azalka 05.01.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 mmisha, te lampy, zdradz co to, pliiiiiiisssssokap tez jest super - co to?Nie boisz sie, ze sie szafki nad kuchenka oswinia szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 05.01.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Co do minusów to już wyjaśniam - pierwotnie uchwyty wpiszczane we frony miały by jednakowo rozmieszczona we szystkich dolnych szafkach. Tworząc ładny ciąg i harmonię. Niestety wykonawca - sprowadził mnie na ziemie i powiedział, że aby uzyska taki efekt we frontach po oknem ( nie ma tam szuflad tylko szfki pełne otwierane i po bokach dwie narożne) trzeba poprzecinac fronty poziomo w miejscach uchwytów i spiąc je od wewe takimi klamrami. Doszlismy z mężem do wniosku, że to znacznie osłabi mebelki i za kilka lat mogą by problemy. Co do funkcji blatu - to mam aktualnie taki prowizoryczny i bardzo się spradza. Jadamy przy nim śniadania podziwiając wodoczki za oknem. Jest bardzo wysoki, bo my z mężem jestesmy wysocy i nogi wygodnie się mieszczą W szufladkach, bardzo praktycznych trzymam różne duperele takiej jak folie spożyw jeżeli możesz opisać tą myśl odnośnie poprzecinania frontów < bo chę się dowiedzieć o co chodziło wykonawcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 05.01.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Mmisha mi się bardzo podoba twoja kuchnia, jest na prawdę klimatycznie. Poza tym nie wszystkie kuchnie muszą być jak z "katalogu" i fajnie wprowadzić jakieś swoje wizje i pomysły, nawet jak wg innych "nie pasują". Wkurza mnie, że każdy uważa, że wszystko musi idealnie stylistycznie do siebie pasować. Nie musi i na tym polega urok. Mi się osobiście podoba to co masz na ścianie nad kuchenką. Czy to jest tapeta czy kafelki? Możesz napisać? Okap też fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALGORT 05.01.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 jeżeli możesz opisać tą myśl odnośnie poprzecinania frontów < bo chę się dowiedzieć o co chodziło wykonawcy ? Wykonawcą kuchni będzie niemiecka firma NOBILIA. To jej przedstawiciel w Polsce, poinstruował nas jakie niemcy mają rozwiązanie na ten problem. Uchwyty mają w przekroju poprzecznym kształt litery C. Montuje się je na górnej krawędzi frontu. Jeśli mamy układ samych szuflad to uchwyty te fajnie się prezentują tworząc poziome linie. Jesli jednak mamy ciąg szafek bez szuflad - tak jak u mnie - to niestety linia uchwytów wychodzi pod samym blatem kuchennym i nie prezentuje się to już tak fajnie. Jedyna techniczna możliwośc uzyskania, w takim ciągu, jak u mnie pod oknem np trzech linii poziomych to przecięcie frontu szafki w dwóch miescach, zamontowanie w górnych krawędziach tych uchwytów i spięcie całości takimi specjalnymi klamrami( wyglądaja w sumie jak zwykłe blaszki). Z zewnatrz wszystko wygląda bardzo estetycznie i nie widac żadnych cięc, niestety otwierając np. szafkę pod zlewozmywakiem będą widoczne te dwa cięcia i blaszki po wewnętrznej stronie frontu. Front napewno jest w jakiś sposób osłabiony, choc sprzedawca zapewniał, że nie ma to wpływu na użytkowanie. Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 05.01.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 rozumiem Jezeli chodzi o tą firmę ładne meble dobre rozwiązania lecz zstapienie ich rozwiązanie mozessz im podać swoją propozycję aby wykorzystali uchwyty UKW6 LUB UKW17 - UKW3 To tyle jeżeli chodzi o moją propozycję http://zobal.com.pl/uploads/pliki-pdf/2010%20pl-ru/uchwyty.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.01.2011 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 duś - ta kuchnia ma kolor ferrari. Na ferrari pewnie czerwień by ci nie przeszkadzała? taka czerwień nadaje się na paznokcie i ferrari. piękny, wystarczający (mi) do szczęścia zestaw ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 06.01.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 mmisha bardzo ładna kuchnia chętnie obejrzę pozostałe wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 06.01.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 06.01.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Kochani - jaki cokół na białą ścianę do płytek - szachownica czarno-biała? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/41ea1a0322c7425f.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.01.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 w kolorze ścian. tam już się wystarczająco dużo czarno-bialego dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 06.01.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 mmisha bardzo ładna kuchnia chętnie obejrzę pozostałe wnętrza też się pod tym podpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 06.01.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 kamilla, ten czarny na wizualce wygląda nieźle. tworzy jakby obramowanie całej dolnej zabudowy. jest" mocny" , ale Tobie chyba o taki efekt chodzi?jeżeli miałby być inny, to może stalowy albo aluminiowy, w zależności od tego, jaki będziesz miała sprzęt i uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 06.01.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 mmisha, piękna kuchnia!!! Super! mmisha, te lampy, zdradz co to, pliiiiiiisssss Dołączam do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 06.01.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Wiecie co? Ja myślałam o białym cokoliku, który nie będzie odróżniał się od ścian, ale właśnie byłam na placu boju i po przyłożeniu czarnej płytki lepiej to wygląda niż z białą.Co robić?Aricia, chodzi o cokół a nie o meble kuchenne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 06.01.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 myślałam, że chodzi od cokół dolnych szafek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 06.01.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 zdecydowanie czarny cokolik , jednak pomniejszy wizualnie obrys kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 06.01.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Mmisha mi się bardzo podoba twoja kuchnia, jest na prawdę klimatycznie. Poza tym nie wszystkie kuchnie muszą być jak z "katalogu" i fajnie wprowadzić jakieś swoje wizje i pomysły, nawet jak wg innych "nie pasują". Wkurza mnie, że każdy uważa, że wszystko musi idealnie stylistycznie do siebie pasować. Nie musi i na tym polega urok. Mi się osobiście podoba to co masz na ścianie nad kuchenką. Czy to jest tapeta czy kafelki? Możesz napisać? Okap też fajny... Nie musi być wszystko idealne stylistycznie, ale według mnie lodówka Mmishy pasuje do tej kuchni jak kalosze do wieczorowej sukni. To nie chodzi o to, żeby wszystko było jednolite stylistycznie, ale żeby nie było zgrzytów, a ta lodówka jest dla mnie zgrzytem. Może lepsze byłoby coś mega prostego, jeśli już taki stylizowany Smeg tudzież Gorenje jest 'niefajny'. W sensie w moim przekonaniu łączenie nowoczesnego ze stylizowanym jest ok, nawet bardzo ok, ale trzeba umieć zrobić to umiejętnie, a w kuchni Mmishy widzę oprócz klasycznych szafek egipskie figurki i zalatujące kolonializmem wiszące lampki (które bardzo bardzo mi się podobają)- to już dużo. Kuchnia jest ogólnie super, ale ta lodówka jest po prostu okropna, nie jest ani ładna, ani nie pasuje do wnętrza. Ot, takie jest moje zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 06.01.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Skoro prosisz o kuchnie nienowoczesne, to prosze bardzo:D Mam nadzieje, ze sie spodoba. Pomysl z fabryki wnetrz, wykonany na zamowienie, dodatki i sprzed AGD dobralismy wg swojego gustu, od nikogo nie sciagajac:D Brakuje jeszcze rolet rzymskich w oknach. W razie pytan pisac smialo:D kto projektował i wykonał tą kuchnię jak i montował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 06.01.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 kto projektował i wykonał tą kuchnię jak i montował ? ANSE - daj już spokój z tymi pytaniami o wykonawców. Czasami mam wrażenie, że od tego zależy jak później skomentujesz kuchnię. Boisz się, że skrytykujesz kogoś, kogo nie wypada krytykować??? Albo kogoś od kogo masz "dolę"??? Poza tym już raz napisałeś dokładnie taki sam post - mmisha nie odpowiedziała - wpadłeś na pomysł, że nie chce tego napisać?? Wybaczcie forumowicze, ale chyba mam alergię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 06.01.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Anse72 a co to ma za znaczenie kto ją montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts