Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ja dam kontre: mamie zrobilam taka szafke 40-tke obok plyty: otwiera sie to to raz i na dole olej, ocet i inne duze flachy + rolka z papierowym recznikiem, wyzej przyprawy wszelakie w sloikach a w gornej szufladce drobnica:np. kostki rosolowe. Zaleta za jednym razem praktycznie wszystko otwarte i baaardzo latwo dostepne. Szufladki moga byc powysowane w roznym stopniu itd itp. I w takim ukladzie kupuje ten pomysl. Fakt na 60 czy 80 bym sie nie zdecydowala. A i w kazdym momencie mozna sobie dopasowac wysokosc i ilosc owych szufladko/polek. Czemu nie zrobilam tak u siebie :confused: Edytowane przez ALUTKA W

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie do znawców tematu kuchennego. Szkło widzę coraz częściej w projektach :) Ja też miałam między okapem a płytą kichenną ;) Tak czas przeszły, bo przy pierwszym dużym gotowaniu szyba pękła (były zapalone wszystkie palniki jednocześnie). Od montażu do tego dnia minęło kilka miesięcy, więc nie dzwoniłam do wykonawcy, bo też szczerze mówiąc byłam tym szkłem zmęczona (ciągłe pucowanie). Zastanawiałam się czym to zamienić i był pomysł płytek, ale tak schodziło zrobienie tego, że ... wróciłam do szyby. Szyba była czarna tak ja kuchenka i okap i ładnie się to komponowało.

Zadzwoniłam do mojego pana od kuchni spytać co to było za szkło. Powiedział, że lacobel. Że cały czas montyują, że nikomu nie pękł. Że musiał być inny czynnik niż temperatura (ale ściana nie jest popękana, więc to raczej nie "ruchy" domu).

Mam pytanie jakiego rodzaju szkło montujecie przy kuchence? I czy komuś też pękł lacobel ?

A i jeszcze jedno pytanko. Ma ktoś zlewozmywak granitowy Teka? Interesuje mnie czerń. Czy ta firma produkuje czerń czy raczej grafit?

Tu coś o czarnych, może Ci się przyda:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142576-czarny-zlewozmywak

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142950-Czarny-zlew-podwieszany.....jaki

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?135163-CZARNE-SPRZ%C4%98TY-...

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?105191-czarne-sprz%C4%99ty

:)

Odnośnie lacobela:

Czy ktoś wytłumaczy mi różnicę między nim właśnie a szkłem laminowanym?

Będę mieć kawałek przy stole kuchennym, ale jeszcze nie zamawiałam i tak się zastanawiam co lepiej. Jest jakaś różnica w wyglądzie?

KamilaDeMon ja mam też astrala z Teki-antracyt. Jak dla mnie to on jest czarny.

poradźcie coś - jestem na etapie kuchni - będzie to nowoczesna kuchnia z jednej strony wysoka zabudowa jakby we wnęce - fronty białe poler ewentualnie pół poler - wnętrze ma byc utrzymane w bieli/szarościach/drzewie - i mam problem z doborem blatu - do typowo białej pasowałby np czarny/szary - ale mam okno w kuchni w kolorze coś ala złoty dąb i myślałam żeby dobrac coś pod kolor stolarki - pasowałby do nowoczesnego wnętrzna blat w takim kolorze?

chyba, że jakieś inne pomysły - podłoga ma byc biała ewentualnie jasny szary/beż - albo tubadzin colour kolekcja black/red biała płytka podłogowa http://www.tubadzin.pl/flash.php?lang=1#hStrona=kolekcje_szczegoly,hLan=1,hSound=undefined,hLoop=1,hStrona_sub=colour,hKolekcje_id=910200,hKolekcje_produkt_id= ewentualnie paradyż arkesia lub coś w tym stylu http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/arkesia

wszelkie porady mile widziane

Ja mam stolarkę okienną właśnie w orzechu, fronty białe i "drewniane", a blat biały lekko nakrapiany szarością.

poradźcie coś - jestem na etapie kuchni - będzie to nowoczesna kuchnia z jednej strony wysoka zabudowa jakby we wnęce - fronty białe poler ewentualnie pół poler - wnętrze ma byc utrzymane w bieli/szarościach/drzewie - i mam problem z doborem blatu - do typowo białej pasowałby np czarny/szary - ale mam okno w kuchni w kolorze coś ala złoty dąb i myślałam żeby dobrac coś pod kolor stolarki - pasowałby do nowoczesnego wnętrzna blat w takim kolorze?

Siostra mojego M. ma kuchnię nowoczesną, białą na wysoki połysk i do tego blat dębowy w takim ciepłym odcieniu. Wygląda to super i bardzo nowocześnie ale dzięki temu blatowi nie ma efektu laboratorium. Na podłodze ma szare płytki. Jak znajdę fotkę to prześlę na priv jak to wyglada:)

Siostra mojego M. ma kuchnię nowoczesną, białą na wysoki połysk i do tego blat dębowy w takim ciepłym odcieniu. Wygląda to super i bardzo nowocześnie ale dzięki temu blatowi nie ma efektu laboratorium. Na podłodze ma szare płytki. Jak znajdę fotkę to prześlę na priv jak to wyglada:)

Ojej.. czy ja mogłabym również prosić o to zdjęcie.. właśnie w tej kolorystyce planuje kuchnię. Ale nie wiem jak bedzie taki blat wygladał przy oknie w kolorze orzech.

Heh dziewczyny ona nie ma całego blatu w takim kolorze tylko część ale można i tak zobaczyć jak to wygląda mniej więcej. Mam zdjęcia ale takie średnie a lepszych nie mogę znaleźć. Zaraz zrobię album to wam prześlę link na priv :)

Korozja ja tez prosze o fotki. co prawda u mnie do urzadzaania kuchni jeszcze daleko, ale marzy mi sie wlasnie taki uklad, tzn biale meble na wysoki polysk, jasna podloga i drewniany blat. mam kilka inspiracji wiec zaraz wrzuce.

Heh dziewczyny ona nie ma całego blatu w takim kolorze tylko część ale można i tak zobaczyć jak to wygląda mniej więcej. Mam zdjęcia ale takie średnie a lepszych nie mogę znaleźć. Zaraz zrobię album to wam prześlę link na priv :)

Korozjo, czy i ja bym mogła prosić? mam dylemat czy blat zrobić czarny czy w orzechu... Zdjęcia by mi ułatwiły wybór.