Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja osobiście w nowoczesnych kuchniach nie lubię fikuśnych dekoracji okien. Widziałam u jakiejś firmy na stronie przykład realizacji kuchni w czarnym lakierze z fornirem + na oknie chyba woalowe 2 części szyte po skosie i zawieszone ala lambrekin.

Zazdrostki kojarzą mi się raczej z tymi szydełkowymi - ale nie znam się, ja lubię prostotę. Podoba mi się natomiast do nowoczesnej kuchni roleta rzymska lub nawet wenecka (z mocnym marszczeniem) pod warunkiem że dodatki nawiązują do takiej dekoracji.

Mea a Ty o czym myślisz dokładnie? :)

Hmn...no dla mnie te pierwsze za bardzo kojarzą mi się z firankami jak u mojej babci - ale to jakieś tam moje odczucie. Kompletnie marszczeń i lamówek nie ogarniam w nowoczesnej kuchni. Całe szczęście że myślisz o jednokolorowych - no ale ja jestem na nie. Może za sprawą dodatków uda Ci się to jakoś dograć, ale to nie moja bajka więc nie podpowiem.

Kolejne to chyba rzymska roleta z wykończeniem w szpic, akurat wolę na prosto ale na pewno pasuję lepiej niż te marszczenia. Ostatnia to już zwykła rzymska i wcale nie musi być kosmicznie droga. Zobacz sobie np na Stylusie, na jedno okno wychodzi jakieś 200 -250 zł :)

Wiesz Mea porównując wyceny za okno w różnych studiach dekoracji okien gdzie cena jednego okna w rolecie rzymskiej była od 800-1400 zł to 200 uważam za bardzo tanio :)

no i wlasnie to uwazam za ZBRODNIE!! patrzylam na ceny takich paneli na allegro ... kosmos w ciapki !!! BOZE DZIEKI CI ZE KIEDYS SLUCHALAM MAMY I NAUCZYLAM SIE PODSTAW SZYCIA z firankami radze soebie zupelnie niezle :)

dam ci taki przyklad ... prosty panel z bialego woalu z obciaznikiem liniowym zawiazany 2 kokardkami ...

http://images41.fotosik.pl/338/d07a4c38a04e24e5med.jpg

wyamiary 120x60

na aukcji kosztuje 50 zl !!

a ile kosztuja materialy ??

woal bialy - 1,80zl /przeliczone na powiedzrznie jednego panela/

wstazka - 0,82zl

obciaznik - ok 3zl

suma: 5,62

czy szycie tej firanki kosztuje reszte ??

ze o dekoratorniach i oknie za 1400 zl wogole wole nie myslec ...

Ja zdaję sobie sprawę, że za produkt gotowy zwykle się przepłaca :)

Woal który pokazałaś to chyba żadna sztuka w szyciu (nie wiem nie szyłam, wydaję się konstrukcyjnie prosty). Mea bierz tylko pod uwagę, że te rolety za 1400 np za okno mają naprawdę porządne materiały zachodnie. Wiesz dla mnie to abstrakcja płacić 700 zł za mb materiału na zasłony np, ale niektórych stać i to szanuję. Ja zadowolę się stylusem :p

Najlepszy okap i ten lacobel - świetnie to wyszło.

dzięki

lidiszu - oj oberwie ci się (chyba od duś) za żaluzje :D

Piękny fornir. Czym masz wykończony sufit nad okapem?

nad okapem jest czarne hartowane szkło

Gdybyś nie robiła wyspy, miałabyś piękną, dużą, przestronna kuchnię. Wiem, wiem moda na wyspy jest, ale popsułaś kuchnię tym grzmotem na środku. Nie do każdej kuchni pasuje wyspa.

Kuchnia wbrew pozorom (zdjęcia tego nie oddają) jest bardzo przestronna i wyspa wcale nie jest grzmotem, który został wciśnięty na siłę, bo taka jest teraz moda.

A ja mam wrażenie, że kolejny raz oglądam tą samą kuchnię...

no cóż, trudno