Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

arogos, jak czytam Twoje "przygody" z kuchnia... :( Czy mozna wiedziec, ile kosztowala Twoja kuchnia? I co to za firma ja zrobila?

Jasne, kuchnia kosztowała 13500 zł, taką wycenę dostałam w kilku studiach a zrobiłam ją w studiu mebli kuchennych ,,De Lux" w Olsztynie bo mieli bardzo dużo realizacji oraz specjalizowali się w nowoczesnych kuchniach.

Zlew i bateria to teka:yes:

Sprawdza się świetnie, już go kocham:D, bo nic na nim nie widać.

No to w takim razie dałam się nabrać ;) Ja mam Blanco Metra 6S compact i prawie identycznie wygląda.

http://p.alejka.pl/i2/p_new/29/54/blanco-metra-6s-compact-silgranit-puradur-2-alumetalik-korek-automatyczny-513-553-rata-juz-od-62-18-zl-koszt-transp_0_n.jpg

http://www.hipermarket.pl/product/image/19881/metra-6-s-compact.jpg

Edytowane przez asizo

No to w takim razie dałam się nabrać ;) Ja mam Blanco Metra 6S compact i prawie identycznie wygląda.

http://p.alejka.pl/i2/p_new/29/54/blanco-metra-6s-compact-silgranit-puradur-2-alumetalik-korek-automatyczny-513-553-rata-juz-od-62-18-zl-koszt-transp_0_n.jpg

http://www.hipermarket.pl/product/image/19881/metra-6-s-compact.jpg

Ale jaja, faktycznie:)

Właśnie dziewczyny. Poradźcie mi, bo właśnie zlewozmywak i bateria została nam do skompletowania kuchni i zastanawiamy się między Teką a Blanco. My chcieliśmy Tekę z ociekaczem i oddzielnym odpływem, natomiast stolarz poleca nam droższy ciut blanco ale z ociekaczem bez oddzielnego odpływu. Twierdzi, że blanco lepsze.

Druga sprawa, czy warto brać baterię z wyjmowaną końcówką? Tu natomiast znajomy serwisant stwierdził, że węże w takich wylewkach lubią się szybko zniszczyć?

Nie wiem jak jest w przypadku zlewów...ale z tą dożywotnią gwarancją, to jest często pic na wodę. Dożywotnia gwarancja obowiązuje zazwyczaj do momentu, gdy dany model jest produkowany. Tak więc, czasami konkretny okres gwarancji może być zdecydowanie dłuższy niż taka "dożywotnia" bo dany model mogą przestać produkować już za rok.

Wyjmowana końcówka u nas często się przydaje, do opłukania komory, do wlania wody do wyższego naczynia (albo gdy zlew zajęty).

My mamy zlew i baterię Teka, nic się z nimi nie dzieje. Oczywiście konieczna "higiena", a co jakiś czas przetarcie zlewu olejem jadalnym, wygląda po tym jak nowy:)

z teki chyba się nazywała b1

co jakiś czas przetarcie zlewu olejem jadalnym, wygląda po tym jak nowy:)

:jawdrop: to ja jednak jakaś zacofana w kwestii utrzymania zlewu w kondycji jestem bo raczej zawsze starałam się go odtłuścić. :oops: a jak wyglada przed tym zabiegiem? chyba sie swojemu za bardzo nie przygladam bo nie zauważyłam żeby mu coś brakowało.

angy przyjemna kuchnia. Bardzo podoba mi się kolor szafek :)

Nie wiem jak jest w przypadku zlewów...ale z tą dożywotnią gwarancją, to jest często pic na wodę. Dożywotnia gwarancja obowiązuje zazwyczaj do momentu, gdy dany model jest produkowany. Tak więc, czasami konkretny okres gwarancji może być zdecydowanie dłuższy niż taka "dożywotnia" bo dany model mogą przestać produkować już za rok.

Po tym jak przeczytałam warunki gwarancji na panele quick step nie wierzę w dożywotnie gwarancje na zlew. Na panele mamy niby 25 lat gwarancji ale: podkład musi być też quick step, montować trzeba narzędziami quick step, do mycia używać mopa i płynu quick step. I wystarczy że przyjdzie "ekspert" i powie że panele nie były myte tym czym powinny i z gwarancją możemy się pożegnać. Tak samo pewnie jest ze zlewem. Powiedzą że był źle użytkowany i takie tam i nie ma gwarancji. Dlatego najpierw radzę przeczytać dokładnie warunki tej gwarancji dożywotniej!

Ja osobiście wybrałam teke (jednokomorową) z 2 letnią gwarancją ale zapłaciłam 500 zł a nie ponad tysiąc (tyle kosztował schock, blanco). Wygląda super i za taką cenę nie będzie dramatu za jakiś czas wymienić na inny.