aricia 05.12.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 naberia, białe....te drewnopodobne mogą kiepsko wypaść przy orzechu. a krem przy bieli to chyba też niezbyt dobry pomysł. beż byłby dobrą opcją, gdyby zamiast orzecha, w meblach było inne drewno, w odcieniu tego beżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.12.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 @naberiabiel by wyglądała bosko, ale w kuchni jest chyba jednak bardzo niepraktyczna. gres w bezu neutralnym lub szarym wygladalby ok (ciepły bez - juz nie), ale pomysł z umieścić drewna uważam za świetny (zwl zbliżone do orzecha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 05.12.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Cześć wszystkim!Wprawdzie moja budowa jeszcze w powijakach, ale a propo kuchni mam już pewne przemyślenia - też najbardziej pasuje mi zrezygnować z płytek i zostawić farbę.. wpadłam na pomysł taki, zeby ten pas farby nad blatem przykryc przezroczystym szkłem - czy to jest stosowane i w ogole wykonalne zadanie ? (pytam Was doświadczonych w 'kuchennym' temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.12.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 dorben, oczywiście że szkło jest stosowane na ścianie w kuchni:yes:, tu masz więcej na ten temat http://forum.muratordom.pl/showthread.php?95996-szk%C5%82o-zamiast-kafli-w-kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 05.12.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Można nawet tapetę dać i przykryć przezroczystym szkłem:http://www.bik-meble.pl/upload/oferta/zen-baedb_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 06.12.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 naberia, a moze szarekafle? Ja mam właśnie takie połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.12.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Dzięki dziewczyny! Podobają mi się szare kafle, ale pozostała część domu raczej bedzie utrzymywana w ciepłych odcieniach... Więc myśle, że wprowadzenie szarości nie bedzie dobrym pomysłem. Nad tą bielą też się zastanawiam, choć bardzo mi się podoba takie połączenie bieli z orzechem. Załączam zdjęcie kuchni jednej forumowiczki oraz zdjęcie płytek, które bardzo mi sie spodobały, ceną również kusiły. Co tym myślicie o takim połączeniu mebli i podłogi? - te w prawym górnym rogu - te z prawej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawed2 06.12.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 AJa?! Piękne fronty połączone z czarnym oj cudo!!! Będziesz miała naprawdę piękną kuchnię, czekam na efekt końcowy i kibicuję w dalszych wyborach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 06.12.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam, mam prośbę, w sprawie odległości od ścian, jako pierwszy mebel od ściany będzie na dole stał ppiekarnik w zabudowie a u góry na blacie płyta elektryczna, i tataj to pytanie: w jakiej odległości od ściany macie wyciętą dziure pod płytę? ile jest cm. blatu po obrzeżach???? Czy zmywarka wolnostojąca może stać bezpośrednio obok lodówki wolnostojącej? chodzi o temperatury........ i ekonomiczność..... (to że piekarnik obok lodówki to napewno NIE wskazane-tyle wiem)dzieki dzięki za informacje jak macie u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 06.12.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Płyta mniej więcej na środku - tyle samo od ściany co od brzegu blatu. Czasami lepiej więcej z przodu zostawić miejsca. Noi tu zależy od tego jaką masz płytę - standardowa to koło 53 cm głębokości, a blat to 62 cm. czyli od ściany jakieś 4,5 cm Myślę że nie ma żadnych przeciwwskazań by zmywarka nie mogła stać obok lodówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 06.12.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Kochane koleżanki od kolorów:) Muszę wybrać sprzęt AGD. Mam pewien dylemat kolorystyczny. Kuchnia, jak już wiecie czerwona z czarnym blatem. Lodówka czarna, piekarnik czarny z elementami inox, płyta gazowa czarna, zmywarka zabudowana z widocznym panelem sterującym inox, mikrofalówka inox. Jaki zlewozmywak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 06.12.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 najlepiej wg mnie wyglądałby czarny. miałam wcześniej czarny zlew teka z tegranitu. minusem był ociekacz, który był zupełnie gładki ( dzięki czemu wyglądał świetnie) i nic na nim nie schło trochę widać na nim kamień od wody. miałam też stalowy zlew, co prawda mały, okrągły z fako i nie widziałam żadnych minusów zw. z jego właściwościami. teraz mam stalowy 1,5 komory z ociekaczem, blanco i MASAKRA!!!!!!!!! wygląda, jakby miał 100 lat i nikt o niego nie dbał!!!! zacieki i kamień były już standardem po tygodniu użytkowania!!!! jestem załamana, chyba będę go po świętach reklamować...mam nadzieję,że nie będę musiała funkcjonować bez zlewu...już jestem przerażona ! dodam,że był czyszczony żółtym domestosem, żadnych odkamieniaczy, ostrej chemii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 06.12.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Ja wybierałabym między czarnym a stalowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.12.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 (...)to że piekarnik obok lodówki to napewno NIE wskazane-tyle wiem) (...) chyba piekarnik wolnostojący, bo zabudowany może się jak najbardziej znaleźć w sąsiedztwie lodówki. wszystko jest kwestią zagwarantowania odpowiedniego dostępu powietrza jako wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.12.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Czy zmywarka wolnostojąca może stać bezpośrednio obok lodówki wolnostojącej? chodzi o temperatury........ i ekonomiczność..... (to że piekarnik obok lodówki to napewno NIE wskazane-tyle wiem) dzieki dzięki za informacje jak macie u siebie. taki układ mam w obecnym mieszkaniu. lodówka bez-szronowa, zmywarka wolno stojąca. Nie wpływa to na pracę obu urządzeń, wszystko działa jak należy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzyn105 06.12.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Kochane koleżanki od kolorów:) Muszę wybrać sprzęt AGD. Mam pewien dylemat kolorystyczny. Kuchnia, jak już wiecie czerwona z czarnym blatem. Lodówka czarna, piekarnik czarny z elementami inox, płyta gazowa czarna, zmywarka zabudowana z widocznym panelem sterującym inox, mikrofalówka inox. Jaki zlewozmywak? Ja mam czarny(to chyba też tegranit) , i Tobie też polecam.Ładnie się zlewa z czarnym kamiennym blatem,owszem widać czasem kamień od wody,ale czyści się go dobrze i nie wymaga jakiś mocnych srodków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 07.12.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 (edytowane) wawrzyn105 może polecisz jakąś firmę zlewozmywakową? Z tego co zauważyłam tegranit robi Teka, fragranit- Franke itd. Czy się mylę? Poszukuję jednokomorowego z ociekaczem. Jaki Ty posiadasz? Każda firma inaczej nazywa kolor czarny. Nie jestem pewna czy to rzeczywiście czerń czy też bardziej grafit. Proszę o pomoc:) Edytowane 7 Grudnia 2010 przez KamillaDeMon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.12.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 kamilla, ja miałam zlew firmy teka. jak pissałam, byłam z niego zadowolona. nazwy konglomeratów każda firma ma własne. ten mój czarny w teka nazywał się antracyt. był delikatnie kropkowany. tu masz zlewy teka: http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0002075&categoria=CA-0000008&idioma=pl&backto=&nameProd=LUGO%2045%20B-TG&nameCat=Zlewozmywaki http://www.teka.com/html/cat/cat.php?pag=1&idioma=pl&categoria=CA-0000008&ca=C1-0000022&backto=&catName=Zlewozmywaki po dspodew wklejam fotkę, gdzie kawałek zlewu widać ( w celu poglądowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 07.12.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 aricia dziękuję za pomoc. bardzo fajnie to wygląda:) Muszę też wybrać sobie w razie czego coś w inox-ie, nie wiem jaką kwotą będę dysponowała ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota21 07.12.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Kamilla, zlewy z syntetycznego granitu produkuje też BLANCO, ASTRACAST I VILLEROY&BOCH, przy czym wszystkie z granitu są nakrapiane. Jeśli chciałabyś cos bardziej jednolitego to Blanco ma zlewy z ceramiki, czarne bez kropek, a Astracast ma kompozytowy metallic ROK - czarny metaliczny np. model GEO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts