Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem , wiem ale mam córke alergiczkę na roztocza i to bardzo mocno więc stwierdziłam że lepiej umyć jak chodować...

A nie myślałaś żeby szafki postawić bezpośrednio na murku zamiast na nóżkach? Ja zamierzam tak zrobić w kuchni.

Witam. Pozwolę sobie pochwalić się swoją kuchnią. Jeszcze brakuję mi sprzętów. Kuchnia firmy WFM

bardzo ładna, jedynie to wyższe zwieńczenie wyspy mi nie za bardzo...

moja bedzie w podobnej kolorystyce :)

mamy podobne domy jeśli chodzi o parter-okna i wysoki sufit - jakie planujesz oswietlenie, masz może swój dziennik ?

edit: juz wiem że nie masz....a szkoda ;-)

Edytowane przez queene

bardzo ładna, jedynie to wyższe zwieńczenie wyspy mi nie za bardzo...

moja bedzie w podobnej kolorystyce :)

mamy podobne domy jeśli chodzi o parter-okna i wysoki sufit - jakie planujesz oswietlenie, masz może swój dziennik ?

edit: juz wiem że nie masz....a szkoda ;-)

Dzięki za opinię.

Jeżeli chodzi o zwieńczenie wyspy to była to przemyślana decyzja ..... mojej żony. Ja chciałem jak na zdjęciu nr 21. Ale w sumie jestem zadowolony zawsze będzie trochę blat roboczy przysłonięty od strony jadalni i to właśnie zadecydowało. Oświetlenie jeszcze nie wybrane, czekamy jak nam coś wpadnie w oko chociaż mam już jakiś typ.Przesyłam wizualizacje z innymi rozwiązaniami Pozdrawiam

Widok 3D 21.jpg

Widok 3D 28.jpg

Widok 3D 30.jpg

Widok 3D 15.jpg

Widok 3D 40.jpg

Dzięki za opinię.

Jeżeli chodzi o zwieńczenie wyspy to była to przemyślana decyzja ..... mojej żony. Ja chciałem jak na zdjęciu nr 21. Ale w sumie jestem zadowolony zawsze będzie trochę blat roboczy przysłonięty od strony jadalni i to właśnie zadecydowało. Oświetlenie jeszcze nie wybrane, czekamy jak nam coś wpadnie w oko chociaż mam już jakiś typ.Przesyłam wizualizacje z innymi rozwiązaniami Pozdrawiam

aaa czyli nad jadalnią masz niski sufit - ja bardziej myślałam o tej wysokiej części salonu

fajne te wizualki, ciężko wybrać :)

a powiedz mi jeszcze - te rogowe okno w kuchni to fix ?

A nie myślałaś żeby szafki postawić bezpośrednio na murku zamiast na nóżkach? Ja zamierzam tak zrobić w kuchni.

Witam dziękuje za radę ,ale kuchnie mam już gotową tylko nie zamontowaną i zdecydowałam że jeśli nóżki mi się nie sprawdzą zamontuje cokół-nie ma z tym żadnego problemu.Ale wybrałam nóżki klasyczne w kolorze satyny z firmy gamet NZ43-jest tam duży wybór polecam! Kuchnie wybrałam klasyczną z witrażami blat trawertyn fronty giętę + barek. Wrzucę zdjęcia jak zamontuje.

Dziękuję bardzo :-)

Jak uda mi się udziubać projekt to wrzucę - kuchnie mam sporą ok 20 metrów Będzie nowoczesna w kolorze szary - ale jasny z czarnymi blatami - cięzko mi to wszystko idzie Ale jak już wrzycę projekt bedzie temat do dyskusji - mam nadzieję :-)

Asia z małym opóźnieniem ale już spieszę z odpowiedzią. Blat mamy biały matowy (czyt. chropowaty, wrzucałam gdzieś w swoim wątku fotkę z bliska) i utrzymanie go w czystości to bułka z masłem. Myślę, że gorzej byłoby gdyby blat był błyszczący (już po rozpakowaniu takiego w kuchni przy montażu było widać rysy i palce, a biorąc pod uwagę częstotliwość przesuwania nawet szklanki z tego blatu nic by nie zostało do momentu jej ostatecznego wykończenia). Zlew kupiliśmy jakiś najnowszy Schocka biały, ja jestem bardzo zadowolona, herbaty staramy się do niego nie wyrzucać, ale teść raz sie zapomniał i tak sobie leżała chyba 2 dni w nim, bo my wyjechaliśmy. Zlew miał plamkę, ale umyłam go normalnym płynem do mycia naczyń i narazie śladu nie ma. Nie wiem czy wiecej plusów czy minusów ma biały zlew, ale ja narazie ze swojego jestem zadowolona :)

Asia z małym opóźnieniem ale już spieszę z odpowiedzią. Blat mamy biały matowy (czyt. chropowaty, wrzucałam gdzieś w swoim wątku fotkę z bliska) i utrzymanie go w czystości to bułka z masłem. Myślę, że gorzej byłoby gdyby blat był błyszczący (już po rozpakowaniu takiego w kuchni przy montażu było widać rysy i palce, a biorąc pod uwagę częstotliwość przesuwania nawet szklanki z tego blatu nic by nie zostało do momentu jej ostatecznego wykończenia). Zlew kupiliśmy jakiś najnowszy Schocka biały, ja jestem bardzo zadowolona, herbaty staramy się do niego nie wyrzucać, ale teść raz sie zapomniał i tak sobie leżała chyba 2 dni w nim, bo my wyjechaliśmy. Zlew miał plamkę, ale umyłam go normalnym płynem do mycia naczyń i narazie śladu nie ma. Nie wiem czy wiecej plusów czy minusów ma biały zlew, ale ja narazie ze swojego jestem zadowolona :)

Dzięki za odpowiedź - uspokoiłaś mnie. Już prawie jestem zdecydowana na jasny matowy - skoro na granit star galaxy mnie nie stać :-)

a czy ja mogę zapytać właścicieli blatów olejowanych czy ten Wasz olej czuć jakoś nieprzyjemnie? bo ja poolejowałam parę dni temu blat jesionowy olejem 3v3 i wciąż czuję dziwaczny zapach, przepraszam, że tu ale gdzie indziej cisza, a mnie to bardzo niepokoi

A skad masz ten olej? To jest olej do blatow kuchennych? Czytam w internecie, ze to dunski olej z utwardzaczem do parkietu lub w ogole do ochrony drewna...Olej do blatow kuchennych musi miec atest ze jest bezpieczny dla czlowieka w kontakcie z zywnoscia.

Specjalny olej firmy Osmo jest najlepszym olejem do blatow kuchennych, ewentualnie z tanszych produktow to olej na bazie oleju lnianego z IKEA.

Edytowane przez Aleksandryta