Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:) Zlew być musi - nie przesadzajmy. Widziałaś kiedyś szafkę nad wolnostojaca lodówką w szeregu zabudowanym?

Ja właśnie tak mam u siebie, na lodówkę zrobiona jest wnęka w szafkach, lodowka z frontem z czarnego szkła (Samsung RL55VTEBG), takie same szklane fronty na ścianie gdzie jest lodówka, owszem drzwi lodówki wystają o parę cm (chyba 4) przed fronty szafek, ale na szczescie nie rzuca to sie mocno w oczy, a mam wykorzystane miejsce w kuchni, tym bardziej ze mam niewielkie mieszkanie i tym samym niewielki aneks kuchenny. Wstawiam 2 zdjęcia jeszcze z czasu montażu mebli, robione komórką więc kiepska jakość, ale jeszcze nie mieszkamy i chwilowo nie mogę zrobic lepszych, może to pomoże Ci lub komus innemu w podjęciu decyzji.

wnęka na lodówkę

http://i48.photobucket.com/albums/f213/beatkacg/mieszkanie/3-1.jpg

po zamontowaniu frontów

http://i48.photobucket.com/albums/f213/beatkacg/mieszkanie/1-1.jpg

To może góra szafek czarna razem z szafką nad lodówką i słupkiem z piekarnikiem, ścianki jasny szary, pomiędzy szafkami dla rozjaśnienia całości też coś w delikatnej szarości a dół czerwony , ale blat w jasnym kolorze ?

Sama ścianka z wizualki jest ciemna, dlatego taki ciemny efekt , muszą być jeszcze dobrane kolory ścian

Coś takiego ;

http://img81.imageshack.us/img81/9079/rainbowm.jpg

Troszkę kolorki inne, ale koncepcja podobna,poza słupkiem z lodóweczką i piekarnikiem.

No, najlepiej byłoby gdyby słupek był czerwony, ale lodówkę mamy czarną, więc lepiej może czarny,wtedy efekt odstawania tej lodówki nie będzie aż taaki straszny :D

fajnie by było zobaczyć to na wizualce, ja niestety nie mam takiej możliwości

To może góra szafek czarna razem z szafką nad lodówką i słupkiem z piekarnikiem, ścianki jasny szary, pomiędzy szafkami dla rozjaśnienia całości też coś w delikatnej szarości a dół czerwony , ale blat w jasnym kolorze ?

Sama ścianka z wizualki jest ciemna, dlatego taki ciemny efekt , muszą być jeszcze dobrane kolory ścian

Coś takiego ;

http://img81.imageshack.us/img81/9079/rainbowm.jpg

Troszkę kolorki inne, ale koncepcja podobna,poza słupkiem z lodóweczką i piekarnikiem.

No, najlepiej byłoby gdyby słupek był czerwony, ale lodówkę mamy czarną, więc lepiej może czarny,wtedy efekt odstawania tej lodówki nie będzie aż taaki straszny :D

fajnie by było zobaczyć to na wizualce, ja niestety nie mam takiej możliwości

Troszkę inne kolorki, a zupełnie inna kuchnia i jasna.

hmm... no to już nie wiem sama co z tym fantem zrobić. A po co sprawdzasz ile będzie zmywać? ja nawet nie zauważam kiedy zmywanie dobiega końca.

Co do kolorystyki - myślę, ze może zostać tak jak jest. Podłogę mamy już położoną a ściany są pomalowane na biało:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d75d85ac348842cd.html

Bo poprostu ładniej to wygląda. Nie wiem czemu ten panel miałby być na wierzchu, po co? Mam już kuchnię gotową i jak sobie pomyślę, że w ciągu białych mebli miałby być widoczny kawałek blachy z guzikami to dziękuję losowi, że tak się zdarzyło, że jednak mamy zakryty.

A mnie się podoba panel na wierzchu, współgra z kuchenką i mikrofalą, nie wiem dlaczego należy wszystko ukrywać w kuchni, ale to rzecz gustu...pewnie zaraz zostanę zakrzyczana, że się nie znam :)...ale może jakoś to zniosę :)

Ja też nie wiem dlaczego wszystko zakrywać i dlatego chciałam mieć otwarty panel, bo wydawało mi się, że jak pokażę wszystko co mam to będzie ładnie. Przecież ten inox taki piękny jest. Ale ma panel zakryty i myślę sobie, jaka to ja głupia byłam, że myślałam o panelu otwartym. Proszę nie brać sobie tego do serca, o sobie piszę.

Ale lodówkę mam wolnostojącą.

Lodówka SAMSUNG RL41HCSW - czarna a wymiary kuchni dopiszę za godzinkę, bo właśnie wybieram się do mieszkanka zobaczyć jak idzie ekipie.

Korozja, też myślałam o białych frontach, ale mąż wolał czerwone, które były moją pierwszą myślą i tak już zostało.

Półkę nad lodówką wolnostojącą zdecydowanie mi odradzano. Lodówka nie będzie się w ogóle zgrywała z meblami więc dając półkę nad może to wyglądać jeszcze dziwniej.

Kamilo mam pytanie ? Powiedz mi w jakim celu udajesz się na budowę aby coś s[prawdzić ? napisz CO?