bradykardia1 04.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 a czy rejestrując się na forum jestem zobligowania tylko do pomagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 04.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 a czy rejestrując się na forum jestem zobligowania tylko do pomagania? więc rozumiem , i nie ma sensu dalej pisać -pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 04.03.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ja mam opoczno inwencja ecru, kuchnia jest gotowa ale jeszcze nie używana martitkaa uśmiecham się w takim razie o kilka fotek Mam dylemat bo myślę też o płytkach oczywiście do kuchni - Opoczno Infinita INFINITA KREM REKT. 29x59,3 INFINITA KREM PASKI MOZAIKA 29x59,3 Mozaikę myślę położyć od płyty do okapu, a te większe, całe płytki na całości do wysokości ok 50 cm nad blat. Meble będą takie: fronty - fornir heban makasar, a blat cappucino, tak więc szukam coś w kolorze ecru lub jasny beż Drogie Panie; what you think about that ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 05.03.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 To ja tez się pochwalę, jeszcze brakuje drzwi spiżarni , które będą takie jak fronty, szkła nad okapem i zlewem oraz innych dodatków. Właśnie czy biały lacobel będzie ok ? http://img695.imageshack.us/img695/5104/kuch2001.th.jpg http://img291.imageshack.us/img291/6942/kuch001.th.jpg fajna kuchnia, ciekawa jestem jak będzie wyglądać jak się zadomowicie trochę i dodasz trochę dodatków. Ładny lakier... jak lustro. W drugim zdjęciu odbijająsię chyba widoki z okna ktore jest w pomieszczeniu naprzeciwko . Kurczę, coraz bardziej sklłaniam się ku uchwytom wyrzeźbionym we frontach... :0 super to wygląda. Tylko zastanawiam się jak to będzie ze zmywarką. A wydaje mi się że u Ciebie dostrzegam uchwyt w szafce która jest pod piekarnikiem.... ? ale przecież tam to nie jest zmywarka, bo trochę daleko od zlewu. jak się otwierają drzwiczki z tego typu uchwytami? zwłaszcza lodówka i zmywarka? ładna ta kuchnia, może trochęwięcej zdjęc z tego kąta gdzie jest wisząca zabudowa/okolice zlewu i płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 05.03.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 To ja tez się pochwalę, jeszcze brakuje drzwi spiżarni , które będą takie jak fronty, szkła nad okapem i zlewem oraz innych dodatków. Właśnie czy biały lacobel będzie ok ? http://img695.imageshack.us/img695/5104/kuch2001.th.jpg http://img291.imageshack.us/img291/6942/kuch001.th.jpg Ładna kuchnia - a układ identyczny jak u mnie ma być. Ale mam pytanie - jak się sprawdza użytkowanie piekarnika zaraz obok ściany - nie przeszkadza to w otwieraniu, wkładaniu blach z ciastem itp. Mam dopiero 3 szafki w kuchni - i użytkuję wersję zastępczą - stara kuchenka gazowo-elektryczna i jakoś tak mi przyszło do głowy czy nie zrobić piekarnika jednak na dole oddalony jedną szafką 50-40 od ściany po prawej stronie, aby było funkcjonalnie. A może ktoś inny ma podobnie i nie przeszkadza takie ułożenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 05.03.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 (edytowane) rataj75! Mam pytanie czy nie masz przypadkiem projektu W-51.12a z Jeleniej Góry - identyczny układ kuchni, spiżarka też po lewej stronie. Można prosić o inne zdjęcia domku? Zawsze to fajna inspiracja. Chociaż jak się przyjrzałam zdjęciom - to masz inny układ wejścia do domku - ja z kuchni nie widzę podjazdu. Edytowane 5 Marca 2011 przez magdazaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.03.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ładna kuchnia - a układ identyczny jak u mnie ma być. Ale mam pytanie - jak się sprawdza użytkowanie piekarnika zaraz obok ściany - nie przeszkadza to w otwieraniu, wkładaniu blach z ciastem itp. Mam dopiero 3 szafki w kuchni - i użytkuję wersję zastępczą - stara kuchenka gazowo-elektryczna i jakoś tak mi przyszło do głowy czy nie zrobić piekarnika jednak na dole oddalony jedną szafką 50-40 od ściany po prawej stronie, aby było funkcjonalnie. A może ktoś inny ma podobnie i nie przeszkadza takie ułożenie? My mamy układ IDENTYCZNY!!!! Mamy też białe meble w lakierze, piekarnik i mikrofalę w tym samym miejscu tylko odsunięte od ściany szafką 40cm - dla nas jest to wygodne rozwiązanie. Poza tym szafka (wysokości słupka) sprawdza się super. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/W4hYtH2yGmBFGrewnB.jpg Jak widać na zdjęciu tam w rogu nie mamy szafki wiszącej i nie będziemy mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 05.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 nicol21 pod piekarnikiem jest zmywarka i chwilowo front zastepczy z uchwytem, bo właściwy jeszcze "nie dojechał" Z otwieraniem np lodówki nie ma problemu, uchywty są tak wyfrezowane, że nie zauważam uciążliwości, robię to intuicyjnie magdazaba w bloku mialam piekarnik pod płytą i wymyśliłam sobie, że w domu zrobię sobie piekarnik na wysokości oczu, wdaje mi się, że bedzie funkcjonalnie Nasz dom to Melodia z Krajobrazów. monikaa13 faktycznie mamy bardzo podobny układ kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ładna kuchnia - a układ identyczny jak u mnie ma być. Ale mam pytanie - jak się sprawdza użytkowanie piekarnika zaraz obok ściany - nie przeszkadza to w otwieraniu, wkładaniu blach z ciastem itp. Mam dopiero 3 szafki w kuchni - i użytkuję wersję zastępczą - stara kuchenka gazowo-elektryczna i jakoś tak mi przyszło do głowy czy nie zrobić piekarnika jednak na dole oddalony jedną szafką 50-40 od ściany po prawej stronie, aby było funkcjonalnie. A może ktoś inny ma podobnie i nie przeszkadza takie ułożenie? Ja mam piekarnik przy ścianie, użytkuje się świetnie, nie mam z nim żadnych problemów i nie dostrzegam żadnej różnicy w porównaniu z piekarnikiem, który w starym mieszkaniu był na środku zabudowy kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 05.03.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ja też planuję zabudowę piekarnika w słupku przy ścianie,ale kupię piekarnik otwierany na bok.Z tego, co wiem robi takie Bosch i Electrolux. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ja też planuję zabudowę piekarnika w słupku przy ścianie,ale kupię piekarnik otwierany na bok.Z tego, co wiem robi takie Bosch i Electrolux. [ATTACH=CONFIG]46140[/ATTACH] Pozdrawiam. Też mieliśmy taki w planach. Jednak po przemyśleniach doszliśmy do wniosku, że wkładanie gorących naczyń i ich wykładanie przy takim sposobie otwierania może być nieco uciążliwe. Postawiliśmy na tradycyjny. Poza tym co z kapaniem np.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Też mieliśmy taki w planach. Jednak po przemyśleniach doszliśmy do wniosku, że wkładanie gorących naczyń i ich wykładanie przy takim sposobie otwierania może być nieco uciążliwe. Postawiliśmy na tradycyjny. Poza tym co z kapaniem np.? Trzeba częściej myć podłogę . Faktycznie, celna uwaga, u mnie zawsze kapie, kiedy wyjmuję coś z piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 05.03.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Szczerze mówiąc nie widzę większych niedogodności niż w tradycyjnym,może dlatego,że kucharzenie to nie moja domena . Aktualnie mam Boscha z wysuwanym wózkiem i jak dla mnie jest ideałem,najchętniej kupiłabym go po raz kolejny,ale wydaje mi się,że w słupku przy ścianie nie zda egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martitkaa 05.03.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Thewizzo mam już zdjęcia w aparacie ale jakoś nie udaje mi się je zgrać na kompa, nie wiem dlaczego. Jeśli mi się nie uda to spróbuję w pracy ale to dopiero w poniedziałek. Myślę że do twoich kolorów frontów, ecru będzie jak najbardziej OK. Ja mam fronty białe i w sumie to nie do końca mi teraz te płytki pasują, wydaje mi się, że wpadają czasem w szarość. Płytek infinita nie widziałam na żywo, ale ich plusem jest rozmiar. Większe się chyba lepiej prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Też mieliśmy taki w planach. Jednak po przemyśleniach doszliśmy do wniosku, że wkładanie gorących naczyń i ich wykładanie przy takim sposobie otwierania może być nieco uciążliwe. Postawiliśmy na tradycyjny. Poza tym co z kapaniem np.? IMO łatwiej przetrzeć podłogę, na którą nakapało niż drzwiczki piekarnika. Bo gorących raczej się nie wyciera, a jak wystygną to już trochę się przypieka i przysycha to co skapnęło. Trzeba częściej myć podłogę . Faktycznie, celna uwaga, u mnie zawsze kapie, kiedy wyjmuję coś z piekarnika. Zawsze? Ciasto i ciasteczka również? Mięso w głębokiej brytfance te? IMO piekarnik otwierany na bok ma same zalety (poza wyższą ceną). Można go otworzyć na oścież (pod warunkiem, że nie jest zaraz obok ściany), trudniej oparzyć się niż o otwartą na dół klapę (zwłaszcza jak otwiera się na wysokości brzucha), nic na otweirane drzwiczki nie skapnie, nie przypiecze się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Zawsze? Ciasto i ciasteczka również? Mięso w głębokiej brytfance te? Ciast nie piekę, bo mam do tego dwie lewe ręce (kilkakrotne próby kończyły się katastrofą). Natomiast jeśli chodzi o mięso w brytfance, to właśnie u mnie zawsze kapie spod spodu garnka - zwłaszcza jak ugotuję coś wcześniej, jem później, a brytfanka przez tą godzinę stała w piekarniku (żeby jedzenie nie traciło ciepła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 05.03.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 a jak ajest róznica pomiedzy frontami w lakierze a w akrylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 05.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 IMO łatwiej przetrzeć podłogę, na którą nakapało niż drzwiczki piekarnika. Bo gorących raczej się nie wyciera, a jak wystygną to już trochę się przypieka i przysycha to co skapnęło. Zawsze? Ciasto i ciasteczka również? Mięso w głębokiej brytfance te? IMO piekarnik otwierany na bok ma same zalety (poza wyższą ceną). Można go otworzyć na oścież (pod warunkiem, że nie jest zaraz obok ściany), trudniej oparzyć się niż o otwartą na dół klapę (zwłaszcza jak otwiera się na wysokości brzucha), nic na otweirane drzwiczki nie skapnie, nie przypiecze się. i Tu się zgadzam odnosnie otwieranego piekarnika w słupku Ciast nie piekę, bo mam do tego dwie lewe ręce (kilkakrotne próby kończyły się katastrofą). Natomiast jeśli chodzi o mięso w brytfance, to właśnie u mnie zawsze kapie spod spodu garnka - zwłaszcza jak ugotuję coś wcześniej, jem później, a brytfanka przez tą godzinę stała w piekarniku (żeby jedzenie nie traciło ciepła). Ilona to jak obiecalaś wszystkich zaprosić na ciasto , a to kupne ma być? O odnośnie garnka sprawdź czy to nie durszlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 05.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Dzięki Agatah,pozostanę przy swojej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ilona to jak obiecalaś wszystkich zaprosić na ciasto , a to kupne ma być? O odnośnie garnka sprawdź czy to nie durszlak U mnie tylko kupne i wszyscy, których zapraszam, doskonale o tym wiedzą Natomiast nie wiem dlaczego, ale para wodna skrapla się na brytfance od spodu oraz na drzwiczkach piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.