duś1719506024 10.01.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 (...) to nie kafelki, tylko tapeta - najprostszy sposób żeby potem wprowadzać zmiany i ta kolorowość ma swoje uzasadnienie w pokoju dziennym (bo to oczywiście aneks). nieźle udaje kafle ta twoja tapeta a swoją drogą - jestem zaintrygowana kolorowością w pokoju dziennym. ta tapetka przypomina mi bardzo kolorowe (choć to akurat był efekt zbieractwa mebli i ich różnych meblarskich historii) w moim studenckim mieszkaniu. lubiłam te klimaty hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 10.01.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Ja też mam kuchnię zupełnie bez górnych szafek, natomiast oświetlenie to lampki ledowe, takie nieco wystające z zabudowy regipsowej Zamiast szafek mam jedną wpuszczoną dekoracyjną (na szklanki itp.) na jednej ze ścian, pozostałe to słupek z licznymi półkami, bo nie ukrywajmy one są niezbędne w kuchni. Na zdjęciu są widoczne te dwie czarne lampki , dają wystarczająco dużo światła, oprócz nich jest oczywiście jeszcze lampa nad stołem w drugiej części kuchni, oraz jeden led na suficie i w okapie który jest nad wyspą też są światła, kuchnia ma prawie 27 m i w zupełności to wystarcza Nad blatem można różne fajne rzeczy zrobić, od dekoracyjnego szkła, po taki tam mały składzik na winko jak sie sprawdza takie oświetlenie ledowe? duzo daje światła? jak takie oswietlenie sie nazywa? poprosze wiecej fotek kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 10.01.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 @aksamitkadziś niemal każdą żarówkę możesz wymienić na ledową. sama wymieniam każdy halogen, bo żywotność ledówki i pobór energii - bez porównania na plus.do tego pełnen przegląd rodzajów światła: punktowe i rozproszone, ciepłe i zimne, nawet kolory... (w mojej czarnej kuchni przestronnej i z dobrym dostępem światła dwie ledowe żarówki po 30 w (oczywiście mam na myśli odpowiedniki tradycyjnych - nie do końca wiem, jak przeliczać ledy na tradycyjne) na wys. 2 m. dają tyle światła, że wieczorem nie muszę w zasadzie uruchamiać oświetlenia podszafkowego, no chyba, że mówimy o czymś super precyzyjnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.01.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Mirka bardzo fajna kuchnia, planuję też bez górnej , pozwolisz, ze sobie zapiszę na dysku Wasze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 10.01.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Iwek śliczna kuchnia! czy możesz podać jakiej grubości masz blat w kuchni, jakiej firmy i dokładnie kolor? drugie z czego masz obudowę wysokiej zabudowy w kuchni? i jakiej grubości ? Trzecie- to jaka szerokość ma szafka wisząca koło okapu? sorrki, że tak późno piszę blat ma 6 cm i jest z czegoś na co Pan od kuchni mówił Corian (kolor szary jednolity). A obudowa lodówki jest z tego co fronty czyli pewnie płyta mdf połysk, r. 3 cm. A szafka ma szerokość (to znaczy głębokość??? ) 30 cm, wys. 60 a długość 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 10.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Magda WOJTEK przepiękna kuchnia! Taka słoneczna i prosta, genialnie! Dzieki za miłe słowa,kuchnie zaprojektowałam sama ,a wykonała ją ekipa tkz .po godzinach i jestem bardzo zadowolona .http://img837.imageshack.us/img837/8596/kuchniaforum.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.01.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Magda WOJTEK mogę zapytać jakiego producenta macie okap?? Kuchnie macie śliczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 10.01.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Drodzy forumowicze, nie chcąc tworzyć nowego wątku spytam czy możecie polecić jakąś lodówko-zamrażarkę do zabudowy w okolicach 2000 zł (+/-), będę miał aneks kuchenny i nie chcę aby rzucała się w oczy. Nakierujcie mnie proszę na albo konkretne modele, lub na producentów, będę wdzięczny Nie wiem czy zebrałem dobre informację ale z tego co słyszałem i gdzieś wyczytałem to lodówki z "no frost" są z zasady głośniejsze niż te lodówki które tego nie posiadają, wiadomo że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził ale myślę właśnie o takiej która posiadała by taki system, a nie wydawała by dziwnych odgłosów, czy jest to wogólę możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.01.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 mam lodówkę do zabudowy ( takie naj mniej rzucają się w oczy ),gorenie nrki55288, no frost i właściwie w ogóle jej nie słychać, nawet przy wyłączonym tv ( mam aneks w salonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 10.01.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 mam lodówkę do zabudowy ( takie naj mniej rzucają się w oczy ),gorenie nrki55288, no frost i właściwie w ogóle jej nie słychać, nawet przy wyłączonym tv ( mam aneks w salonie) tak się składa że myślałem o tej lodówce, znalazłem jakieś komentarze odnośnie tego modelu że mała funkcjonalność półek i że strasznie hałaśliwa, arcia - rozumiem że możesz to zdementować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.01.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 jak najbardziej!!! powiem szczerze,że przy zakupie sprzętów nie pomyśleliśmy o głośności ich pracy , bo po co? jak się zorientowaliśmy, sprzęt był już zamontowany.... załamka.... na szczęście mieliśmy fart i okazało się,że wybraliśmy na prawdę cichutki sprzęt, wg nas. w sumie najgłośniejszy jest czajnik!!! ...no i pikanie zmywarki może umarlaka na nogi postawić, ale podobno w instrukcji może być przepis na wyciszenie...może kiedyś zechce mi się ją przewertować? co do funkcjonalności półek, to każdy ma swoje preferencje. na początku nie mogłam się odnaleźć, ale teraz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 10.01.2011 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 co do funkcjonalności półek, to każdy ma swoje preferencje. na początku nie mogłam się odnaleźć, ale teraz jest ok. jasne jak najbardziej!!! powiem szczerze,że przy zakupie sprzętów nie pomyśleliśmy o głośności ich pracy , bo po co? jak się zorientowaliśmy, sprzęt był już zamontowany.... załamka.... na szczęście mieliśmy fart i okazało się,że wybraliśmy na prawdę cichutki sprzęt, wg nas. w sumie najgłośniejszy jest czajnik!!! ...no i pikanie zmywarki może umarlaka na nogi postawić, ale podobno w instrukcji może być przepis na wyciszenie...może kiedyś zechce mi się ją przewertować? czajnik to fakt, daje po garach strasznie temat zmywarki przede mną, i sam jeszcze nie wiem którą upolować jeśli chodzi o tą lodówkę to rozumiem że bezproblemowo ją wsadzę w szafkę a raczej szafę na zabudowę 60 cm http://www.gorenje.pl/imagelib/products-magnified/6eaf6e1ff4649515f2e1028019b11b84_70255_fp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.01.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 tak, ma standardowe wymiary. tylko trzeba pamiętać o zapewnieni odpowiedniej cyrkulacji powietrza( tak jak na rysunku). wtedy pewnie też jest cichsza...nie musi pracować na pełnych obrotach. tak mi się wydaje.... ja mam zabudowę do sufitu. sufit gk. przy czym górna szafka jest wypłycona( tylko plecy, boki są normalnej głębokości,żeby estetycznie było )i nad szafką mam wycięcie w suficie z odprowadzeniem w pobliże kanału wentylacyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 10.01.2011 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 tak, ma standardowe wymiary. tylko trzeba pamiętać o zapewnieni odpowiedniej cyrkulacji powietrza( tak jak na rysunku). wtedy pewnie też jest cichsza...nie musi pracować na pełnych obrotach. tak mi się wydaje.... ja mam zabudowę do sufitu. sufit gk. przy czym górna szafka jest wypłycona( tylko plecy, boki są normalnej głębokości,żeby estetycznie było )i nad szafką mam wycięcie w suficie z odprowadzeniem w pobliże kanału wentylacyjnego będę wdzięczny za podesłanie zdjęcia - ściągawki bo z tego co piszesz to kuchnia musi się prezentować nieźle ! a podobna koncepcja mi chodzi po głowie w każdym bądź razie dzięki za pomocne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.01.2011 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 toż to nie kuchnia, jeno mały aneksik ...jak masz czas, i poczucie humoru , to przejdź na tę stronę : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami/page416 tam są fotki i parę komentarzy... MIŁEJ lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 11.01.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 aricia poniewaz wybilam sobie z glowy czarne szklo mam do Ciebie pytanie - jaki masz dokladnie kolor lacobelu nad blatem? tych szarych jest kilka, a na probkach 20x15 malo widac zastanawiam sie nad metaliczna szaroscia lub nad klasyczna szaroscia, ale nie wiem jak sie prezentuja na duzej powierzchni! chcialabym uzyskac taki efekt jak u Ciebie! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.01.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 (edytowane) annNS2, mój stolarz miał chyba 3 szarości : metaliczną, jakiś ciemny odcień i ten mój. niestety nie pamiętam numeru:( świta mi jakaś 18tka, ale tyle tego było, że mogę coś pokręcić. ja dobierałam odcienie szarości dopasowując do stali. wybierałam takie, które wg. mnie najfajniej się z nią komponowały. bez błękitu i fioletu w odcieniu... nie wiem jak to ująć.....mam nadzieję, że jeszcze bardziej nie namąciłam! Edytowane 11 Stycznia 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 11.01.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 arcia nieee....skad....bardzo nie - tylko troszeczke ;D mam nadzieje, ze uda mi sie dobrac ten ODPOWIEDNI odcien ze swoim stolarzem juz sie pozegnalam, wiec musze liczyc tylko na siebie pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szolga 11.01.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam Widzę, że w mojej sprawie cisza... Będę chyba musiała sama pomęczyć się ze swoją kuchnią... Patrzę na Wasze aranżacje i wszystko jest takie dopasowane, całość współgra ze sobą. Też bym tak chciała:) Nie wiem, czy iść na żywioł, czy wszystko jeszcze raz dokładnie przemyśleć i zaplanować na nowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.01.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Szolga, moim zdanie strasznie dużo będzie się działo u Ciebie w kuchni. zebrano samo w sobie jest bardzo "mocne". a w ilości, jaką planujesz, jego moc może być wręcz porażająca. do tego aluminiowe ramki, paski na płytkach i dekory... sporo tego wszystkiego! rozumiem, że zebrano, to wybór ostateczny? w takim razie, wg. mnie, zrezygnuj z ramek. a górnym szafkom przydałyby się fronty w jednym kolorze ( może biały, szary?). ściana też nie powinna mieć faktury. gładsza płytka, bądź szkło wprowadzi ład i elegancję. na blatach kuchennych dużo za zwyczaj się dzieje, dodatkowe "dekoracje" jeszcze powielają efekt chaosu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts