Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję bardzo.

Blat wystaje około 1cm nad fronty.

Drzwi robił stolarz na moje zamówienie.

Nie rozumiem co znaczą niedobrane sprzęty w słupku, ale jestem totalnym laikiem w tym względzie. Układ mebli projektowała architekta z biura. Niedociągnięć jest pewnie dużo ale mi się i tak podoba - zwłaszcza dlatego, że jest w końcu moja :-)

Uwagi chętnie przyjmuję, może przydadzą się kiedyś przy remoncie :-)

Bianka Chodzi o to ze kazdy z innej parafi , a szkoda bo kuchnia robi wrażenie i ta Lodówka , < raczki zrób na lewostronną >

Anse no niestety kupowane na weekend bez vatu hehe to raz :-) Dwa chciałam szeroką płytę indukcyjną której nie miał siemens, dwa lodówka siemensa była bardzo biedna przy tym samsungu, a mikrofala miała być wyjściowo schowana w szafce bo mieliśmy ledwo roczną, potem dopiero stwierdziliśmy że bez sensu. Moi rodzice parę lat temu robili kuchnię i kupili wszystko mastercooka( wiem że to może nie najlepsza pólka ale wtedy mieli bardzo dobry upust) i poza napisem na każdym sprzęcie i tak nie wygląda jakby wszystko było jednej firmy. A co do rączek w lodówce przetestowano było nam niewygodnie w drugą mańkę. ;-)

Joliska mieliśmy wizualkę z pełnymi i za ciężko mi się wydawało jakoś...

Zmykam kłaść dzieciaki.

Anse no niestety kupowane na weekend bez vatu hehe to raz :-) Dwa chciałam szeroką płytę indukcyjną której nie miał siemens, dwa lodówka siemensa była bardzo biedna przy tym samsungu, a mikrofala miała być wyjściowo schowana w szafce bo mieliśmy ledwo roczną, potem dopiero stwierdziliśmy że bez sensu. Moi rodzice parę lat temu robili kuchnię i kupili wszystko mastercooka( wiem że to może nie najlepsza pólka ale wtedy mieli bardzo dobry upust) i poza napisem na każdym sprzęcie i tak nie wygląda jakby wszystko było jednej firmy. A co do rączek w lodówce przetestowano było nam niewygodnie w drugą mańkę. ;-)

Joliska mieliśmy wizualkę z pełnymi i za ciężko mi się wydawało jakoś...

Zmykam kłaść dzieciaki.

rozumiem tak to jest , aż kurcze szkoda napisałbym mocnej ,,,,, szkoda , Odnośnie sprzętu nie wszystko jest ładne co się ładnie świeci , ale i takż ete z dobrej półki nie nie śą doskonałe i tu luzik >Płyta stanowi osobny element w kuchni , więc spoko

bianka1977 świetna kuchnia, wylądowała w moich inspiracjach oczywiście, zastanawiam się nad kolorem blatu do mojej kuchni między czarnym, białym, a właśnie aluminium, no i chyba mi pomogłaś :D Napisz mi jeśli możesz jaki masz zlewozmywak (marka i kolor) ?

joliska dziękuję za przeniesienie do mojego wątku postów z tego wątku, bardzo to dla mnie pomocne (nie wiem czy to ty, ale tak obstawiam :yes: ),

Izuś zlew blanco metra s i chyba kamiennoszary kolor - ale co do koloru to nazwy nie pamiętam, jak wygooglujesz to będziesz wiedziała, że to na pewno ten, bo dostępne chyba tylko 10 kolorów :-)

Alutka aby otworzyć lodówkę trzeba tę rączkę pociągnąć do boku jakby - jest ona ruchoma, z drugiej str mam uchwyt od piekarnika, było niewygodnie :-)

witam

umieszczam pare fotek swojej kuchni, sama chetnie bym ja za pare rzeczy skrytykowala ale swoja ocene juz znam.. (drazni mnie murek dzielacy kuchnie, draznia mnie dlugie uchwyty oraz brak miejsca siedzacego tak aby napic sie kawki, zjesc sniadanie..)

bede wdzieczna za konstruktywne uwagi oraz ewentualne pomysly na to jak/ gdzie wstawic / wykombinowac jakies miejsce siedzace w kuchni bo jednak mi tego brakuje (w kuchni sa dwa otwarte wejscia, jedno do jadalni co widac na zdjeciu, a drugie z holu - kolo lodowki)

inne sugestie co/jak i czy zmienic czy dodac mile widziane:)

kuchnia 004..jpg

kuchnia 007..jpg

kuchnia 005..jpg

kuchnia 003..jpg

witam

umieszczam pare fotek swojej kuchni, sama chetnie bym ja za pare rzeczy skrytykowala ale swoja ocene juz znam.. (drazni mnie murek dzielacy kuchnie, draznia mnie dlugie uchwyty oraz brak miejsca siedzacego tak aby napic sie kawki, zjesc sniadanie..)

bede wdzieczna za konstruktywne uwagi oraz ewentualne pomysly na to jak/ gdzie wstawic / wykombinowac jakies miejsce siedzace w kuchni bo jednak mi tego brakuje (w kuchni sa dwa otwarte wejscia, jedno do jadalni co widac na zdjeciu, a drugie z holu - kolo lodowki)

inne sugestie co/jak i czy zmienic czy dodac mile widziane:)

hmmm . front zmywarki wyregulować , wypiąc jedną listwe , i wyrównać < chyab ze to zdjęcie tak oddaje . I pytanie jak są rozwiązane szafki w połączeniu narożnym >/

Hej nowa1982! Kuchnia b. przyjemna. Rzeczywiście, miejsce, by przysiąśc- byc musi!!! Do jadalni niby blisko...ale..Ile metrów ma Twoja kuchnia? Ja mam malutką kuchenkę, nie otwartą. Chcę na jej środku postawic mały, okrągły stolik- średnica 80 cm. Może właśnie coś z tym murkiem jeszcze można pokombinowac? A co jest za tym murkiem? Popytaj stolarzy, może jakoś wyczarują Ci blat trochu powiększony od strony murka., żeby choc krzesełko przysunąc.

Ładna, przyjemna kuchnia. Podoba mi się dobór blatu do frontów. Co to za kolor frontów i blatów?

Pozdrawiam i życzę kawkowania i prasówki w kuchni. :)

hmmm . front zmywarki wyregulować , wypiąc jedną listwe , i wyrównać < chyab ze to zdjęcie tak oddaje . I pytanie jak są rozwiązane szafki w połączeniu narożnym >/

faktycznie chyba cos z ta zmywarka jest nie tak ale musze to sprawdzic, do tej pory nie zwrocilam na to uwagi;)

co do naroznych szafek - z jedne strony jest system"magic corner", z drugiej zwykla polka

Hej nowa1982! Kuchnia b. przyjemna. Rzeczywiście, miejsce, by przysiąśc- byc musi!!! Do jadalni niby blisko...ale..Ile metrów ma Twoja kuchnia? Ja mam malutką kuchenkę, nie otwartą. Chcę na jej środku postawic mały, okrągły stolik- średnica 80 cm. Może właśnie coś z tym murkiem jeszcze można pokombinowac? A co jest za tym murkiem? Popytaj stolarzy, może jakoś wyczarują Ci blat trochu powiększony od strony murka., żeby choc krzesełko przysunąc.

Ładna, przyjemna kuchnia. Podoba mi się dobór blatu do frontów. Co to za kolor frontów i blatów?

Pozdrawiam i życzę kawkowania i prasówki w kuchni. :)

front to na pewno mleczny dab, ale blat nie pamietam - musialabym spradzic..

a co do kawkowania - no wlasnie poki co nie mam gdzie i strasznie mnie to wkurza.. kuchnia ma metraz ok 12-13 metrow ale ze ma dwa wejscia nie ma wolnej sciany by tam przylepic stolik (czego bardzo zaluje!) a na srodku jakos boje sie stolika ze nie bedzie pasowal i stanie sie tylko zawada.. choc tez myslalam o takim rozwiazaniu ale kompletnie nie wiem jaki to mial by byc stolik

Nowa dla mnie za bardzo kafle na ścianie zlewają się z kolorem frontów. A co jest za tym murkiem? Nie da się go rozwalić i jakiś barek mały pociągnąć od drugiej str, choć na jednego hokerka? U mnie też nie ma miejsca żeby usiąść ale jadalnia zaraz się za barkiem zaczyna i zupełnie mi to nie przeszkadza. Wręcz serwuję żarełko na barek i rodzinka sobie odbiera. ;-)

Nowa ale za to za oknem jakie masz przestrzenie, to wynagradza wszystko z czego jesteś niezadowolona :-)

Czasem lubic , a miec, to dwie różne sprawy. Też marzyła mi się kuchnia drewniana. Teraz szukam jak najbardziej drewnopodobnej okleiny. Też szukam jasnego drewnopodobnego koloru, słonecznego. Taka " przyjazna baza", a potem kombinacje z kolorem scian i dodatkami. Myślę, że nowa też jeszcze nie zakończyła swoich eksperymentów ;)

Bianka, za murkiem jest wykusz a w nim stol... Ja bym bardzo ten murek chciala rozwalic ale poki co maz sie nie chce zgodzic bo dom jest swiezy choc ja bym go rozwalila chocby dzis (murek), ale to chyba spory klopot z taka sciana do rozbiorki...?

Nowa ale za to za oknem jakie masz przestrzenie, to wynagradza wszystko z czego jesteś niezadowolona :-)

no tak, przestrzenie super, ogrod duzy... wiec tylko czekam do wiosny aby tam przebywac i sie wnetrzem nie denerwowac:)