ANSE72 18.03.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 a pytam w takim celu , abym mógł porównać Twój kontakt z klientem , lecz to nic mi nie powie że jesteś specjalistą od wysokich napięć , I w Twojej branży są ustalenia poprzedzone przepisami , jednak również są zmienniki produktów o podwyższonej jakości , które można wykorzystać w Tym przemyśle . I napisz czy ,chciałbyś mieć takiego upierdliwego klienta jak np. Ja > Co w porozumieniu z technologami w przemyśle Energetyki i Projektantów wykonania projektu , będę zmieniał zamienniki materiału raz na tańsze , droższe , i inne rozwiązania , a Ty jako wykonawca będziesz miał mi wykonać realizacje projektu i wykonać wycenę za usługę . I napisz czy będziesz zadowolony , czy odeślesz mnie do innnej firmy związanej z tematem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.03.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Sorry za odejście od tematu, ale zostałem wywołany do tablicySpecjalista od wysokich napięć to ogólne pojęcie ale niech tak zostanie, mimo iz dokładnie napisałem czym się zajmuję. Ustalenia ustaleniami, ale akurat w mojej profesji podczas razruchów stacji HVDC za granicą, panuja całkowicie inne zasady niż w Polsce gdzie jest monopol. U mnie jest to samo, jest projekt, potem ustalana kwota a na końcu wielomiesięczna realizacja i rozruch, podczas którego codziennie klient (właściciel łącza, które można traktowac jako bardzo duży i skaplikowany dom np. SGCC), podsyła swoje nowe pomysły, że wolałby z tej rozdzielni mieć zasilanie jeszcze urządzenia X i Y, że chciałby mieć bardziej robudowany system sterowania stacją albo możliwość zdalnego sterowania z innego miasta, o którym nie było mowy wcześniej. Albo że chcę mieć skończony rozruch w maju mimo iż w umowie było że do końca roku. To jest rynek jak każdy inny i dlatego jak ja tego nie zrobię teraz to następnym razem ten klient weźmie innego wykonawcę. To samo ma się do każdej gałęzi gospodarki, więc nie mów mi że to nic Ci nie daje i że nie możesz porównać.Kiedyś, mój wykładowca mi powiedział, że żeby pracować wśród ludzi i dla ludzi, trzeba ich lubić! Jeśli denerwują Cię zmiany jakie wprowadzają klienci to zmień profesję, dla dobra swojego i klientów. Jeśli przerastają Cię wymagania to tym bardziej. Pewnym siebie i zadufanym wykonawcom którzy myślą że z łaski do nich przyszedłem to ja w drzwiach daję kopa w dupę. Ja w przeszłości robiłem instalacje elektryczne nn i miałem nie raz kontakt z klientami którzy na dzień dobry mieli nowy pomysł.Nikt nikogo do niczego nie zmusza. My byliśmy bardzo kapryśni co do kuchni, ale firma która nam ją robiła ani razu nie powiedziała nie. To samo jest po wykonaniu kiedy trzeba przyjść i coś doregulować i dlatego polecam ich gdzie tylko się da!!! firma Milan ze Słupska żeby nie zaśmiecać tematu jak chcesz podyskutowac to napisz na prv albo inny temat otwórz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izuuś 18.03.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 To zmień stolarza - klient nasz Pan Zapomniałam dodać jeszcze, że nie mam worka z pieniędzmi bez dna no i mój stolarz robi za pół darmo w stosunku do innych wykonawców kuchennych więc cudów nie ma. A jak się tu na oglądam to wydziwiam potem i wychodzi na to, że chcę luksusów za pół ceny, a tak się nie da niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.03.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Zapomniałam dodać jeszcze, że nie mam worka z pieniędzmi bez dna no i mój stolarz robi za pół darmo w stosunku do innych wykonawców kuchennych więc cudów nie ma. A jak się tu na oglądam to wydziwiam potem i wychodzi na to, że chcę luksusów za pół ceny, a tak się nie da niestety . Zgadza się ale z doświadczenia wiem że stolarz stolarzowi nie równy, a niestety w Polsce dalej w większości jest stara komunistyczna mentalność traktowania klienta. po pierwsze to - skoro buduje to trzeba z niego zedrzeć bo ma kasy jak lodu, po drugie - to ja jestem specjalista więc co mi się będzie klient przemądrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 18.03.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Zgadza się ale z doświadczenia wiem że stolarz stolarzowi nie równy, a niestety w Polsce dalej w większości jest stara komunistyczna mentalność traktowania klienta. po pierwsze to - skoro buduje to trzeba z niego zedrzeć bo ma kasy jak lodu, po drugie - to ja jestem specjalista więc co mi się będzie klient przemądrzał izuś dobrze napisała , a co do twojej wypowiedzi odnośnie specjalistów i wymądrzania , Jezeli inwestor wie lepiej od , stolarza , więc dlaczego nie wykona sam owej zabudowy . wiekszośc prac może sam wykonać bez wielkich narzędzi w skrócie u Ciebie sa inne rozwiaznia umów jaki i realizacji wszystkie zmiany w realizacjach są poprzedzone aneksem do umowy i odpowiednimi kosztami oraz , przed przystąpieniem do pr\zetargu masz rozeznanie jaki bedzie plan działania , a wszelkie zmiany podbijają cenę , a w kuchni chodzi klientowi jak uciec z ceny a posiadać wymarzoną kuchnie a to się nie da . Przede wszystkim aby kuchnie były tanie w ykonaniu musza obniżyć pierw PRĄD , materiały Edytowane 18 Marca 2011 przez ANSE72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.03.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 a co do twojej wypowiedzi odnośnie specjalistów i wymądrzania , Jezeli inwestor wie lepiej od , stolarza , więc dlaczego nie wykona sam owej zabudowy . wiekszośc prac może sam wykonać bez wielkich narzędzi najlepiej żeby inwestor zrobił jak najprostrzy projekt a najlepiej juz taki jak robisz od 10 lat kazdemu, bo to przecież rewelacyjne rozwiązanie. Moja firma powiedziała że pierwszy raz robili taka kuchnie i byli z tego zadowoleni. Jesli nie robisz czegoś z powołania tylko dla pieniędzy to potem masz takie efekty. ty się denerwujesz inwestor, a po robocie każdy robi uff i więcej nie chcecie się widzieć. z tego właśnie powodu szukaliśmy wykonawcy parę miesięcy, a takich z przymusu skreślałem z miejsca, aż trafilismy na tych którzy mówili tym samym językiem i zachwycali się mówiąc o naszej kuchni bardziej niż my. Pokaż swoje portfolio, to zobaczymy co potrafisz, skoro jak do tej pory siedzisz tylko w loży szyderców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.03.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 chłopcyna filmach w takich sytuacjach panowie mówią: wyjdziesz na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.03.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 chłopcy na filmach w takich sytuacjach panowie mówią: wyjdziesz na zewnątrz? za dużo filmów sie naoglądałaś Koniec tematu, definitywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 18.03.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 najlepiej żeby inwestor zrobił jak najprostrzy projekt a najlepiej juz taki jak robisz od 10 lat kazdemu, bo to przecież rewelacyjne rozwiązanie. Moja firma powiedziała że pierwszy raz robili taka kuchnie i byli z tego zadowoleni. Jesli nie robisz czegoś z powołania tylko dla pieniędzy to potem masz takie efekty. ty się denerwujesz inwestor, a po robocie każdy robi uff i więcej nie chcecie się widzieć. z tego właśnie powodu szukaliśmy wykonawcy parę miesięcy, a takich z przymusu skreślałem z miejsca, aż trafilismy na tych którzy mówili tym samym językiem i zachwycali się mówiąc o naszej kuchni bardziej niż my. Pokaż swoje portfolio, to zobaczymy co potrafisz, skoro jak do tej pory siedzisz tylko w loży szyderców! Marcinie , nie jestem tu dla reklamy , a to czy wyrażę swoje zniesmaczenie do wykonanej pracy mam do tego prawo . I nie rozumiem w Twojej wypowiedzi CYTAT a najlepiej juz taki jak robisz od 10 lat kazdemu, bo to przecież rewelacyjne rozwiązanie. Jeśli nie robisz czegoś z powołania tylko dla pieniędzy to potem masz takie efekty. ty się denerwujesz inwestor, a po robocie każdy robi uff i więcej nie chcecie się widzieć. czy To ma się tyczyć mojej osoby .? i nie siędzę w loży lecz na zwykłej ławeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 18.03.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 chłopcy na filmach w takich sytuacjach panowie mówią: wyjdziesz na zewnątrz? efilio , przecież nikt tu się nie kłoci , bynajmniej ja nie mam takiego zamiaru , lecz trzeba również powiedzieć prawdę a nie wydziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.03.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 ach... to była przyjacielska wymiana zdań? wiedziałam że przez te filmy mam spaczony pogląd na świat no dobra EoT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 18.03.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 ach... to była przyjacielska wymiana zdań? wiedziałam że przez te filmy mam spaczony pogląd na świat no dobra EoT serio piszę , nie mam złych zamiarów a Ciebie pozdrawiam bo , wiem ze chciałaś dobrze :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.03.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 ja na sciereczki mam takie cos, miedzy zlewem a zmywarkahttp://www.peka.pl/zdjecia/body/oferta/02_szafki_podblatowe/02_02/02_02_WYCIAGI-WYSOKIE-WASKIE.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.03.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 AAAAAA!!!!! boskie!!!:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 18.03.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 ja na sciereczki mam takie cos, miedzy zlewem a zmywarka http://www.peka.pl/zdjecia/body/oferta/02_szafki_podblatowe/02_02/02_02_WYCIAGI-WYSOKIE-WASKIE.jpg Ja mam takie: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/yj7DZ9Y78VNIAYVOfB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 ja na sciereczki mam takie cos, miedzy zlewem a zmywarka http://www.peka.pl/zdjecia/body/oferta/02_szafki_podblatowe/02_02/02_02_WYCIAGI-WYSOKIE-WASKIE.jpg mnie na ten patent zabrakło właśnie 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izuuś 18.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) A ja tak z innej beczki markoto czy ja dobrze widzę, że masz jakby biały piekarnik,? Jakiej firmy? Jakbyś była tak miła i wrzuciła fotkę? Hmmm dopiero na to wpadłam, że to chyba nie Twoja kuchnia, tylko folder reklamowy prawda ?? Edytowane 18 Marca 2011 przez Izuuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 18.03.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Ja mam taki sam system jak Markoto , myślałam, że to jest standard w każdej nowej kuchni,musi być jakieś miejsce na ściereczki i nie bynajmniej na uchwycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 jak się ma 15cm więcej miejsca...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 18.03.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Aricia, nie rozpaczaj, na ścierce świat się nie kończy,co za różnica gdzie ją schowasz ?, ważne, że zawsze będzie pod ręką, ale nie koniecznie na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts