ANSE72 09.11.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 a co sie w tej dekoratorni wydarzyło? proponuję obejrzeć i wyłapać jakie proponują rozwiązania fachowcy i jak realizują projekty odcinek 256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.11.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Oczywiście, że można kuchnię zrobić samemu, płytki położyć też, okna wstawić też i wiele innych rzeczy. Są pewne rzeczy, których nie można zrobić samemu np. wylewki z mixokreta, tynkowanie agregatem. Czasami jak słyszę słowo fachowiec to mnie ciarki przechodzą, bo później okazuje się że ten fachowiec bierze ludzi z ulicy, albo z innej branży i oni nagle stają się fachowcami. Nie jestem stolarzem, ale zrobiłem chyba kikadziesiąt kuchni w moim życiu (garderoby też). Ogólnie w stolarstwie ważna jest matematyka i zdolność widzenia czegoś co dopiero ma powstać oraz oczywiście zdolności manualne. Przecież nawet te najdroższe szafki składają ludzie (czasami po prostu zwykli ludzie) a większość z forumowiczów ma taki zapał że z góry mają przewagę. To co jes ważne w przypadku kuchni: - odpowiedni projekt - to co ma się podobać nam i tylko nam - użytkownikom - materiały - tu można podzielic na 3 części 1. korpusy szafek - ty jedynie możemy wybrać kolor i okleine, kolor może mieć wpływ na wygląd wewnetrzne ale i zewnetrzny (widoczne boki) 2. fronty - tu mamy pole do popisu, czyli kolor, wzór, materiał itd. - ważne bo na pierwszy rzut oka będzie właśnie widać fronty 3. dodatki - uchwyty, kosze, zawieszki, blaty, rurki, relingi i inne pierdołki Korpusy ( z gotowych formatek) oczywiście skręcamy na konfirmaty (95% kuchni jest tak robionych, pozostałe 5% to robią fanatycy, tzw. stolarze), ewentualnie dajemy na kołki widoczne połączenia boków. Wieszamy korpusy, zakładamy fronty, instalujemy dodatki, później regulujemy i się cieszymy dziełem naszych rąk. Oczywiście opis jest zgrubny i na pewno natrafi się na różne problemy i przeszkody, no i tu ktoś kto wykonuje pierwszy raz będzie się zastanawiał i szukał sposobu wykonania a ktoś z doświadczeniem będzie wiedział z góry jak to zrobić - no i tu jest właśnie największa różnica pomiedzy amatorem a profesjonalistą. pozostałe 5% to robią fanatycy, tzw. stolarze) czyli w Twoim rozumieniu przewaga 95% to są poprawnie wykonane kuchnie -proszę abyś pokazał mi na [email protected] te Twoje kuchnie szafy , ale nie jako bryła ,lecz z poszczególnych etapów montażu szafek jak i szaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.11.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 czy możecie dyskusje na temat śrubek przenieść do wątku wymiana doświadczeń? bo to generalnie jest wątek w którym chwalimy się swoimi kuchniami po to żeby się inspirować pomysłami. wykonanie szczegółów technicznych to że tak powiem OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.11.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 efilio masz rację w Tym wątku < Pochwalcie się swoimi Kuchniami> zrobić ankietę na tak lub nie podba się lub nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.11.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 mój kolega ze szkoły zrobił kiedyś genialną kampanię internetową promującą zarówno używanie polskich znaków, jak i znaków przestankowych on-line... to powinno trwać permanentnie anse - miej litość, przecież ta wypowiedź staje się kompletnie niezrozumiała EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.11.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.11.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 mysle że jasna zieleń byłaby w tym przypadku dość szokująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pryzma 09.11.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Moja prawie gotowa kuchnia.Teraz zacznie się "dopieszczanie":) http://images46.fotosik.pl/350/b418b2b55d1f04a4m.jpg http://images38.fotosik.pl/364/19df0849dc9fc327m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.11.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 nie wiem jak to zrobiłaś ale przeniosłaś sie z postem za mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.11.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 (edytowane) mój kolega ze szkoły zrobił kiedyś genialną kampanię internetową promującą zarówno używanie polskich znaków, jak i znaków przestankowych on-line... to powinno trwać permanentnie anse - miej litość, przecież ta wypowiedź staje się kompletnie niezrozumiała EOT. Duś - wbiłem w translator tekst , który napisałem i powiem że przetłumaczył na polski , bez poprawek :)Ale obiecuję ,z dniem jutrzejszym zapisuję się , na kółko wyrównawcze > i zacznę chodzić do Opery---a tak na marginesie ,jutro jest powtórka Upór w Operze Edytowane 9 Listopada 2010 przez ANSE72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pryzma 09.11.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 A dlaczego szokująca??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.11.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 nie wiem jak to zrobiłaś ale przeniosłaś sie z postem za mnie elfio stawiaj znaki przestankowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.11.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 monika nie powiem ci co do centymetra ile jest u mnie ale też tak wysoko. chcieliśmy na równi z oknem a okno nam się omsknęło dlatego właśnie nad lodówką i zmywarką zmieściła się dodatkowa szuflada (co zresztą wyszło już w praniu) 'normalny blat' byłby na wysokości poniżej szuflad http://img261.imageshack.us/img261/6199/dsc41203.jpg efiloc zy możesz dradzic z czego masz blat na wyspie i gdzie zakupiony/zamówiony? p.s. poszukuje taniego kamieniarza do wykonania blatów z granitu ma ktoś sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.11.2010 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 @anse z całym szacunkiem, ale translatory posługują się algorytmami, a używanie języka to jednak proces myślowy. jeśli chcesz być przyrównany do robota, który myśli zero-jedynkowo... to już twój wybór. a moja uwaga nie miała być złośliwa. twój nick padł, bo kiedyś gdzieś już o tym napomknęłam, że cieżko cię zrozumieć. z reguły piszesz dosyć długie wypowiedzi i nie używasz niemal żadnych kropek i przecinków. nie jestem drobiazgowa, nie czepiam się każdego dobrze czy źle umieszczonego przecinka - ale to naprawdę dodatnio wpływa na odbiór wypowiedzi. @żona m efilo ma drewniany blat. mogę ci polecić bardzo dobrego, wielokrotnie sprawdzonego i niezbyt drogiego kamieniarza, ale jeśli nie mieszkasz na wybrzeżu - transport może być pioruńsko drogi. firma nazywa się murkam, siedzibę mają w przodkowie k/żukowa. na miejscu mają profesjonalny park maszynowy i ogromny wybór kamienia - zgłupieć można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 żona m to palisander. materiał kupowałam w dlh. wykonanie własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.11.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 żona m a skąd jesteś? Mam sprawdzonego kamieniarza z małopolskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 10.11.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 mogę ci polecić bardzo dobrego, wielokrotnie sprawdzonego i niezbyt drogiego kamieniarza, ale jeśli nie mieszkasz na wybrzeżu - transport może być pioruńsko drogi. firma nazywa się murkam, siedzibę mają w przodkowie k/żukowa. na miejscu mają profesjonalny park maszynowy i ogromny wybór kamienia - zgłupieć można wprawdzie to nie bylo do mnie ale dzieki za namiary teraz jak nastaje powoli zima, czlowiek znowu zaczyna myslec o wykanczaniu wnetrza, podworko musi poczekac do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.11.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 '' ale jeśli nie mieszkasz na wybrzeżu - transport może być pioruńsko drogi.''pewnie by był, bo ja w 2 końcu Polski sie buduję. Może uściślijmy, szukam kamieniarza ze świetokrzyskiego, duże firmy zajmujące się obróbką kamienia , nie chcą zawracać sobie głowy blatami. (oczywiście te do ktorych dzwoniłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 10.11.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Może uściślijmy, szukam kamieniarza ze świetokrzyskiego, duże firmy zajmujące się obróbką kamienia , nie chcą zawracać sobie głowy blatami. (oczywiście te do ktorych dzwoniłam) a dzwonilas tutaj http://www.velen.pl/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewela215176 10.11.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Moja kuchnia z małymi brakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts