Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, mam jeszcze pytanie do blatów i zlewów. Planuję zlew teka astral (widziałam go w dzienniku u pasie i mnie zainspirował ;)) zastanawiam się tylko nad kolorem. Bardzo podobają mi się te ciemne blaty (onyks), ale wszędzie je widziałam w połączeniu z czarnym blatem. Czy myślicie, że będzie pasował do jasnego (kremowy)? Trochę boję się brać jasny zlew, bo jak mi się z blatem nie zgra, to już chyba będzie mogiła.

wioladd świetna kuchnia gratuluję.

Z czego wykonane to czarne widoczne nad i po bokach ściany z pierkanikiem?

Pochwal się*proszę też co to za blat, piękny. Rozumiem, że nogi wyspy to też granit ( jeśli blat to granit).

Zlewozmywak widzę podwieszany - jaka firma? Oraz czy masz jakiś ociekacz?

Pozdrawiam

Witam serdecznie. Po prawie rocznym remoncie mogę pokazać swoją kuchnię. Od razu zaznaczam, że była "projektowana" tylko przeze mnie,bez pomocy żadnego fachowca i wykonana przez lokalnego stolarza. Oczywiście teraz bym kilka rzeczy zmieniła, ale i tak jestem zadowolona.

Kuchnia bardzo ładna:) osobiście nie lubię tylko tych" rur" okapów

Wyspa ma wymiary: 100 x 200 cm, a wykonana jest z granitu, tak-jak ktoś słusznie zauważył Star Galaxy. Nogi wyspy i czarne wykończenia to lakierowany MDF. Te" czarne opaski" po bokach to normalne szafki 30-ki, zamykane dotykowo. Okap to pomysł czysto praktyczny. Z mężem jesteśmy dosyć wysocy i w poprzedniej kuchni, o okap w tradycyjnej formie po prostu się uderzaliśmy (być może był za nisko zamontowany). Teraz jest bezpieczniej. Zlew podwieszany TEKA, płyta indukcyjna też. Ociekacza nie mam, chociaż go planowałam. W przypadku bardzo twardej wody w moim domu byłabym niewolnicą ciągłych zacieków powstałych w zagłębieniach blatu.

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Dwa tygodnie temu zamontowano mi kuchnię, dół lakier półmat góra fornir orzech amerykański. Dolny rząd szafek wiszących jest na aventosach, górny już nie bo stolarz stwierdził że nie ma potrzeby gdyż te szafki będą mało używane. Problem w tym że fornir w górnym rzędzie szafek rozkleja się na łączeniach, dotyczy to szafki lewej i prawej stolarz twierdzi że jest to wina otwierania ręcznego ( front po naciśnięciu odskakuje ale do góry trzeba go podnieść). Moim zdaniem to lekkie przegięcie aby po dwóch tygodniach rozklejały się łączenia ( szafki naprawdę są otwierane sporadycznie. Wydaje mi się iż zostały źle sklejone no i chyba jest trochę za cienka warstwa tego forniru bo fronty w dolnym rzędzie co prawda się nie rozklejają ale narożniki się ścierają! Podaję linka do zdjęcia gdzie widać układ szafek górnych.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cc7b6e77ae420ed4.html

markoto bardzo dziękuję, także wydawało mi się że to niemożliwe, fronty idą do reklamacji i wątpię aby były problemy z jej uznaniem, stolarz zleca robienie tych frontów innej firmie więc będzie to trochę trwało. Boję się bo już zauważyłam przetarcia na barku, który także jest fornirowany a jest naklejany na jedną odnogę ciągu kuchennego, reklamacja oznaczałaby praktycznie rozbiórkę kuchni:bash:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/baddb24774041d53.html

Ymm....trochę jestem zdziwiona tłumaczeniem tego pana od kuchni Argos. Ja mam w kuchni fronty dolne fornir palisander na tip onie, więc siłą rzeczy non stop chwytam za fronty. Mieszkamy miesiąc kuchnię użytkujemy normalnie (czyt. często) i nic nie odchodzi. Nie znam się na sprawach technicznych, ale fornir chyba jest naklejany jako całość, a nie na front jeden kawałek i na bok drugi (taka listweka) oddzielnie, ale jak podkreślam nie znam się :p