Korozja 16.02.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 nitubaga dobrze gadasz a co to za sprzęt siemensa sobie kupiłaś bom ciekawa? są tu w wątku zdjęcia Twojej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 16.02.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Na temat tego, czy towar jest wart ceny też już była dyskusja Z tymi 4 cm blatu to myślę, że ciut przesadziłaś, bo straszliwie ciężki będzie ten blat:cool: mam nadzieję, że IKEA stanei na wysokości zadania i że korpusy to wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.02.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Sprzęt płyta ceramiczna - siemens ET 875 SC 11D piekarnik - siemens HB 76AA 660 zmywarka - siemens SN 66N 080EU pralka - bosh WAS 28743 PL Siemens okap LC 957BC40 okap dopiero zamówiony. Brakuje mi kawiarki ( siemens TK76K572 )gdyż czekałam na wycene blatu, ale wciąż jest na liście chciejstw A kuchnie to strach tutaj pokazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.02.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Na temat tego, czy towar jest wart ceny też już była dyskusja Z tymi 4 cm blatu to myślę, że ciut przesadziłaś, bo straszliwie ciężki będzie ten blat:cool: mam nadzieję, że IKEA stanei na wysokości zadania i że korpusy to wytrzymają Już moja w tym głowa by wsio było w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 16.02.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Już moja w tym głowa by wsio było w porządku dopilnuj koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.02.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A jednak coś w tym jest... Mam sporawą kuchnie... nie mam spiżarki więc mebli duuużo. Po wycenach z salonów kuchennych posiwiałam... po wycenach od stolarzy - usiadłam.... Więc poszperałam, pomacałam, zoptymalizowałam i jest Kuchnia biała, lakierowana, na blumach - czyli mniej więcej jak chciałam ... ale wsioooo by IKEA... można ? można! Ja wiem, ze mnie zaraz zakrzycza niektórzy, że Ikea to szmelc... że będę żałować.... ble ble ble. Może tak, a może nie. Wiem jaka jest Ikea... ale i widziałam inne kuchnie: WFM, czy osławionego Rusta. Różnice są owszem, ale czy aż takie jak mówią o tym różnice w wycenie, czy na pewno płyta wiórowa z ikei jest 3,5krotnie mniej trwała? - nie sądze Ale wiem jedno... za różnice w pieniążkach położyłam drewno na ścianie w kuchni, kupiłam jeden z lepszych sprzętów siemensa i będe miała blat z granitu 4 cm bez podklejki A te filmiki co widziałam - zalatuja mi Jetsonami fajne gadżety, ale - moze wyjdzie moja prowincjonalność - ja wole iśc na góre i spytac moich dzieci co robią i czy im czegoś trzeba... niż podglądać je z ukrytej kamerki Nie wszystko jest warte takich pieniędzy jakie sobie sprzedawca woła. i powiem ci że masz rację, ja nie widzę różnicy patrząc na moją kuchnię z wfm a na kuchnię z ikei, te opinie że ikea to syf, moim zdaniem nie są do końca prawdziwe, ale jest jedno ale , w kuchni z ikei denerwuje mnie biały korpus, ja koniecznie chciałam szary, i te dziury do regulacji idące po całej ścianie, oczywiście to wszystko jest w środku mebli więc nie widać, ale mnie to by denerwowało, poza tym uważam że kuchnie z ikei są warte swojej w sumie niskiej ceny, pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.02.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A ja uwazam ze Ikea to niezla jakosc w rozsadnych pieniadzach . Z racji tego, ze mieszkam w Norwegi i dosc czesto zmienialam mieszkania, mialam okazje uzytkowac kilka ikeowskich kuchni - wszystkie spisywaly sie bez zarzutu, pomimo tego ze pierwszej mlodosci nie byly:D. ikea daje 10 lat gwarancji na kuchnie, ktory ze stolarzy albo ktoro studio kuchenne daje tyle? ja gdyby nie to, ze mam nietypowe rozmiary prawdopodobnie kupilabym meble w Ikea:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.02.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 dopilnuj koniecznie no muszę zakładam, ze najsłabszym ogniwem jest nie tyle korpus szafki co jej nóżki ... poza tym każda szafka jest "na wieki wieków" zakołkowana do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.02.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 i powiem ci że masz rację, ja nie widzę różnicy patrząc na moją kuchnię z wfm a na kuchnię z ikei, te opinie że ikea to syf, moim zdaniem nie są do końca prawdziwe, ale jest jedno ale , w kuchni z ikei denerwuje mnie biały korpus, ja koniecznie chciałam szary, i te dziury do regulacji idące po całej ścianie, oczywiście to wszystko jest w środku mebli więc nie widać, ale mnie to by denerwowało, poza tym uważam że kuchnie z ikei są warte swojej w sumie niskiej ceny, pozdarwiam :D mam to samo... w planach zakup zaślepek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 16.02.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Nitka, nóżki i plecy to słabe ogniwa - jak plecy są z grubszej plyty to korpus stabilniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.02.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 nitubaga - 4 cm blat z granitu. Przecież będzie to ważyło kilkaset kg. A masz wzmocnioną podłogę pod szafkami kuchennymi??? A kuchnie z IKEI miałam 2 i trzecią użytkuję u siostry i nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.02.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ja miałam kuchnie IKEA lat 6, teraz po wyprowadzce poszła dalej w świat i nadal służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.02.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A ja uwazam ze Ikea to niezla jakosc w rozsadnych pieniadzach . Z racji tego, ze mieszkam w Norwegi i dosc czesto zmienialam mieszkania, mialam okazje uzytkowac kilka ikeowskich kuchni - wszystkie spisywaly sie bez zarzutu, pomimo tego ze pierwszej mlodosci nie byly:D. ikea daje 10 lat gwarancji na kuchnie, ktory ze stolarzy albo ktoro studio kuchenne daje tyle? ja gdyby nie to, ze mam nietypowe rozmiary prawdopodobnie kupilabym meble w Ikea:yes: ot i właśnie ta gwarancja była jednym z głównych powodów "za". Jestem już po nizłych przeprawach reklamacyjnych nieco innego kalibru za sobą i teraz postanowiłam że chce miec święty spokój choć z tym do tego jak się doda na prawde świetną ekipe montującą, która w jedeą sobotę za 9stów zmontowała z uśmiechem całość mebelków - hm... gdybym była raz jeszcze przed decyzją... zrobiłam bym to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 16.02.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 nitubaga piekarnika zazdraszczam wielce. Ja też na początku napaliłam się na kuchnie WFM bo to światowa jakość i takie tam pierdoły. Ale teraz wolę kupić coś "gorszego" ale za to móc sobie pozwolić na chociażby lepszy piekarnik czy lodówkę. Szkoda że Ikei nie ma w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 16.02.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 NITUBAGA IKEA wytrzyma kamienny blat!!! Mój kamieniarz polecił poskręcać szafki ze sobą i jeszcze do ściany i będzie git!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.02.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 nitubaga - 4 cm blat z granitu. Przecież będzie to ważyło kilkaset kg. A masz wzmocnioną podłogę pod szafkami kuchennymi??? A kuchnie z IKEI miałam 2 i trzecią użytkuję u siostry i nie ma się do czego przyczepić. ooo, słyszałam o wzmocnionych korpusach, nóżkach ale o wzmocnionej podłodze?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 16.02.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 hi hi wzmocniona by się przydała gdyby ten kamień stał sztorcem na ziemi a jako blat to chyba leży płasko?! A moze coś się pozmienialo w modzie kuchennej... pewnie chodzi o takie "wzmocnienie" posadzki jak pod kominkiem niektórzy robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.02.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Sprzęt płyta ceramiczna - siemens ET 875 SC 11D piekarnik - siemens HB 76AA 660 zmywarka - siemens SN 66N 080EU pralka - bosh WAS 28743 PL Siemens okap LC 957BC40 okap dopiero zamówiony. Brakuje mi kawiarki ( siemens TK76K572 )gdyż czekałam na wycene blatu, ale wciąż jest na liście chciejstw A kuchnie to strach tutaj pokazac A te sprzety - zmywarka, piekarnik pasują Ci do zabudowy w meblach IKEA ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.02.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A IKEA daje gwarancję na 25 lat na meble !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) reni1980 to był żart. Nie ma prawa zapaść się podłoga przy 4 cm blacie granitowym, ale jak to pisałam byłam świeżo po przeczytaniu tego wątka. Współczuję tym ludziom. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170034-Opadająca-podłoga A właśnie czy ten wybrany sprzęt AGD pasuje do szafek IKEA, bo z tym zawsze były problemy... Edytowane 16 Lutego 2011 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts