Elena76 08.03.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 po 2 latach..... ale jakoś umknęło mi to pytanie..... może się komuś przyda, bo wychodza nowsze modele po "liftingu" piekarnik: Whirlpool AKZ 431 IX mikrofalówka: Whirlpool AMW 480 IX niezły refleks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 08.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Akryl jest bardziej gładki, ładniej odbija światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 08.03.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 niezły refleks nie miałem subskrypcji tego wątku......za dużo tych tematów do ogarnięcia poza tym, jak komuś zalezy - jest priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.03.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 nie miałem subskrypcji tego wątku......za dużo tych tematów do ogarnięcia poza tym, jak komuś zalezy - jest priv przecież żartowałam trzeba by mieć etat na forum, żeby wszystko ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 08.03.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ja tez się ostatnio zastanawiałam jaka jest różnica między frontami z akrylu a w lakierze. Troszkę poczytałam necie i stwierdzić mogę na podstawie tego co wyczytałam że większy wybór kolorów jest w przypadku frontów lakierowanych natomiast są one troszkę mniej trwałe od tych akrylowych. Jeżeli jest na odwrót to proszę mnie poprawić fronty w lakierze mogą byc faktycznie mniej trwałe, ale podobno latwiej mozna wszelkie rysy naprawic (jak na lakierze samochodowym - zasmarowac czyms) z kolei przy akrylu jest ryzyko odklejania/odchodzenia tych obrzeży, np. w okolicach mokrych czy gorących. wybór trudny, ja juz wybralam, ale chętnie poczytam o Waszych przemyśleniach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 08.03.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 w łazience mam akrylowe mebelki wygladają bardzo ładnie, po roku użytkowania będę mogła stwierdzić jak z trwałością w kuchni chyba też takie bedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artenova 08.03.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) Akryl jest bardziej gładki, ładniej odbija światło. To tylko zależy jak wykonany jest front lakierowany. Idealny powinien być gładki i odbijać światło ( i inne odbicia też ) jak lustro. Poza tym najważniejszą różnicą jest to, że przy akrylu przyklejamy po krawędziach PCV co już może aż tak idealnie nie wyglądać. Przy opcji lakierowanej krawędzie lakierujemy nie przerwanie łącznie z powierzchnią. Edytowane 8 Marca 2011 przez artenova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 08.03.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) jesli lepsze sa drzwiczki otwierane na bok, od otwieranych tradycyjnie, to chyba taki sposob bedzie idealny... http://www.neff.de/neff/service/a-z-feature-label-pages/slide%c2%ae.html?rw=true Ma ktos z Was ???????? Jakie wrazenia ????????? basbur, podobna rzecz powiedzial mi pan w salonie meblowym: "jak sie pani porysuje jakas szafka, odkreci ja pani i pojdzie do lakiernika samochodowego.." Edytowane 8 Marca 2011 przez Hanneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 08.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Hanneczka ciekawy sposób otwierania i jaki super wygodny - tak pomyślałam w pierwszej chwili. Ale tuż potem naszła mnie myśl, że czasem coś źle wezmę i tak lekko upuszczam blaszkę, brytfankę - no wiesz z 2-3cm, nic wielkiego- ale wolę mieć drzwiczki na wypadek gdyby sie coś rozlało i wszystko miało lecieć prosto na podłogę. Ale jeszcze przemyślę i się sama innaczej ustosunkuję. Póki co wybrałabym tradycyjne otwieranie. Rozumiem, że w tej opcji nie zawsze musisz chować drzwi do środka, czasem je możesz zostawic otwarte jak w przypadku zwykłego piekarnika. Znajoma ma jeszcze inne rozwiązanie w piekarniku - otóż drzwi są na stałe i się wysuwają razem z blaszką tak że ciasto w blaszcze wyjeżdza z piekarnika i nie trzeba wsadzać ręki do środka jesli chce się coś sprawdzić. Ona bardzo sobie chwali to rozwiązanie, ale zupełnie nie wiem jak to sie nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 08.03.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 wózek się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 08.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 mysle, ze wozek sprawdza sie najlepiej pod blatem, testowalam w sklepie i np. na takiej wysokosci na jakiej bede miala piekarnik moglabm wyciagac potrawy np. z lewej lub z prawej strony, bo z przodu przyblokuja mnie drzwiczki, wiec u mnie wozek odpada. Znajomi maja piekarnik pod blatem z taka obcja i tez sobie chwala.... nicol21, ja jednak bede miala tradycyjnie otwierany piekarnik... ten podalam jako przyklad, ze taki sposob tez jest .. , ze zainspiruje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Hanneczka, ten pomysł bardzo mi się podoba! Szkoda, że u mnie już za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 08.03.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Obecnie mam wózek pod blatem i uważam, że to jest super rozwiązanie. W domku będę miała piekarnik w słupku i tu już zdecydowałam się na otwieranie tradycyjne. Myślę, że tak jest wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 08.03.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Potrzebuje waszej podpowiedzi. Chodzi mi o kosz/segregator na odpady. Mam zamontowany Wasco do szafki 50cm otwieranej, ale musze ja całkowicie otworzyc zeby wyciagnac ten smietnik i zupełnie nie pasuje mi takie rozwiazanie. Wolałabym juz wstawic zwykły kosz na smieci. Ale moze jest jakies inne rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 08.03.2011 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 fronty w lakierze mogą byc faktycznie mniej trwałe, ale podobno latwiej mozna wszelkie rysy naprawic (jak na lakierze samochodowym - zasmarowac czyms) ja bym się chętnie dowiedziała czym można taki zarysowany front zasmarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 09.03.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ja bym się chętnie dowiedziała czym można taki zarysowany front zasmarować nie wiem dokladnie czy to to, ale moj pan stolarz mowil o takich pastach, które są w różnych kolorach i którymi zasmarowywyje się rysy na samochodach;) wiem, ze mój mąż kiedys robił coś takiego - lekko szlifował rysę i wcierał ten krem/pastę w kolorze lakieru i PRAWIE nie było śladu po rysie. tzn. jeśli ktoś nie wiedział, że tam była to sam śladu nie zauważał ale pewności nie mam, że to dokladnie to, więc poczekaj na mądrzejsze odpowiedzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 09.03.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ja bym się chętnie dowiedziała czym można taki zarysowany front zasmarować Prawdopodobnie zwykłym woskiem do polerowania karoserii samochodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 09.03.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 cassia Cóż, biorąc pod uwagę że w większości przypadków to lakiery samochodowe głównie akryl, to samemu raczej będzie Ci trudno to zrobić. Jeśli są to drobne rysy czyli nie głębokie to stosuje się pastę lekko ścierną o oznaczeniu G3 i należy używać polerki mechanicznej. Cały proces powinien odbyć się na mokro czyli moczymy powierzchnię nanosimy fareklę i polerujemy. Warto by gąbka była średniej twardości czyli biała. Jeśli to ciemny kolor to można stosować pastę z woskiem 3M jest dużo droższa ale i lepsza. Jeśli potzrebujesz zrobić to samemu to proponuje skoczyć na stację benzynową i kupić pasę TEMPO tylko delikatnie wcieraj miękką szmateczką najlepiej bawełna, i nieprzetrzyj powierzchni bo ta pasta jest dość mocno ścierna. Radzę na przyszłość kupić środek do zabezpieczania powierzchni najlepiej z woskiem tak jak zabezpiecza się lakier samochodu. Pozdrawiam Ps. Tyle powiedział mi mąż, który jest lakiernikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 09.03.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 00marta, dziękuję za instrukcję, moje rysy nie są głębokie i widać je bardziej pod światło. problem w tym, że front jest w widocznym miejscu i boję się go ruszać ,żeby nie przedobrzyć. Ale jak ryski mnie tak ostatecznie zdenerwują , to na pewno wypróbuje twój sposób:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martitkaa 10.03.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Thewizzo Specjalnie dla Ciebie wklejam zdjęcia płytek opoczno inwencja ecru. Pierwszy raz wstawiam zdjęcia i nie wiem czy mi się to uda. Przepraszam że tak późno, ale dopiero teraz udalo mi się zgrać zdjęcia z aparatu. Może teraz sie uda URL=http://img828.imageshack.us/i/kuchnia3zm.jpg/][img]http://img828.imageshack.us/img828/1908/kuchnia3zm.jpg[/url][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts