Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marta&Marek, muszę przyznać, że kuchnia wyszła slicznie, choć to równiez nie moje klimaty. Ale ma coś w sobie. Kolor ścian zrobiłabym lekko szary a mikrofalę ukryła w szafce, ale to szczegóły. Bardzo ładne drzwi wewnętrzne i lampy w pomieszczeniu obok, które pasują do klimatu kuchni :) Edytowane przez naberia

Przeciez piekarnik jest "stary" (amica retro) a mikrofali nie produkuja niestety starej bialej:(

Produkuje Smeg, ale koszmarnie drogie... Za same maskownice życzy sobie 1000 zł - buuuu...

Kuchnia i cała reszta domku w moich klimatach. Łazienka rewelacja.

Kuchnia też mi sie bardzo podoba i faktycznie zupełna odmiana po tych nowoczesnych białych. Widać, że całość domu przemyślana i utrzymana w jednym klimacie. Napisz mi tylko, co masz na podłodze w kuchni ;)

Marta&Marek,

bardzo podoba mi się Twoja kuchnia, piękny kolor frontów!

Czy możesz napisać, jakie wymiary ma okno kuchenne?

Okno kuchenne ma wymiar 180/145, pomieszczenia wysokie na 2,91 cm

Neberia i Skibusia dziekuje za komplementy:)

Agami ciesze sie, ze calosc rowniez Ciebie zainteresowala (choc to forum kuchenne):) Na podlodze gres porcelanowy firmy Nowa Gala

Efilo oswietlenie o ktore pytasz bedzie na stolem, a kupione z Leroy Merlin,o takie (w realu wyglada zdecydowanie lepiej)

http://images45.fotosik.pl/946/07e3218e8eec0361m.jpg

Edytowane przez Marta&Marek-

@solskier

Fajna, czerwien tez bralismy pod uwage :) tylko strasznie mi nie pasuje panel zmywarki. Widze ze cokoly tez podniesione - ja nareszcie moge dluzej cos na blacie robic, wczesniejsze mieszkania mialy standardowe 85cm i plecy wysiadaly.

bsh

choć nie do końca mój klimat uważam, iż kuchnia jest BARDZO ładna ... :yes:

gratulacje, wszystko symetryczne, nic nie razi, kolory dobrane idealnie, nic za dużo nic za mało

wielkie graty ;)

" od czasów" kuchni ragazza i weroniki nic mi się tak nie podobało

miłego korzystania

@madzioochna

Uchwyty sa bardzo wygodne i funkcjonalne. Chcialem je miec na cala dlugosc szafek/szuflad - jednak wykonawca kuchni odradzil (co wedlug mnie wyszlo super - prawie ich nie widac). Jedynie w zabudowie lodowki jest "problem" - otwieram uchwytem, jednak zamykam lapiac za front :) bo tak jakos wygodniej.

bsh dzięki.. no to teraz nie wiem, myślałam że nie są wygodne, byłam już nastawiona na takie bez uchwytów, to się chyba frezowane nazywa.

Co do frezowanych - koniecznie popros wykonawce o demonstracje tego rozwiazania na gotowym elemencie (calej szafce, najlepiej gdyby dalo sie zobaczyc zarowno otwierane na boki jak i szuflady). Ja widzialem kilka takich realizacji na zywo w roznych studiach kuchennych i nie polecam. Takie "podchwyty/nadchwyty" potrafia doprowadzic do pasji jak przy zamykaniu uderzaja w palce (wystarczy ze dotykaja - to strasznie denerwuje), jest to rozwiazanie wymagajace od wykonawcy duzej uwagi i wykonczenia w gladkie, zaokraglone krawedzie.

Dodatkowo jezeli masz zamiar isc w polysk to slady palcow na 100% sie pojawia przy takich rozwiazaniach.

Bsh, kuchnia cudo! Można prosić zbliżenie (albo linka) uchwytów? przyznam,że nie proponowano mi takich w studio mebli a relingi trochę są za duże. Widzę tu chyba barek. Pokaż proszę barek z obu stron. Dla mnie kuchnia marzeń. Planuję podobny układ, ale mam 2 okna i odpadają mi szafki wiszące.

bsh

kuchna fajowa ale jest jedno ale... na tych zdjęciach co tu przedstawiłeś wygląda ona strasznie sztucznie tak jakby to były zdjęcia z profesjonalnej prezentacji w dobrym programie. A jeżeli to są zdjęcia z natury to chyba po obróbce bo w wielu miejscach wyraźnie brak ostrości .

Może jest to wina tego że niema w niej żadnych kuchennych gadżetów na wierzchu ??

Witam,

Przy remoncie mieszkania duuuzo czytalem na tym forum - przyszedl czas sie pochwalic efektami:

http://foto-host.pl/images/922rog.jpg

Co sadzicie?

fajna kuchnia, jedynie co mi troszke nie pasuje to kolor tego wzoru za szkłem. ale ogólnie z polotem.

podobają mi się Twoje lampki na suficie - pochwalisz sie co to za firma i +/- koszt?

dzieki!

Witam serdecznie. Po prawie rocznym remoncie mogę pokazać swoją kuchnię. Od razu zaznaczam, że była "projektowana" tylko przeze mnie,bez pomocy żadnego fachowca i wykonana przez lokalnego stolarza. Oczywiście teraz bym kilka rzeczy zmieniła, ale i tak jestem zadowolona.

Kurcze wysepka jest super. Skąd wzięłaś te taborety? Wyglądają kosmicznie, żonie muszę pokazać :)