Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Trochę nie w temacie. Będziesz też miała zmywarkę? Może zaraz obok? Jeśli tak to odradzam zlew narożny jak mogę, zwłaszcza jeśli kosz na śmieci umiejscowisz pod zlewem. Po otwarciu zmywarki- dostęp do kosza jest praktycznie nie możliwy. Mój szwagier ma takie rozwiązanie i bardzo tego żałuje. Suszarkę ma nie w szafce narożnej tylko obok, nad zmywarką.

jako posiadaczka narożnego zlewu, przed którym się broniłam bardzo, ale niestety pokonały mnie względy techniczne, powiem, że wbrew pozorom to nie takie głupie rozwiązanie. w każdym razie nie niewygodne.

co do dostępu do "pod zlewem" i zmywarki - wystarczy odstawić zmywarkę o 30 cm (u mnie jest tam cargo na ziemniaki, cebulę, mąki, cukry itp) i dostęp do kosza staje się bardzo wygodny. do tego idealnie się zmywarę ładuje. ze zlewu do zmywarki mam pół obrotu. jak chuck norris :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, tak zmywarka bedzie obok - po prawej, ale to raczej nie bedzie przeszkadzalo, bo ta szafke pod zlewem to chce miec scieta, a nie w kącie 90 stopni i dalej zmywarka. Chodzi mi glownie o szafke ta u gory, gdzie mozna umiescic suszarke na talerze... jak to rozwiazac? Czy sa jakies narozne szafki z suszarkami czy po prostu nie macie nad zlewami zadnych suszarek....? Prosze o rade! :)

Tak, tak zmywarka bedzie obok - po prawej, ale to raczej nie bedzie przeszkadzalo, bo ta szafke pod zlewem to chce miec scieta, a nie w kącie 90 stopni i dalej zmywarka. Chodzi mi glownie o szafke ta u gory, gdzie mozna umiescic suszarke na talerze... jak to rozwiazac? Czy sa jakies narozne szafki z suszarkami czy po prostu nie macie nad zlewami zadnych suszarek....? Prosze o rade! :)

A po co Ci suszarka podszafkowa, jak masz zmywarkę i pewnie będziesz miała suszarkę ze zlewem?

Chyba, że nie będziesz miała....

Aha duś, jaki masz zlew ten narozny? taki w 90 st, czy sciety? jak Ci sie sprawuje i czy masz nad nim suszarke na talerze? Jesli tak, to jaką, tez narozną? wstaw jakies fotki :)

mam narożny ścięty - Pyramis Medusa Corner 1 1/2 B 2D Narrow Stal gładka. korzystałam z takiego dwukomorowego w 90 st na działce i uważam to za mega niepraktyczne i zajmujące duzo miesjca rozwiązanie (pewnie jeszcze w różnych modelach bateria jest w różnym miejscu, ale i tak to do mnie nie przemawia)

suszarki na talerze nad nim nie mam, jest za to tradycyjna szafka w narożnik 90 st (otwierane do góry). ociekacz na zlewie jest wystarczający dla 3 szklanek, a jak mam więcej zmywania, to za "pół obrotu" mam zmywarkę.

zdjęcia chwilowo nie mam przy sobie żadnego, ew. na priv dostep do galerii

Edytowane przez duś

do monikaa13

Bardzo spodobal mi sie twoj blat, czy on ma kolor bardziej szary czy bardziej brazowy? Moze masz jakies zdjecie ktore oddaje rzeczywisty kolor tego blatu?

Z gory dziekuje.

ania

Brązowy???!!! W ŻYCIU!!!!!!!!!!!!!!!

Blat jest jak najbardziej szary. Jest to blat Consuela marki Kronopol. Ma fajną fakturę i maziaje jasno i ciemno szare:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/VrOm40AVcBNYlaDutB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/DPRJFBzin2Tbxw8AMB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/aCgjRPOuy7LuKnwntB.jpg

Może dziś lub jutro zrobię dokładniejsze zdjęcia to mogę wrzucić.

Te jasne placki są poprostu szare tylko jaśniejsze. Jeśli chodzi o brąz to jest go tam 0% :D

Na moim komputerze to wyglada na braz, z domieszka szarego :rolleyes: Chyba jednak musze zobaczyc ten blat na zywo.

Dziekuje.

No jak chcesz brąz to na pewno, a jak szary to możesz mi zaufać. Zobacz sobie na stronie. Zdjęcie, na którym rzekomo widzisz brąz było robione prz sztucznym świetle i może stąd taki efekt.

Ten blat nie ma w sobie nic brązowego.

Zdjęcie ze strony producenta:

http://mdm.kronopol.pl/var/kronopol/storage/images/materialy-dla-meblarstwa/galeria-nowosci/d1007-bz-consuela2/38086-1-pol-PL/D1007-BZ-Consuela.jpg

http://mdm.kronopol.pl/var/kronopol/storage/images/materialy-dla-meblarstwa/galeria-nowosci/d1007-bz-consuela/38078-1-pol-PL/D1007-BZ-Consuela.jpg

Taki dokładnie jest to kolor.

A tu fragment:

http://www.elcavo.pl/zawartosc/grafika/255/1439_w.jpg

u mnie też niestety będzie zlew narożny ścięty i mam takie pytanko czy z takiego zlewu jesteście zadowoleni i czy dobrze się z niego korzysta a może lepiej kombinować i próbować zrobić zwykły?

Ja swego czasu miałam zlew narożnikowy ścięty (Franke właśnie) - korzystałam z niego 5 lat w starym mieszkaniu i złego słowa powiedzieć nie mogę - praktycznie bez różnicy jak dla mnie :)

A ja miałam Frankową fasolkę1,5 komorową z ociekaczem i była rewelacyjna.:);)

Aha, to super, czyli takie rozwiazanie z naroznym jest rozwniez czesto spotykane :) Czyli mialas ten model CALYPSO (fasolke?). ja wlasnie sie nad nim zastanawiam, ale chyba troszke plytki czy tylko tak mi sie wydaje, bo w sumie widzialam tylko na necie. Noi drugi do wyboru to tez FRANKE MILAN MIG, a moze ktos taki ma? jak sie sprawuje?

Ja swego czasu miałam zlew narożnikowy ścięty (Franke właśnie) - korzystałam z niego 5 lat w starym mieszkaniu i złego słowa powiedzieć nie mogę - praktycznie bez różnicy jak dla mnie :)

Przez chwilę myślałam, że to moja wypowiedź :)

Zlew tej samej firmy (Franke Pamira), ten sam przedział czasowy i ten sam wniosek :)

Ja bym nie kombinowała :rolleyes: