aduska 22.02.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Nowa ja nie rozumiem po co Ci stół w kuchni jak 2m dalej masz stół w jadalni? Moi teściowe przyszli mają taką "dziurę" w blacie jak piszesz z wysuwanym blatem i tworzy to taki stolik, ale to mała blokowa kuchnia i jadalni nie ma, ja bym w każdym razie czegoś takiego nie zrobiła. Stawianie stolika na środku to już w ogóle bezsens, przemyślałabym to na Twoim miejscu... bo kuchnia sympatyczna, szkoda ja zagracić. A stolik w okolicach murku? po co stół obok stołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa1982 22.02.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Nowa ja nie rozumiem po co Ci stół w kuchni jak 2m dalej masz stół w jadalni? Moi teściowe przyszli mają taką "dziurę" w blacie jak piszesz z wysuwanym blatem i tworzy to taki stolik, ale to mała blokowa kuchnia i jadalni nie ma, ja bym w każdym razie czegoś takiego nie zrobiła. Stawianie stolika na środku to już w ogóle bezsens, przemyślałabym to na Twoim miejscu... bo kuchnia sympatyczna, szkoda ja zagracić. A stolik w okolicach murku? po co stół obok stołu? dokladnie tak samo myslalam "tworzac" te kuchnie - po co stol obok stolu.... no ale teraz brakuje mi miejsca w kuchni aby w niej przycupnac, nie musi to byc nawet stol ale jakis kacik na kawke itd... ehh, nic trudno moze cos kiedys sie da przerobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggiess 22.02.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ja użytkuję swoją kuchnię 3 miesiące. Mam ogromny problem z myciem ściany pomalowanej specjalną farbą. Widać na niej wszystko, nawet zacieki po parze... Po gotowaniu wody sciana wygląda nie za ładnie ;( Kładziemy tam teraz płytki. Zastanawiałam się nad szybą ale w rezultacie zdecyduję się na płytki. Mam prośbe o pomoc w doborze płytek. Co polecacie do tej kuchni? Jaką kolorystykę? http://img94.imageshack.us/img94/7162/listopad2010041.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 22.02.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 fajna ta zieleń, tego bym się trzymała drzwiczki zmywarki są uchylone czy coś nie teges macie z frontem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 22.02.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 dokladnie tak samo myslalam "tworzac" te kuchnie - po co stol obok stolu.... no ale teraz brakuje mi miejsca w kuchni aby w niej przycupnać, nie musi to być nawet stół ale jakiś kacik na kawkę itd... ehh, nic trudno może coś kiedyś sie da przerobić... Moim zdaniem to też trochę dziwne robić stół koło stołu. A nie możesz sobie po prostu sprawić sobie 2 jakiś fajnych stołeczków (może nawet na kółkach) i jak coś to sobie na nich przycupnięsz. Jak będziesz akurat coś gotować to sobie stołek podstawisz koło kuchenki i będziesz mogła nie tylko kawusię wypić ale także do garnka luknąć, zamieszać czy coś. Może to brzmi dziwnie ale mam tak u siebie w domu rodzinnym. Są 2 stołeczki pod blatem i jak mama gotuję a chcę z nią pogadać wyciągam stołki i siadamy meggiess tak jak duś uważam że ta zieleń fajna. Jak znajdziesz jakieś ładne płytki w tym kolorze to obstawiałabym właśnie takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 23.02.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 A czy tapeta jest przykryta szkłem? Jakim? mróweczko to najzwyklejsza szyba przywieziona i zamocowana przez szklarza. Użytkuję 2 miesiące i na razie sprawdza się super. Dużo łatwiejsza w utrzymaniu czystości od kafli. ja użytkuję swoją kuchnię 3 miesiące. Mam ogromny problem z myciem ściany pomalowanej specjalną farbą. Widać na niej wszystko, nawet zacieki po parze... Po gotowaniu wody sciana wygląda nie za ładnie ;( Kładziemy tam teraz płytki. Zastanawiałam się nad szybą ale w rezultacie zdecyduję się na płytki. Mam prośbe o pomoc w doborze płytek. Co polecacie do tej kuchni? Jaką kolorystykę? http://img94.imageshack.us/img94/7162/listopad2010041.jpg Ja bym obstawiała szybę. Zachowasz tę fajną zieloną ścianę i koszt chyba mimo wszystko mniejszy niż kupienie i położenie płytek. Sama mam szybę nad kuchenką i zdecydowanie łatwiej tłuszcz który chlapnie zmyć:-)niż z kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 23.02.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ja bym obstawiała szybę. Zachowasz tę fajną zieloną ścianę i koszt chyba mimo wszystko mniejszy niż kupienie i położenie płytek. . Wlasnie raczej nie bardzo. No chyba ze sie kupuje bardzo drogie kafle. Przy kaflach normalnych cenowo czyli powiedzmy nawet do 100zl/m2 i tak bedzie taniej. meggiess ma jak widac, plyte gazowa czyli potrzebne szklo hartowane. 1m2 srednio kosztuje 300-450zl. Do the math Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 23.02.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ja to bym kafle a nie szkło. Szkło to do super nowoczesnych kuchni. Kafle zielone albo białe w odcieniu blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 23.02.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 hmm, no dosc sporo sie tam przemieszczamy - wiadomo, do kuchni chodzi sie sto razy dziennie;) myslalam o stoliku na srodku, nie wiem tylko czy to zda egzamin i czy nie bedzie sie gryzlo z kolejnym zaraz stolem w wykuszu... no i jaki to mialby byc stol...? zapewne jakis lekki, ale nie wiem sama, okragly czy kwadratowy..? Jeżeli miałabym wybierać to okrągły stolik o średnicy nie większej niż 80 cm. Na jednej nodze. Taki stolik kawowy dosłownie. Do tego okrągłe stołeczki. Z ustawieniem musiałabyś tak pokombinować żeby nie przeszkadzał. Nowa ja nie rozumiem po co Ci stół w kuchni jak 2m dalej masz stół w jadalni? Moi teściowe przyszli mają taką "dziurę" w blacie jak piszesz z wysuwanym blatem i tworzy to taki stolik, ale to mała blokowa kuchnia i jadalni nie ma, ja bym w każdym razie czegoś takiego nie zrobiła. Stawianie stolika na środku to już w ogóle bezsens, przemyślałabym to na Twoim miejscu... bo kuchnia sympatyczna, szkoda ja zagracić. A stolik w okolicach murku? po co stół obok stołu? A ja doskonale rozumiem po co taki stolik. Dosłownie, żeby usiąść i zjeść kanapkę pilnując przy tym żeby mleko nie wykipiało. Żeby nie biegać z salonu żeby przewrócić każdego naleśnika czy zamieszać w garnku z dżemem. No rozumiem doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 23.02.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Kochani, szukam wątku na temat zastawy stołowej (talerze) i nie mogę znaleźć. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.02.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Kamilo: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147602-Dekoracja-Nakrycie-STO%C5%81U&highlight=dekoracja+sto%C5%82u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 23.02.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Wlasnie raczej nie bardzo. No chyba ze sie kupuje bardzo drogie kafle. Przy kaflach normalnych cenowo czyli powiedzmy nawet do 100zl/m2 i tak bedzie taniej. meggiess ma jak widac, plyte gazowa czyli potrzebne szklo hartowane. 1m2 srednio kosztuje 300-450zl. Do the math O sorki nie zauważyłam kuchni gazowej... so wycofuję z propozycji. Mam nadzieję, że uda się znaleźć coś w takiej zieleni, bo fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 23.02.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) Ja to bym kafle a nie szkło. Szkło to do super nowoczesnych kuchni. Kafle zielone albo białe w odcieniu blatu.[/QUO tak kuchnia ma styl rustykalny Edytowane 23 Lutego 2011 przez ANSE72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 23.02.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 fajna ta zieleń, tego bym się trzymała drzwiczki zmywarki są uchylone czy coś nie teges macie z frontem? front nie jest dopasowany wymiarem do zmywarki < Jednocześnie spoodowane to jest brakiem listw dystansowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 23.02.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Kamilo: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147602-Dekoracja-Nakrycie-STO%C5%81U&highlight=dekoracja+sto%C5%82u takie odpowiedzi udzielaj na priv lub przenoś do innego wątku i jeszcze raz skasujesz mojego posta , to bedziemy inaczej rozmawiać !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.02.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 reni1980 bardzo podoba mi się twoja kuchnia, ale mam pytanie o piekarnik z mikrofalą. Czy jest to teka? Jak się sprawdza w użytkowaniu? pozdrawiam tak to teka, ja jestem zadowolona, choć jest troszkę mały i nie wiem czy by wystarczyl gdym bym miała tylko jego, mam dodatkowo jeszcze jeden piekarnik, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggiess 23.02.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 front nie jest dopasowany wymiarem do zmywarki < Jednocześnie spoodowane to jest brakiem listw dystansowych drzwiczki sa otwarte, poza tym jak widzicie kuchnia nie była na tym zdjęciu jeszcze skończona. Teraz jest juz wszytsko ok. No właśnie nie moge nigdzie znaleźć takich zielonych płytek, co poza nimi tam pasuje? Biały kolor nie pasuje, bo reszta ścian jest ecru więc wygladałyby na brudne. Proszę podpowiedzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 23.02.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Poza szklem i jego wariacjami lub kafelkami jeszcze chyba nic sensownego nie wymyslono. Mozesz jeszcze pokusic sie o polozenie paneli lub drewna. Takie rozwiazania tez widzialem. Ale najprosciej chyba bedzie poszukac kafli i wziac pod uwage ewentualna koniecznosc przemalowania sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 23.02.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 drzwiczki sa otwarte, poza tym jak widzicie kuchnia nie była na tym zdjęciu jeszcze skończona. Teraz jest juz wszytsko ok. No właśnie nie moge nigdzie znaleźć takich zielonych płytek, co poza nimi tam pasuje? Biały kolor nie pasuje, bo reszta ścian jest ecru więc wygladałyby na brudne. Proszę podpowiedzcie coś. meggiess jednak Coś mnie kręcisz < a jezli poproszę, abyś zrobiła fotkę już skończonej kuchni i ją zamieściła na forum to bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 23.02.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Przepraszam, za mały off topic, ale nie widze kuchni Reni Czy Wy też macie "Zdjecie czasowo niedostępne"?Bu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts