny. W poprzednim mieszkaniu włączyłam go kilka razy w ciągu 3 lat... Denerwuje mnie ten hałas, wolę otworzyć okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.10.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 (edytowane) monjan, voila! widok z halu. http://lh3.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TMFTD4uiK5I/AAAAAAAAAE8/9J4Xcy3BRfg/s640/IMG_0253.JPG brakuje jeszcze obudowy na grzejnik, ale nie mam na razie natchnienia na wymyślanie, co to miałoby być. mazo, dzięx Edytowane 22 Października 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.10.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 (edytowane) aglig, ergonomia kuchni była robiona pode mnie. to ja decydowałam co, gdzie i kiedy. to moja 3cia kuchnia w przeciągu 5 lat, którą robiłam od początku. mam swoje przyzwyczajenia, jak każdy chyba, i ich się trzymam ;D a technicznie, czemu? Edytowane 22 Października 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.10.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 A co sądzicie o kuchni bez okapu? Zaczęłam się zastanawiać, czy jest mi w ogóle potrzebny. W poprzednim mieszkaniu włączyłam go kilka razy w ciągu 3 lat... Denerwuje mnie ten hałas, wolę otworzyć okno. mam to samo, zastanawiam sie nad samym pochłaniaczem, w dodatku to wyspa wiec nie chce rury na 4m wysokiej w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 22.10.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Aricia, ja Ci gratuluję przede wszystkim tego, że piekarnik na kurzej stopie krzywdy Ci nie robi... Ja pewnie zostałabym znokautowana już przy pierwszej próbie wejścia do/wyjścia z kuchni i to niekoniecznie po ciemku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania0 22.10.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 A co myślicie o tych białych meblach do kuchni http://www.kelman.pl/info20156,kuchnia-ela-bialy-klon.html zastanawiam sie czy takie meble sa praktyczne. Do tej pory miałam w kuchni czarne meble i zdecydowanie nigdy więcej nie sprawie sobie juz takich ciemnych. widac było nan nich kazdy najmniejszy bród, dlatego teraz poszukuję jakichś jasnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 22.10.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 (edytowane) Aniu,wytrwałość, z jaką wrzucasz kolejne reklamy jest zaiste imponująca ... Edytowane 22 Października 2010 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.10.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 dzięki joliska, za gratulacje! to na prawdę nic trudnego.... na pewno byś się zmieściła w przejściu, chyba że masz więcej w przekroju niż 160cm? :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.10.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Napisał mazo A co sądzicie o kuchni bez okapu? Zaczęłam się zastanawiać, czy jest mi w ogóle potrzebny. W poprzednim mieszkaniu włączyłam go kilka razy w ciągu 3 lat... Denerwuje mnie ten hałas, wolę otworzyć okno. mam to samo, zastanawiam sie nad samym pochłaniaczem, w dodatku to wyspa wiec nie chce rury na 4m wysokiej w góre najważniejsze wg.mnie kryterium, to połączenie kuchni z salonem. jeżeli jest ona otwarta, to może być problem z zapachami, oraz tłustym osadem. oczywiście dużo zależy też od powierzchni pomieszczenia. ja mam nie duży salon z aneksem, ma 30 mkw. wolę mieć pochłaniacz i używać go wtedy, gdy jest niezbędny, niż nie mieć go wcale i żałować w newralgicznych momentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 22.10.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Arcia nie bierz tego do siebie bo to twoja kuchnia i jak sama napisałaś masz pewne przyzwyczajenia.Myślę że ANSE chodzi o to że w tym wątku większość osób wypowiadających się chwali lub gani pokazane kuchnie za ich wygląd ( i podążanie lub nie za pewną wykreowaną modą) a nie za ergonomiczność i prawidłowość wykonania. Gdybyś napisała że jest to twój pomysł i twoje wykonanie pewnie nie powiedziałby ani słowa. Ale sama napisałaś że wykonanie stolarz a projekt konsultowałaś z architektem. To są osoby które powinny wyłapać pewne błędy to są fachowcy którym zapłaciłaś napewno swoje ciężko zarobione pieniądzeMnie wstrzącha jak czytam opinie typu " zdejmij te firanki a powieś roletę rzymską bardziej będzie pasować". Komu będzie pasować ?U ciebie zwyciężyły przyzwyczajenia ale czy to jest dobre.Piszesz że jesteś nie wysoka a zrobiłaś sobie szafki do samej góry. ( co tam będziesz trzymać)Piszesz że w zasadzie korzystasz z blatu tylko pomiędzy kuchenką a zlewem to jest ile centymetrów 50 ?Piekarnik koło lodówki itp...Te rzeczy powinien wyłapać architekt.Teraz zastrzeżenia do wykonania przez stolarza.Licowanie z korpusem ( to o czym pisał ANSE ) nie dotyczy przodu szafek ale licowania boku tam obok nogi.Tam gdzie masz lodówkę (chyba to ta wysoka szafka) po co są te wstawki koloru dębowego na doleLicowanie ze ścianą - szafki powinny być tak rozmierzone , żeby piekarnik na nodze nie wchodził na ścianę. Nie jestem fachowcem ale są to moje drobne uwagi i rzeczy które wyłapałam.Kuchnia ma podobać się tobie ma być dla ciebie wygodna. I jeśli dobrze się w niej czujesz to olej wszystkie uwagi i ciesz sie nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.