Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam pytanie do użytkowników frontów białych na wysoki połysk - czy wasze fronty podświetlone żarówką z bliska mają jakieś drobne rysy takie jak od kółka polerskiego, czy są idealne jak lustro????? Bo nie wiem co mam myśleć o swoich, które właśnie takie mikro rysy posiadają, ale widać je tylko po dokładnym przyjrzeniu się. Z odległości około 1 metra są w zasadzie jak lustro, ale podświetlone z bliska pozostawiają wiele do życzenia. Reklamować???

Mam pytanko do szczęśliwych posiadaczy kuchni na wysoki połysk

Czy Wasze fronty mają jakąś powłokę "anty finger" tzn nie odznaczające się paluchy:-) ? Bardzo podobają mi sie kuchnie na wysoki połysk - ale boję się śladów Z tego co tu przeczytałam to piszecie ze dobrze sie czyszczą i wyglądają oki nawet w oświetlonej kuchni - dlatego jestem ciekawa czy macie standardowe fronty czy jakieś specjalne?

u mnie tych rys przy świetle dziennym nie widać, dopiero kiedy wezmę żarówkę zbliżę do frontu i spojrzę pod odpowiednim kątem to widać drobne koliste rysy, nie wiem czy to jest dopuszczalne. W każdym razie i tak są o niebo lepsze lakierowane, niż folia, którą miałam brać pierwotnie, a ona pod światło to w ogóle jakieś grudki i inne nierówności przynajmniej ta, którą mi proponowano. Co prawda to prawda łatwo ten lakier porysować. Chyba trudno znaleźć złoty środek.

Część naszej kuchni z nowymi dodatkami:

http://foto3.m.onet.pl/_m/de4aa04c4ced5b310670bd02a2885573,10,19,0.jpg

O ile teraz mój monitor nie przekłamuje kolorów to masz kuchnie jasno szarą- chodzi mi o fronty? Jeżeli tak to czy możesz pokazać jak rozwiązałeś sprawę nad blatem?

Chyba nie muszę dodawać , że kuchnia taka jak lubię!

O ile teraz mój monitor nie przekłamuje kolorów to masz kuchnie jasno szarą- chodzi mi o fronty? Jeżeli tak to czy możesz pokazać jak rozwiązałeś sprawę nad blatem?

Chyba nie muszę dodawać , że kuchnia taka jak lubię!

Kilkaset metrów wyżej w tym poście są fotki płytek nad blatem. A fronty są jasno szare - monitor nie przekłamuje.

mirela99 ja właśnie ciekawa jestem czy wszyscy, którzy tu się chwalili swoimi białym na wysoki połysk kuchniami mają:

a) tak idealnie wykonane fronty, bez żadnych drobny rysek i tylko ja mam takiego pecha do wykonawców

b) nie przyznają się

c) nie przyglądają się tak bardzo i tylko ja taka czepialska i szczegółowa jestem??? :D

Praktycznie każdy zachwala kuchnie na wysoki połysk, ja wiem, że są trudne w wykonaniu tak aby były idealne, ale nie jest to niewykonalne i zastanawiam się co jest dopuszczalne?

Izuuś, jak dla mnie nieakceptowalne na lakierowanych powierzchniach sa tzw "morki" lub inaczej "pomarańczowa skórka", pęcherzyki powietrza, odpryski, wyłażący podkład z pod lakieru na krawędziach (za bardzo spolerowany lakier), widoczne rysy inne niż te koliste. Kółek - o ile nie ma tego wiele i nie są widoczne powiedzmy z odległości 1,5m to bym się nie czepiała bo powstają w trakcie polerowania - być może za bardzo zużyta powierzchnia polerująca. No, ale to też kwestia indywidualna, bo jednym przeszkadza innym nie. Lakier bardzo łatwo zarysować, więc i tak w trakcie użytkowania rysy będą powstawać. Nawet w pełni zautomatyzowany proces lakierowania - patrz nowe auto z salonu postawione w pełnym słońcu - nie gwarantuje idealnej powierzchni.

Będę grzmieć ;)

- potężny wątek nt. blatów jest tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?85506-Blaty-kuchenne

- o projektach dyskutujemy w dziale z projektami - Korozjo, załóż tam własny wątek (albo napisz, to poprzenoszę posty dotyczące Twojej kuchni), a na pewno dziewczyny pomogą (prawda?).

Tu robi się zupełny galimatias....

Wybaczcie, ale nie przebrnę przez całą dyskusję. Mam pytanie, czy ktoś z was ma część frontów takich z kratki, ażurowych i czy z perspektywy czasu i użytkowania(konkretnie chodzi mi o to czy się to tragicznie czyści) zrobilibyście to jeszcze raz. Zastanawiam się nad szufladami (3 sztuki) właśnie z takim kratkowym frontem i mam coraz więcej sprzecznych opini w tym temacie. Może wasze będą mniej sprzeczne?

[usunęłam po moderacji powyżej]

Gębal - obawiam się, że o ile w ogóle ;) to uzyskasz sprzeczne informacje. Ja jestem z natury leniwa i wiem, że nie chciało by mi się pucować takich lamelek ... Pamiętam, że na pierwszych stronach tego wątku jest piękna zielona kuchnia - tam były fronty o jakich piszesz - może spróbuj zapytać bezpośrednio właściciela tej kuchni ...

Znalazłam za ciebie ;););) Strona 8 post 149 użytkownik agutiii

Edytowane przez Anulek2005
wyniki poszukiwań :)