nitubaga 15.02.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) hm....... no to liczymy 16m2 * 2,5 = 40m3 *12 = 480m3 czyli wychodzi mi, że podane wcześniej parametry sa przewymiarowane... czy warto przewymiarowywać tylko po to by nie musiec używac najwyższego biegu na codzień a jedynie przy kapuście? Pytam bo siemens ma identycznie wyglądający okap 90 cm ale o mocy na biegu intensywnym 640m3/h za połowe ceny tego pierwszego... Więc pytanie czy ma sens przewymiarowywanie mocy okapu? Edytowane 15 Lutego 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 15.02.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) http://www.mixelectronics.pl/poradnik_zobacz,20,jak-wybrac-okap-- Również osoby które przystaja przuy swoim maja rację z\e okap powinien być większy od płyty , W celu lepszego zbierania oparów lecz To jest nieadekwatne przy okapach o małym wyciągu a przy okapach na wyższym < biegu > moze być okap mniejszy Edytowane 15 Lutego 2011 przez ANSE72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) Więc pytanie czy ma sens przewymiarowywanie mocy okapu? Z mojej strony okap w większości służy do ozdoby, chyba że bigos, lub więcej smażenia:D W nowym domu, miałam wszystko przygotowane pod wyciąg, ale żaden mi się nie podobał i kupiłam pochłaniacz:lol2: Nie dodałam pochłaniacz o szerokości płyty. Edytowane 15 Lutego 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.02.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 No to zacytuje co tam wyczytałam... i wychodzi mi, ze duś jednak nie do końca miała racje Jaka powinna być szerokość okapu? Szerokość okapu dopasowuje się przede wszystkim do szerokości płyty kuchenki, blatu, a przede wszystkim do wielkości kuchni. Otóż okap powinien mieć szerokość przynajmniej taką, jak blat kuchenki bądź nawet większy. W ten sposób z łatwością wyłapie on opary na najniższym trybie. Do wyboru mamy okapy o szerokości 50, 60,90, 100) oraz 120 cm. i faktycznie nie warto przewymiarowywać... z czego się bardzo ciesze bo mi 2 koła zostaną w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.02.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 nitubaga, tyle że ja z matmy zawsze cienko, to nie karz mi liczyć Jako humanistka podsuwam zainteresowanym liczydełko http://www.okapykuchenne.pl/shop,prod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 i faktycznie nie warto przewymiarowywać... z czego się bardzo ciesze bo mi 2 koła zostaną w kieszeni A ja na odwrót, mój pochłaniacz był droższy od wyciągu:mad:, a mój m do tej pory nie może zrozumieć mojego wyboru:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.02.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 EE nie przejmowałabym sie tym zanadto Małżowiny tak mają okap wybrany http://www.skapiec.pl/site/cat/303/comp/526439?gclid=CLbfv7rKiqcCFYUw3wodBENbfA mocniejszy jakby co ale też z 3 halogenami cena równo 2 koła niższa niż tego wyższego modelu już się rozglądam co ja sobie za to kupie w tajemnicy przed... moim M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 15.02.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) No to zacytuje co tam wyczytałam... i wychodzi mi, ze duś jednak nie do końca miała racje Jaka powinna być szerokość okapu? Szerokość okapu dopasowuje się przede wszystkim do szerokości płyty kuchenki, blatu, a przede wszystkim do wielkości kuchni. Otóż okap powinien mieć szerokość przynajmniej taką, jak blat kuchenki bądź nawet większy. W ten sposób z łatwością wyłapie on opary na najniższym trybie. Do wyboru mamy okapy o szerokości 50, 60,90, 100) oraz 120 cm. > faktycznie nie warto przewymiarowywać... z czego się bardzo ciesze bo mi 2 koła zostaną w kieszeni o tym pisałem < ale nawet szeroki okap nie wyłapie obszernych oparów przy niskich parametrach ciągu > więc spraw ajest prosta Parametry , A to co pisza producenci okaw warto brać z włosem <<<<<< W TAKIM CELU SĄ PRODUKOWANE SZEROKOŚCI OKAPÓW ABY RYNEK SIĘ KRĘCIŁ > I ponadtto przy grawitacyjnym ciągu nie potrzeba go używac , przy gotowaniu wody < to tyle Edytowane 15 Lutego 2011 przez ANSE72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.02.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 ja tez chce sam pochlaniacz, mam skos w kuchni (bez sufitu) a nie chce rury jak w fabrycehttp://image.ceneo.pl/data/products/3545467/product.jpggeneralnie tez obyłabym sie bez niczego...ale jakis "powinien" byc wiec bedzie taki i generalnie malo mnie interesuje czy da rade czy nie do koncajednak nie widzialam nigdzie zamontowanego pochlaniacza na skosie - ktos widzial ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.02.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Quene ja też ten model rozważam - tym bardziej, że płytę mam teka ale okap na mojej liście wydatków dopiero w przyszłym miesiącu - po skosie nie widziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.02.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 o tym pisałem < ale nawet szeroki okap nie wyłapie obszernych oparów przy niskich parametrach ciągu > więc spraw ajest prosta Parametry , A to co pisza producenci okaw warto brać z włosem <<<<<< W TAKIM CELU SĄ PRODUKOWANE SZEROKOŚCI OKAPÓW ABY RYNEK SIĘ KRĘCIŁ > I ponadtto przy grawitacyjnym ciągu nie potrzeba go używac , przy gotowaniu wody < to tyle rynek, ale też coraz wyższa swiadomość estetyczna klientów. Ja wciąż uważam, że odsyłając mnie do lektury dobrze zrobiłam że doczytałam co doczytałam... parametry owszem ale to chyba tak jest, ze to co szeroki okap łapie na niższym biegu mając pod sobą, wąski robi na wyższym bo musi złapac to co jest dokoła niego... tylko po co mi ten zbędny szum? Wiem, że nie przekonam nieprzekonanych... ale swoje zdanie zachowam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 15.02.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Quene ja też ten model rozważam - tym bardziej, że płytę mam teka ale okap na mojej liście wydatków dopiero w przyszłym miesiącu - po skosie nie widziałam... MOZE taki http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57595,8294336,Kuchenne_dziela_sztuki.html?i=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Temat się tak rozwinął, że może założyć nowy wątek ,, Pochwalcie się swoimi okapami'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.02.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) MOZE taki http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57595,8294336,Kuchenne_dziela_sztuki.html?i=10 taaaa tylko pewnie jego cena zabija;) mój małż to zawału by na pewno dostał - mam limit do 2500zł albo wcale:mad: Edytowane 15 Lutego 2011 przez pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.02.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 no to sie przyjrzyj siemensom... tylko z tego co widze chyba nie Twój kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 15.02.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 http://allegro.pl/retro-miedziany-okap-kuchenny-kup-na-raty-i1451124981.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.02.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 fiuuuu ... wiem, że o gustach sie nie.... ale.... ale jaki brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.02.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 http://image.ceneo.pl/data/products/1186447/1eed403f-8dfb-4a46-aa02-ab54de1ff627_product.jpg cene pomine... ale w moim guscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Właśnie taki zakupiłam sobie nad moją wyspę ps. podpatrzyłam u efilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 15.02.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 taaaa tylko pewnie jego cena zabija;) mój małż to zawału by na pewno dostał - mam limit do 2500zł albo wcale:mad: Oj ! ja mam też taki walec tylko AMICA OWC4778I a nie z Teka , płytę 80 cm i jest ok. ma cztery stopnie, jest przystępny cenowo. Osobiście wolałam dołożyć więcej kasy do innego sprzętu w kuchni, np. kawiarki w zabudowie:D A okap też nie najgorszy spełnia swoją funkcję, a najważniejsze, że nie robię sobie guzów na czole co miało miejsce w starej kuchni z większym okapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts