Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wlasnie servo drive mialam na mysli tylko mi szare komorki zastrajkowaly.Ja wiem ze to nienajszczesliwsze rozwiazanie, moja znajoma ma wszystkie szuflady servo drive i krew ja zalewa bo sa tak czule ze co sie nie dotknie to jej wyjezdzaja, bardzo zaluje ze dala sie skusic na ten system bo cholernie kosztowny no i wkurzajacy. Moja kuchnia juz jest zamontowana ale wstrzymalam sie z szafka pod zlewem wlasnie z powodu mlynka, ktory jest dlugi i zabiera sporo miejsca no i wciaz nie wiem co zastosowac zeby ta szuflada byla praktyczna. Moje meble sa biale w polysku i bez uchwytow wiec chcialam zeby je jakos sprytnie otwierac, niekoniecznie brudna reka bo ciagle bedzie uciapana no nadal mysle jak to ugryzc

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w tym systemie peka otwiera ci sie przez nacisniecie na pedal pod frontem a nie kiedy tylko uderzysz kolanem, sa tez takie pedaly wysuwajace kosz, ja mam wlasnie cos takiego http://b2bpeka.pl/index.php/product/show/productid/370611 lub taki http://www.phu-gral.pl/sklep/pojemniki-na-odpady/pojemniki-mocowane-do-frontu/pedal-wysuwajacy-kosz-do-kosza-09-06-s-i-09-07-s?vmcchk=1 ale ten jest na magnes i juz sie nie da reczni otworzyc tylko naciskajac ten pedal Edytowane przez markoto

Marta uuuuuuuuu , ale ok. odnośnie koszy propozycja peka rejs GTV hettich , musiałbym zobaczyć inne firmy, ale wystarczy wpisać w google kosz na śmeci grafika i wybrać dany model i bedzie producent wówczas można zawęzić poszukiwania http://www.google.pl/images?q=kosze%20na%20%C5%9Bmieci&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1280&bih=565

Natomiast odnośnie tip on ma odbicie siłownika 2,5mm więc nie jest to dotyk lec znacisniećie , ale można wykonac taniej na click ,- clack i wówczas naciśniecie aby zwolnic front jest większe

nie zrozumiałem , ale chyba chodzi Tobie o szufladę Tandembox z boxside szkło czy tylko z Boxside metal kolor srebrny ? czy kolor szary ale chyba potrzebuijesz stal szczotkowaną i to kupisz w każdej hurtowni lub jeżeli chcesz to podam Tobie koszt takiej szuflady w Poniedziałek Tylko opisz mi czy długośc prowadnic ma być 600 czy 550 i jeżeli 600 to obciąze nie do 50kg

a czyli potrzebna jest szara z uchwytem

nie zrozumiałem , ale chyba chodzi Tobie o szufladę Tandembox z boxside szkło czy tylko z Boxside metal kolor srebrny ? czy kolor szary ale chyba potrzebuijesz stal szczotkowaną i to kupisz w każdej hurtowni lub jeżeli chcesz to podam Tobie koszt takiej szuflady w Poniedziałek Tylko opisz mi czy długośc prowadnic ma być 600 czy 550 i jeżeli 600 to obciąze nie do 50kg

a czyli potrzebna jest szara z uchwytem

szkło nie, taka jak na zdjęciu czyli metal szczotkowany chyba? zmierzyłam i na szerokość to jakieś 56cm a na długość czyli w głąb szuflaby to 51cm, a mogę to jakoś przez ciebie kupić, czy nie?

Marta -

Nie neguje tego, ze Anse potrafi pomoc ale jakos nie potrafi przekazac swojej wiedzy na ogol tylko atakuje obrazajac wszystkich wokolo.

I zauwaz, ze jego uwagi bardziej sie przydadza w nowoprojektowanych kuchniach a nie juz gotowych, kiedy kaze zmieniac uchwyty, blaty, sposoby laczenia, cokoly itd co innego gdy niewielkim kosztem mozna cos naprawic a nie kiedy musisz zrobic nowa kuchnie zeby bylo ok

.

Po pierwsze nie obrażam Osób , które nie obrażają mojej osoby .

druga sprawa . odnośnie przekazania jakiejkolwiek wiedzy na ogół : zgadzam się z Tym , dla osób które mają duzo do powiedzenia nie trzeba pomagać , wytłumaczyć pewnych zmian , Ponieważ mają dużą wiedzę , jeżeli potrafią krytykować innych .

Po trzecie . uszczypliwośc do osób , które wykonały kuchnie , i chcą je przedstawić również zgadzam się , - tłumaczenie ---- jeżeli krytykują kuchnie innych i przesiadują na forum pewien czas , <<< czytając >>> posty i widząc realizację innych forumowiczów, Popełniają banalne błędy to jak wedle waszej opini ma być obiektywna opinia .

czwarte -- Osoby które w aranżacjach i przy projektowaniu swojej kuchni Tu na forum uzyskują pewną wiedzę ,co przy realizacji kuchni zmieniają cały projekt ,<<<< pójście projektanta na łatwiznę , lub brak dostatecznej wiedzy na realizację >>>>> mija się z celem aby udzielać ja na ogóle >

osoby ,które będą chciały pomocy - będa wiedziały jak ją otrzymać .

zgodnie z wczesniejszą obietnicą wklejam zdjęcie skończonych mebli kuchennych. W weekend wybieram się do sklepu po płytki, i w przyszłym tygodniu będziemy też malować obecne niedociągnięcia na ścianach. Napewno będą jeszcze jakies dodatki, ale ogólnie całokształtm już widoczny

http://img62.imageshack.us/img62/2103/img024zv.jpg

Ponawiam tez proźbę o poradę na temat płytek. Sensownych zielonych w sklepach nie znalazłam. Znalazłam za to płytę 120x60 cm z travertynu. Tylko boję się że mi się zleje ze scianą. dwie ściany mam obecnie zielone a pozostałe dwie są jasnobeżowe, dlatego też biały odpada, bo w zestawieniu ze ścianami w beżu będzie źle wyglądał (ściany będą jak brudne).

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee oj nie łądnie kłamać, oj nie ładnie :rotfl: > Chciałaś mnie starego lisa na sanki wysłać bez śniegu , Jak napisałem ze front od zmywarki ma złe wymiary to złe :) > ale Ty chciałaś nas oszukać :)

ANSE, u mnie jest podobnie - jak wybierałam zmywarkę, to szukałam takiej, której wymiary pozwoliłyby na blat na wysokości ok 90-91cm. model który kupiłam miał wyraźnie napisane, że do zabudowy od takiej do takiej wysokości - tyle że niestety nie napisali, że przy tej wyższej wysokości korpusów oni przewidują cokół 15cm a ja mam 10cm. no i trzeba było zrobić podobne cudo :mad: siemens nie potrafił odpowiedzieć, dlaczego podając maksymalny wymiar wysokości zabudowy nie zaznaczyli, że wówczas wchodzi w grę tylko 15cm cokół :mad:

Elena, blat kuchenny 90- 91- jest dla wysokich osób.? Mam właśnie wnęke okienna na tej wysokości, zastanawiam się, czy nie skuc w dół ze 3 cm. Nie jestem wysoka.

Tanis, nie jestem wysoka, mam 164cm wzrostu, ale w starej kuchni miałam blat na wysokości 85cm i mój kręgosłup cierpiał z tego powodu :) okno w kuchni robiliśmy specjalnie tak, aby wycelować z blatem wchodzącym pod okno na 90-91cm.

Tanis, nie jestem wysoka, mam 164cm wzrostu, ale w starej kuchni miałam blat na wysokości 85cm i mój kręgosłup cierpiał z tego powodu :) okno w kuchni robiliśmy specjalnie tak, aby wycelować z blatem wchodzącym pod okno na 90-91cm.

Standardowa wysokość szafek jest 820 lub 870 mm i do tej wysokości dochodzi blat ok 40 mm . Większość ludzi robi ten wyższy standard czyli 870 plus 40 czyli 910 . Można też zrobić nietypową wysokość i zmniejszać dowolnie wysokość skracając odpowiednio nogi .. . Każdy powinien robić wysokość odpowiednią dla swojego wzrostu .. Pozdrawiam

ANSE, u mnie jest podobnie - jak wybierałam zmywarkę, to szukałam takiej, której wymiary pozwoliłyby na blat na wysokości ok 90-91cm. model który kupiłam miał wyraźnie napisane, że do zabudowy od takiej do takiej wysokości - tyle że niestety nie napisali, że przy tej wyższej wysokości korpusów oni przewidują cokół 15cm a ja mam 10cm. no i trzeba było zrobić podobne cudo :mad: siemens nie potrafił odpowiedzieć, dlaczego podając maksymalny wymiar wysokości zabudowy nie zaznaczyli, że wówczas wchodzi w grę tylko 15cm cokół :mad:

nie wiem co napisac ale w każdej zmywarce jest jasno napisane wymiar zabudowy min820. i 860 jest wymiarem max jeżeli chcemy miec inną wysokość stosujemy dodatkowe dystanse