00marta 10.02.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Zawsze niesie to za sobą dużo większe ryzyko spektakularnego zachlapania podłogi przy przenoszeniu naczyń ze zlewu (tudzież blatu) do zmywarki. Dużo większe niż ta sama czynność umieszczania brudnych naczyń ze zlewu (czy szafki) sąsiadującej bezpośrednio ze zmywarką. Podobają mi się te zmywarki kompaktowe (no, gdyby były jednak "normalnych" rozmiarów, byłyby lepsze), ale pod warunkiem, że obok będzie kawałek blatu na ustawienie naczyń lądujących w zmywarce czy wyjmowanych ze zmywarki. Nie uśmiecha mi się bieganie z każdym talerzem przez pół kuchni (w moim wypadku te 1,2 metra to pół kuchni). Zadam tu również pytanie dotyczące montażu zlewozmywaków, dla mnie kwestia niezrozumiała. Zastanawiam się zawsze nad tym, dlaczego tak popularne jest umieszczanie zlewozmywaka pod oknem? Przecież jest tyle ciekawszych zajęć, które można robić patrząc na piękne widoki. Zmywanie jest ostatnią z rzeczy, które przy oknie chciałabym robić. Wolę wykrawać ciasteczka czy lepić pierogi. Są czynności, które wykonuje się dłużej i do nich bardziej potrzebne jest naturalne światło, niż do zmywania czy mycia warzyw. Zwłaszcza w dobie zmywarek. IMO montowanie zlewozmywaka pod oknem to marnowanie świetnego miejsca, chociaż mimo tego Wasze kuchnie pięknie wyglądają.. co innego jesli masz dwa okna w kuchni wtedy przy jednym mozesz coś umyc przy drugim pokroić, ale faktem jest, że zlew przy oknie to już takie oklepane.... a ja właśnie tak bedę miała i jakoś jak planowałam kuchnie to nie myslałam inaczej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 10.02.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a to moja kuchnia troche zmieniona bardzo, że tak powiem w mooim guście, czyli śliczna, i tu wspomniane dwa okna i na zmywanie i krojenie znajdzie się miejsce, mam pytanie o swiatło nad blatem, czy jest wystarczajace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 10.02.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 kikib: jeszcze jedno pytanko o uchwyty, czy są wygodne ? planuje takie same, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 10.02.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 w okolicy zlewu i płyty to takie głębokie szuflady, czy normalne szafki otwierane o góry ?, super to wyglada bo front jest jednolity, nie pocięty różnymi szerokosciami i szufladami, a własnie chciałabym tego uniknąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 10.02.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 agatah możesz odszukać stare tematy, poczytać i pociągnąć dyskusję, tu chwalimy się kuchniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 10.02.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a to moja kuchnia troche zmieniona ładnia kuchnia , lecz szkoda ze nie zostało dopracowane , połączenie piekarnika z frontem dolnej zabudowy < wentylacja< zbyt mocno w oko się rzuca , jak również szkoda ze nie dałaś w jednej lini uchwytów. - i jak jest rozwiązana wentylacja zabudowy lodówki ? reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 10.02.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a to moja kuchnia troche zmieniona fajne krzesła, co to? czy one są plastikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnpat 10.02.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a to moja kuchnia troche zmieniona można wiedzieć co to za mozaika? czarna? mogę prosić zbliżenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikib 10.02.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 bardzo, że tak powiem w mooim guście, czyli śliczna, i tu wspomniane dwa okna i na zmywanie i krojenie znajdzie się miejsce, mam pytanie o swiatło nad blatem, czy jest wystarczajace ? wystarczajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikib 10.02.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 kikib: jeszcze jedno pytanko o uchwyty, czy są wygodne ? planuje takie same, jestem z nich bardzo zadowolona, nie chcialam bezuchwytowej bo zle sie otwiera jak sa ciezkie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikib 10.02.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ładnia kuchnia , lecz szkoda ze nie zostało dopracowane , połączenie piekarnika z frontem dolnej zabudowy < wentylacja< zbyt mocno w oko się rzuca , jak również szkoda ze nie dałaś w jednej lini uchwytów. - i jak jest rozwiązana wentylacja zabudowy lodówki ? reszta ok z wentylacja piekarnika nie da sie nic zrobic bo to jest wbudowany metal w piekarniku. a lodówka ma wentylacje z tyłu, sprawdzamy czy to wystarczy, jak nie to zrobimy kratke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikib 10.02.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 fajne krzesła, co to? czy one są plastikowe? krzesła plastikowe, ale naprawde fajnie wygladaja, wszyscy je chwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikib 10.02.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 można wiedzieć co to za mozaika? czarna? mogę prosić zbliżenie? czarna, z tubadzina chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikib 10.02.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 co innego jesli masz dwa okna w kuchni wtedy przy jednym mozesz coś umyc przy drugim pokroić, ale faktem jest, że zlew przy oknie to już takie oklepane.... a ja właśnie tak bedę miała i jakoś jak planowałam kuchnie to nie myslałam inaczej, ja chciałam przy oknie bo mam widok na zamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 10.02.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 krzesła plastikowe, ale naprawde fajnie wygladaja, wszyscy je chwala. skąd one - możesz podać jakiegoś linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 10.02.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ja chciałam przy oknie bo mam widok na zamek zamek do pozazdroszczenia no tak ale przecież wkońcu to Malbork, ja będę spogladać na pola urodzajne, kawałek lasu,a czasem sarenki podejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 10.02.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 skąd one - możesz podać jakiegoś linka? własnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 10.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 monikaa13 Twoje czarno-białe też fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 10.02.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 monikaa13 Twoje czarno-białe też fajne A dziękuję, dziękuję. Ja mam jednak mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 10.02.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 A dziękuję, dziękuję. Ja mam jednak mieszane uczucia. Sprawię sobie na pewno taki sam stół. Jest bosko do krzeseł - szukam czegoś taniego i też czarnego, białego lub połączenie tych kolorów, ale nie myślę wydawać dużo kasy. Ale stół, Moniko, będę Ci zawdzięczała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts