Ilona Agata 09.02.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Zastanawiałam się nad tą zmywarką i ona jest dosyć ciężka, więc nie wiem jak z wytrzymałością szafek. To po pierwsze, a po drugie, zmywarki są wielkości dolnych szafek, piekarniki ciut niższe, więc nie wiem, czy dobrze by to wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbea 09.02.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Moja płyta to Bosch. Ale też bym drugi raz jej nie kupiła. Z gotowaniem wszystko OK ale to czyszczenie to ZGROZA. Trzeba było nie słuchać męża i kupić indukcję, przynamniej gładka powierzchnia do czyszczenia. [ATTACH=CONFIG]42128[/ATTACH] też mam tą płytę i też żałuję że ją kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 09.02.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Też wydaje mi się, że zmywarka jest od tego, żeby przede wszystkim pozwolić domownikom oszczędzić czas i pieniędze. Dlatego pod żadnym pozorem nie płuczę. Zgarniam tylko resztki, jak są duże. tez nie plucze ktos wczesniej napisal,ze to zalecenie producenta,nie wiem co to za producent,w mojej instrukcji wyraznie pisze,zeby nic nie plukac,tylko zgarniac resztki natomiast jezeli ktos rzadko wlacza zmywarke,to robi sie tam niezly smrodek i moze dlatego ludzie tak wlasnie robia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.02.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Z tej wysuwanej zmywarki to ekstra będzie kapać na podłogę .... powiedzcie za co , Jeżli nie masz pojęcia o czym piszesz nie pisz !!!!!!!! Zmywarka wyżej jest super tylko to chyba dość mało popularne jeszcze. Nie wiem dlaczego, może wiąże się to z jakimiś problemmai przy montażu, jakieś wzmocnienia czy coś - nie wiem. Ogólnie pomysł świetny, byleby nie za wysoko. Tak jak piekarnik to chyba za wysoko. Tu najbardziej znane zdjęcie http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEVntlGoijru7yH9rsUQI8wp4TLG-_V01GRjhAmtAOpNY6f3Om mMonia jak mało popularne zmywarki modułowe , kompaktowe ?-są na rynku od dawien dawna lecz koszt Tyxch zmywarek na poczatku sięgał 4000zł , i jest to kluczowe rozwiązanei dla systemu szuflad w połączeniu wysokiej zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.02.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Przedłużę ten OT ale z górnego kosza mojej zmywarki zawsze kapie. Woda zatrzymuje się na wklęsłych dnach szklanek i kubków. Więc przy zmywarce wysuwanej kapałoby mi na bank. Chyba ze jest tam jakiś "spód" którego nie widać. Zmywarka wyżej - super rozwiązanie ale na takiej wysokości jak w tej czerwonej kuchni. A, i tez nie płuczę naczyń:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.02.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Przedłużę ten OT ale z górnego kosza mojej zmywarki zawsze kapie. Woda zatrzymuje się na wklęsłych dnach szklanek i kubków. Więc przy zmywarce wysuwanej kapałoby mi na bank. Chyba ze jest tam jakiś "spód" którego nie widać. Zmywarka wyżej - super rozwiązanie ale na takiej wysokości jak w tej czerwonej kuchni. A, i tez nie płuczę naczyń:) czyli sugerujesz , że ja nie ma pojęcia o czym piszę , napisz czy tak lub nie a odpowiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 09.02.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 . Nie rozumiem po co robi się piekarniki, których używa się może raz, dwa na tydzień, jeśli ktoś dużo lubi piec, a normalnie raz dwa na miesiąc albo rzadziej i montuje się ją w kominie gdy codziennie po kilka razy schylamy się do zmywarki. To ani przyjemne ani praktyczne. . Ja korzystam z piekarnika bardzo często. Uwielbiamy jeść pieczonego kurczaka w rękawie, mięsko pieczone, zapiekanki makaronowe, roladki pieczone.... i dlatego u mnie piekarnik będzie wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ja korzystam z piekarnika bardzo często. Uwielbiamy jeść pieczonego kurczaka w rękawie, mięsko pieczone, zapiekanki makaronowe, roladki pieczone.... i dlatego u mnie piekarnik będzie wysoko. No normalnie aż się zaśliniłam:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 09.02.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 powiedzcie za co , Jeżli nie masz pojęcia o czym piszesz nie pisz !!!!!!!! ANSE choć bardzo się staram, za nic nie kumam dwóch ostatnich wypowiedzi. Ja również odnoszę wrażenie, że ta wysuwana zmywarka nie jest praktyczna, zawsze coś spadnie, skapnie. Nawet, a może tym bardziej, jak się płucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.02.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Kuchnia Po_li_ wyemigrowała: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173046-Kuchnia-Poli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.02.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 zmywarka - na pewno będzie chowany panel - ale jakoś ją musze otwierać - chyba że ja się nie znam i uchwyt do otwieranie nie jest potrzebny ?? Ale do zabudowy w słupku piekarnik+mikrofalówka w IKEA praktycznie nie da się znaleźć mikrofali by pasowała dokładnie w otwór, tak jak te dostępne w IKEATo prawda, nawet w ikea nie ma mikrofalówki idealnie pasującej do dziury przy zabudowie dwóch urządzeń w słupku. Dlatego od razu, fabrycznie z gotową szafką dołączana jest zaślepka do docięcia na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 09.02.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 leniwa b.ładna kuchnia.hokery super, skad i za ile?? takie by mi się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 10.02.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Zmywarka wyzej świetny pomysł, a na pewno wygodny, nie wiem jak w praktyce, u mnie na to za późno, będzie stała koło zlewu na dole, zresztą nawet gdybym się uparła to zmywarkę mozna zawsze zamontować wyżej, jednak tam gdzie byłaby taka opcja nie mam blatu roboczego tylko wysoką zabudowę i nijak ma się to do ułatwienia pracy w kuchni, nie będę latać z naczyniami na drugą stronę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 10.02.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 myślę, że to jest właśnie największy problem z zamontowaniem zmywarki wyżej. Musiałaby być w wyższej zabudowie, ale w pobliżu zlewu. A w poblizu zlewu chyba bardziej potrzebny jest zwykły blat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 10.02.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 jeśli ktoś montuje zlew na wyspie i ma zabudowę za plecami - wówczas się może sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.02.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 jeśli ktoś montuje zlew na wyspie i ma zabudowę za plecami - wówczas się może sprawdzić. Zawsze niesie to za sobą dużo większe ryzyko spektakularnego zachlapania podłogi przy przenoszeniu naczyń ze zlewu (tudzież blatu) do zmywarki. Dużo większe niż ta sama czynność umieszczania brudnych naczyń ze zlewu (czy szafki) sąsiadującej bezpośrednio ze zmywarką. Podobają mi się te zmywarki kompaktowe (no, gdyby były jednak "normalnych" rozmiarów, byłyby lepsze), ale pod warunkiem, że obok będzie kawałek blatu na ustawienie naczyń lądujących w zmywarce czy wyjmowanych ze zmywarki. Nie uśmiecha mi się bieganie z każdym talerzem przez pół kuchni (w moim wypadku te 1,2 metra to pół kuchni). Zadam tu również pytanie dotyczące montażu zlewozmywaków, dla mnie kwestia niezrozumiała. Zastanawiam się zawsze nad tym, dlaczego tak popularne jest umieszczanie zlewozmywaka pod oknem? Przecież jest tyle ciekawszych zajęć, które można robić patrząc na piękne widoki. Zmywanie jest ostatnią z rzeczy, które przy oknie chciałabym robić. Wolę wykrawać ciasteczka czy lepić pierogi. Są czynności, które wykonuje się dłużej i do nich bardziej potrzebne jest naturalne światło, niż do zmywania czy mycia warzyw. Zwłaszcza w dobie zmywarek. IMO montowanie zlewozmywaka pod oknem to marnowanie świetnego miejsca, chociaż mimo tego Wasze kuchnie pięknie wyglądają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 10.02.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Temat umiejscowienia zlewozmywaków przy oknie był już milion razy wałkowany na forum ... dyskusja każdorazowo przypomina tę na temat wyższość świąt Bożego narodzenia nad Wielkanocą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.02.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ominęły mnie.Jeżeli ktoś jednak będzie chciał wyrazić zdanie, chętnie poczytam. Wszak to forum dyskusyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 10.02.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Zawsze niesie to za sobą dużo większe ryzyko spektakularnego zachlapania podłogi przy przenoszeniu naczyń ze zlewu (tudzież blatu) do zmywarki. Dużo większe niż ta sama czynność umieszczania brudnych naczyń ze zlewu (czy szafki) sąsiadującej bezpośrednio ze zmywarką. Podobają mi się te zmywarki kompaktowe (no, gdyby były jednak "normalnych" rozmiarów, byłyby lepsze), ale pod warunkiem, że obok będzie kawałek blatu na ustawienie naczyń lądujących w zmywarce czy wyjmowanych ze zmywarki. Nie uśmiecha mi się bieganie z każdym talerzem przez pół kuchni (w moim wypadku te 1,2 metra to pół kuchni). Zadam tu również pytanie dotyczące montażu zlewozmywaków, dla mnie kwestia niezrozumiała. Zastanawiam się zawsze nad tym, dlaczego tak popularne jest umieszczanie zlewozmywaka pod oknem? Przecież jest tyle ciekawszych zajęć, które można robić patrząc na piękne widoki. Zmywanie jest ostatnią z rzeczy, które przy oknie chciałabym robić. Wolę wykrawać ciasteczka czy lepić pierogi. Są czynności, które wykonuje się dłużej i do nich bardziej potrzebne jest naturalne światło, niż do zmywania czy mycia warzyw. Zwłaszcza w dobie zmywarek. IMO montowanie zlewozmywaka pod oknem to marnowanie świetnego miejsca, chociaż mimo tego Wasze kuchnie pięknie wyglądają.. konkrety , konkrety . a nie swoje wizje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikib 10.02.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a to moja kuchnia troche zmieniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts