Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

umieszczam pare fotek swojej kuchni, sama chetnie bym ja za pare rzeczy skrytykowala ale swoja ocene juz znam.. (drazni mnie murek dzielacy kuchnie, draznia mnie dlugie uchwyty oraz brak miejsca siedzacego tak aby napic sie kawki, zjesc sniadanie..)

bede wdzieczna za konstruktywne uwagi oraz ewentualne pomysly na to jak/ gdzie wstawic / wykombinowac jakies miejsce siedzace w kuchni bo jednak mi tego brakuje (w kuchni sa dwa otwarte wejscia, jedno do jadalni co widac na zdjeciu, a drugie z holu - kolo lodowki)

inne sugestie co/jak i czy zmienic czy dodac mile widziane:)

na + blaty pod same okno, miejsca roboczego nigdy za wiele

na - zero kontrastu kolorystycznego, bez którego dla mnie jest mdło

- kłują mnie w oko kontakty, może trzeba było inny kolor...

- zmywarkę wolałabym z ukrytym panelem

bianka1977 takie pytanko jeszcze...czy Twoja lodówka to Samsung RL44QTRS? Jeżeli tak możesz napisać czy można ją dosunąć do samej ściany? Pytam bo mi facet ostatnio z jedną lodówką lg wciskał że tak można a potem się doczytałam że wg producenta trzeba zostawić 5 cm odstępu od ściany.

Nowa1982 dla ożywienia tego ''kakałkowego'' koloru w przyszłości, trzeba wywalić te mdłe kafle i zrobić coś współczesnego np. płyty szklane, lub tapetę na ściance dla ożywienia całości. Na dzisiaj proponuję zawiesić fajne roletki w oknach i pościągać trochę tych '' kfiotków'' z blatów i okiennic, zdecydowanie za dużo tego tam. Ze stolikiem to już gorsza sprawa, takie rzeczy planuje się dużo wcześniej.

witam

umieszczam pare fotek swojej kuchni, sama chetnie bym ja za pare rzeczy skrytykowala ale swoja ocene juz znam.. (drazni mnie murek dzielacy kuchnie, draznia mnie dlugie uchwyty oraz brak miejsca siedzacego tak aby napic sie kawki, zjesc sniadanie..)

bede wdzieczna za konstruktywne uwagi oraz ewentualne pomysly na to jak/ gdzie wstawic / wykombinowac jakies miejsce siedzace w kuchni bo jednak mi tego brakuje (w kuchni sa dwa otwarte wejscia, jedno do jadalni co widac na zdjeciu, a drugie z holu - kolo lodowki)

inne sugestie co/jak i czy zmienic czy dodac mile widziane:)

Ten kolor podłogi kojarzy mi się, niestety, z linoleum, jakie kiedyś w moim domu rodzinnym było w kuchni na podłodze.

No i kolor nie za ciekawy.

Brak w tej kuchni jakiegoś mocnego punktu i ładu. Ładu przede wszystkim.

Fajna duża powierzchnia, a wygląda na nie do końca przemyślaną.

Duże metrów bieżących zabudowy, którą można było ułożyć w spójną całość, a wszystko pokawałkowane szafeczkami cargo. Nieciekawie to wygląda. Plus te przeszklone górne szafki, które wprowadzają dodatkowy niepotrzebny nieład.

I wszędzie porozstawiane jakieś przedmioty. A to kwiatek na każdym oknie, a to dzbanek z sokiem, a to ręczniki. Są rzeczy niezbędne, ale niektóre śmiało można pochować (np. ręczniki, słoik kawy na tacce etc). Uporządkuje to nieco to wnętrze. Teraz jest bardzo chaotycznie.

ja jednak bardzo chcialabym cos wykombinowac aby moc przysiasc w kuchni... moze jeszcze jutro ktos cos ciekawego podpowie..

Może jakiś blacik wysuwany z szafek , coś takiego :

http://www.urzadzamy.pl/s/photos/thumbnails/6236/Stoliczku_wysu_si_Pomys_owy_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

http://www.urzadzamy.pl/s/photos/thumbnails/17226/Stoliczku_wysu_si_Pomys_owy_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4cJjmR9FmAP1LDUenS-GS956v4xi0DefBNw4mdCufaVI74_SC&t=1

http://www.blog.italiastyle.pl/upload/kuchnie/2002473630.jpg

http://www.obcasy.pl/pic/kuch%20wiz2.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/8/6319/z6319118X.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/0/2233/z2233450X,Krzesla-sa-lekkie-i-male--Mozna-je-wlozyc-jedno-w.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/4/2233/z2233394X,Wysuwane-z-szafek-stoly-najczesciej-robi-sie-z-tego.jpg

Ten kolor podłogi kojarzy mi się, niestety, z linoleum, jakie kiedyś w moim domu rodzinnym było w kuchni na podłodze.

No i kolor nie za ciekawy.

Brak w tej kuchni jakiegoś mocnego punktu i ładu. Ładu przede wszystkim.

Fajna duża powierzchnia, a wygląda na nie do końca przemyślaną.

Duże metrów bieżących zabudowy, którą można było ułożyć w spójną całość, a wszystko pokawałkowane szafeczkami cargo. Nieciekawie to wygląda. Plus te przeszklone górne szafki, które wprowadzają dodatkowy niepotrzebny nieład.

I wszędzie porozstawiane jakieś przedmioty. A to kwiatek na każdym oknie, a to dzbanek z sokiem, a to ręczniki. Są rzeczy niezbędne, ale niektóre śmiało można pochować (np. ręczniki, słoik kawy na tacce etc). Uporządkuje to nieco to wnętrze. Teraz jest bardzo chaotycznie.

ja tam akurat kwiatki czy dzbanki w kuchni lubie, nie lubie zbyt sterylnych i ascetycznych wnetrz, ale co do nie do konca przemyslanej koncepcji kuchni to sie niestety zgadzam... dzis troche inaczej bym to wszystko zrobila, no ale podczas budowy nie bylo na wszystko tyle czasu ile by sie chcialo...

zgadzam sie ze mogla byc bardziej "zbita" zabudowa niz taka rozciagnieta.. no ale teraz to juz po fakcie wiec musze z tym zyc;)

jedyne co musze wykombinowac to to miejsce siedzace, i wciaz nikt mi nie powiedzial co mysli o takiej koncepcji, aby jako miejsce siedzace sluzyl blat przy oknie - szuflady przesunelabym na brzeg do murka a szafki by sie zlikwidowalo, tak wiec bylo by ok 110 cm wolnej przestrzeni pod blatem miedzy kuchenka a szufladami - pytanie tylko czy to nie bedzie wiejsko wygladac no i czy w ogole taka przebudowe da sie zrobic?

Nowa1982 ja tego pomysłu z przesunięciem szuflad nie widze dlatego, że to wcale dobrze nie wygląda. Będzie to przypominało pustą dziurę o której ktoś zapomniał. Tak jakby jeszcze miało coś tam być. O ile mogło by to być na końcu zabudowy (naprawdę na upartego), o tyle w środku to napewno nie. Jeśli nie chcesz rewolucji to moim skromnym zdaniem hoker na początek - jak masz potrzebę to dosuwasz to blatu , siadasz bokiem i jesz. Na co dzień może stać właśnie koło nieszczęsnego barku, chyba że tą szafkę obok barku często odmykasz. Edytowane przez monika.KIELCE

niczego, po prostu chcialam sie poradzic, szukam jakichs pomyslow/rozwiazan - ok rozumiem, ten moze jest zly, ale czemu od razu kogos obrazac?

pozdrawiam

nikt nikogo nie obraż a , chcesz aby napisał co myśle O Twoim problemie. Rozmontuj swoja kuchnię i ustaw następująco od prawej strony okna

magic corner następnie w lewą stronę zlewozmywak zmywarka słupek zabudowy piekarnika i lodówka SBS wszytsko wykończone górną zabudowa szafek wraz z Wykończeniem korpusów blend nastepnie w [prawą stronę do salony szafki moga pozostać jak śą i możesz wówczas słupek zlikwidować i w miejsce dotychczasowej SBS wstaw stół z kszesłami

mrówka 75 dziękuję. Polecam tylko kupienie tapety w jednym kawałku. Ja kupowałam tam gdzie mogłam podac wymiar, myślałam, że przyjdzie w całości a przyszła w trzech kawałkach :-( Niestety widac łączenia i z nałozeniem był kłopot.

A czy tapeta jest przykryta szkłem? Jakim?

ja tam akurat kwiatki czy dzbanki w kuchni lubie, nie lubie zbyt sterylnych i ascetycznych wnetrz, ale co do nie do konca przemyslanej koncepcji kuchni to sie niestety zgadzam... dzis troche inaczej bym to wszystko zrobila, no ale podczas budowy nie bylo na wszystko tyle czasu ile by sie chcialo...

zgadzam sie ze mogla byc bardziej "zbita" zabudowa niz taka rozciagnieta.. no ale teraz to juz po fakcie wiec musze z tym zyc;)

jedyne co musze wykombinowac to to miejsce siedzace, i wciaz nikt mi nie powiedzial co mysli o takiej koncepcji, aby jako miejsce siedzace sluzyl blat przy oknie - szuflady przesunelabym na brzeg do murka a szafki by sie zlikwidowalo, tak wiec bylo by ok 110 cm wolnej przestrzeni pod blatem miedzy kuchenka a szufladami - pytanie tylko czy to nie bedzie wiejsko wygladac no i czy w ogole taka przebudowe da sie zrobic?

Twoja kuchnia bez tych wszystkich pierdółek nie będzie ascetyczna czy surowa. Będzie uporządkowana i bardziej estetyczna, a to już dużo.

Z zabudową bym nie kombinowała, bo to nie jest tak, że szafkę wyjmujesz i przestawiasz w inne miejsce.

Często korzystacie z tego wejścia od korytarza?

Kuchnia jest duża i miejsca na środku sporo. Myślę, że śmiało można jakiś stolik wstawić. Ale to trzeba "poprzymierzać" gdzie będzie pasował. Myślę, że niezłe byłoby miejsce ok. 80-90 cm od lodówki, na równi z nią idąc od strony korytarza. I 2 stołeczki już od strony kuchni.

Twoja kuchnia bez tych wszystkich pierdółek nie będzie ascetyczna czy surowa. Będzie uporządkowana i bardziej estetyczna, a to już dużo.

Z zabudową bym nie kombinowała, bo to nie jest tak, że szafkę wyjmujesz i przestawiasz w inne miejsce.

Często korzystacie z tego wejścia od korytarza?

Kuchnia jest duża i miejsca na środku sporo. Myślę, że śmiało można jakiś stolik wstawić. Ale to trzeba "poprzymierzać" gdzie będzie pasował. Myślę, że niezłe byłoby miejsce ok. 80-90 cm od lodówki, na równi z nią idąc od strony korytarza. I 2 stołeczki już od strony kuchni.

hmm, no dosc sporo sie tam przemieszczamy - wiadomo, do kuchni chodzi sie sto razy dziennie;)

myslalam o stoliku na srodku, nie wiem tylko czy to zda egzamin i czy nie bedzie sie gryzlo z kolejnym zaraz stolem w wykuszu... no i jaki to mialby byc stol...? zapewne jakis lekki, ale nie wiem sama, okragly czy kwadratowy..?

tam jest piekarnik i piekarnik z mikrofalą, czy wysoko dla mnie w sam raz, a tak wogóle to mam wysoko meble w kuchni bo też jestem wysoka, blat mam na wysokości 91cm, standardowo jest chyba niżej, w mieszkaniu zawsze musiałam się schylać jak stałam nad blatem, a teraz mam ok, pozdrawiam

reni1980 bardzo podoba mi się twoja kuchnia, ale mam pytanie o piekarnik z mikrofalą. Czy jest to teka? Jak się sprawdza w użytkowaniu?

pozdrawiam